עבור לתוכן

מה זה רפרנס?

Featured Replies

פורסם

ואיך יודעים אם זה כן או לא בכרטיס מסך ?

פורסם

רפרנס הוא למעשה ההגדרה של כרטיס ברירת מחדל, היצרניות AMD וNVIDIA שולחים ליצרניות הכרטיסים (אסוס, גיגה-בייט וכו') את התכניות (blueprints) לבניית הכרטיסים, התכנית נקראת רפרנס ומה שמקבלים למעשה זה עיצוב אחיד לכרטיסי מסך כאשר ההבדל היחיד הוא למעשה הסטיקר:

למשל HD5770:

ככה נראה הכרטיס רפרנס של אסוס

ASUS-HD5770-7.jpg

וככה הוא נראה אצל גיגה-בייט

gigabyte5770.jpg

כשהחברה מחליטה להשתמש בליבה הגרפית למעשה להרכיב לוח-מודפס משל עצמה נוצרים כרטיסי נון-רפרנס:

כמו זה של אסוס

Asus_HD_5770_CUCore_1GB_DDR5.jpg

כפי שאתה שם לב עם לוח-מודפס שונה היצרנית גם מתאימה קירור משלה ולעיתים גם ממהירה את תדרי הכרטיס

לכן רפרנס תואם לדוגמא שראית למעלה. יש לזכור כי לא כל כרטיס בעל קירור מתקדם הוא נון-רפרנס כי יכול להיות עדיין שהלוח המודפס שלו הוא רפרנסי וזה מה שמשנה.

פורסם
  • מחבר

gtx 580 רפרנס ? של אסוס

פורסם

השאלה שאתה שואל לא נכונה והסברתי למה, לכל יצרן יש כרטיס רפרנס, לחלקם הגדול גם לא-רפרנסים.

כך נראה עיצוב כרטיס הרפרנס GTX580 עם המדבקה של אסוס

asus_gtx580_6.jpg

פורסם
  • מחבר

אהה אוקיי הבנתי .. אז יכולים לעשות לו OC נכון ?

ותגיד כרטיס מסך כזה כמה ספק הוא צריך בשביל שיעבוד כמו שצריך .. אם אני רוצה לעשות OC בעתיד לו ולמעבד?

מעבד של I7 2600K ... כמה?

פורסם

אין כרטיס מסך שאי אפשר לעשות לו אוברקלוק.

אם אתה שואל אותי אין לכרטיס כזה בכלל מה לעניין אותך, על אחת כמה וכמה שקיימים כרטיסים כמו GTX570 או HD6950 שלאחר אוברקלוק גוברים עליו, אם אוברקלוקינג זה הקטע שלך. אם אתה מתכוון להשתמש באחד מהכרטיסים שציינתי באוברקלוקינג מלא הייתי ממליץ על ספק 620W איכותי לפחות, היום ספק הקורסייר TX750 נמכר גם בזול ויתאים לתפקיד.

פורסם
  • מחבר

ואם אני לא רוצה לעשות אוברקלוק אז גם ה 580 לא טוב?

פורסם

תגיד לי אתה אם אתה מוכן לשלם בשביל 15% תוספת על GTX570 כ-850 שקלים.

פורסם
  • מחבר

580 אתה מתכוון...

זאת השאלה שלי האם זה שווה והאם זה משפיע ורואים את זה שיש הפרש בגרפיקה ?

ברזולוציה של 1920X1080

בכללי אחי ה GTX 580 הכרטיסים האלה אם הם לא משפיעים כל כך אז למה מיועדים באמת ?

פורסם

GTX570 אני מתכוון, תוסיף לו 15% ביצועים כולה וזה GTX580, כרטיס שמשלמים עליו כמעת אלפייה יותר.

אם זה ל1920X1080 אני אישית אפילו הייתי אומר לך ללכת על HD6850 שנמכר בKSP ב685 שקלים. אבל אם אתה שואף לפסגה אז GTX570 ב1550 שקלים זה הטופ של הטופ שהייתי ממליץ.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שלא שווה לשלם 1000 שקל יותר על כרטיס שיתרום לך רק 15% יותר ובוא נגיד סתם בוא נגיד שקניתיאת ה GTX580 על הרזלוציה שאמרתי לך אני אראה הפרש בינו לבין ה-570/6950 ?

ובקשר ל 570 מה יותר כדאי לקנות אותו או ה 6950 שנפתח ל 6970 ? מי יותר חזק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים