עבור לתוכן

משחה טרמית [לאחר הסטיקי] - הבהרה קלה

Featured Replies

פורסם

שלום.

בסטיקי מצוין שמשחה טרמית יש למרוח (ממש למרוח עם האצבע על השטח של המעבד, ועל גוף-הקירור).

לעומת זאת, יצא לי לראות כמה פעמים [אתם יודעים - הכל באינטרנט כמובן] שמשחה טרמית מוחלת כאשר רק לחיצה קלה על השופרפרת ("גרגיר אורז"), ובזה מסתיים העניין. ז"א - אין מריחה של ממש. (אני מניח שהם נותנים ללחץ שבין גוף הקירור לבין המעבד לעשות את המריחה עבורם).

אפשר לשמוע המלצות בעניין [אני ממש לקראת השמה מחדש של משחה - ואשמח לדעת].

תודה.

פורסם

אין פה ממש נכון או לא נכון, כל אחד וההעדפה שלו.

אני באופן אישי מוצא את שיטת המריחה פחות יעילה מכיוון שנשארות בדרך כלל בועות אוויר.

אני מעדיף את שיטת המריחה שתארת בה נותנים לגוף הקירור "למרוח" את המשחה על המעבד.

גם פה יש שיטות שונות. יש כאלה שישתמשו בשיטת גרגר האורז, אפונה, קו, צלב (התיאור של צורת המשחה על המעבד לפני המריחה). החלקים שפולטים חום במעבד הם בעיקר הליבות וגם זכרון המטמון ולכן לדעתי צריך להשתמש בצורה שבעזרתה הרכיבים הללו יכוסו (שיטת ה"קו" לדוגמה).

אני נוהג למרוח קו של משחה (די בנדיבות אך לא יותר מדי) או משתמש בשיטת האפונה (או שיטות נוספות, זה גם תלוי בצמיגות של המשחה) ואז לוחץ את גוף הקירור אל המעבד, ואם ניתן גם מסובב קלות לצדדים כדי להיפטר מכל בועות האוויר, אם קיימות.

אם אתה "חדש" בתחום ויש לך מספיק משחה (וחומרי ניקוי) תוכל לעשות ניסיון אחד או שניים בשיטות שונות ואז לנתק את גוף הקירור ולראות מהי התוצאה המתקבלת בהשוואה לציפיות שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה!!!

אם כן - לפי הניסיון שלך, איזה שיטה היא הכי יעילה? יעילה במובן הזה שהיא מייצרת הכי מעט בועות.

[האמת - אני שמח ששאלתי, כי בכלל לא חשבתי על בועות אוויר!]

פורסם

כל שיטה שבה אתה מחיל משחה תרמית על המעבד באמצעות לחץ גוף הקירור היא זהה ביעילותה מבחינת מניעת בועות האוויר.

הדבר היחיד ששונה היא תבנית המריחה של החומר בהתאם לצורה שבה הנחת את המשחה (אפונה, קו, איקס וכו').

למעבדים מרובעי ליבה מצאתי את שיטת הקו יעילה למדי, אך שוב, אין פה תשובה אחת נכונה. זה בסופו של דבר עניין של העדפה.

יש פה סרטון נחמד שמראה את תבנית המריחה של צורות ההשמה השונות. בסרטון נעשה שימוש במשחה MX-2 של AC. תוצאות המריחה בפועל עם משחות אחרות עשויות להיות שונות בהתאם להבדלים בצמיגות.

פורסם
  • מחבר

וואו ווידאו מעולה!

אבל - וסלח לי שאני מציג פה את בורותי כבל עם ועדה - מה המסקנה של הווידאו? מהי השיטה הכי טובה?

פורסם

אין שום מסקנה מהסרטון. הוא פשוט מבצע עבורך את כל הניסויים האלה על-ידי כך שהוא מציג לך את התוצאות כדי שלא תצטרך לבצע אותם בעצמך.

עבור מעבד כפול או מרובע ליבה אני מוצא את שיטת הקו (שוב, בנדיבות אך לא יותר מדי) יעילה. גם שיטת האפונה והצלב עובדות יופי.

אם אתה שואל לדעתי, אז אני הייתי ממליץ על הקו או האפונה.

פורסם
  • מחבר

קו או אפונה אם כן!

ת-ו-ד-ה!

פורסם

אתה מחפש תשובה אחת והחלטית..כאשר אין אחת כזו..שני השיטות טובות..שניהם נבדקו..

בחירה שלך !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים