עבור לתוכן

ARP ברשתות שונות.

Featured Replies

פורסם

אני לומד ל CCNA ויש לי שאלה שהתשובה שלה נראית לי שגויה אבל גם בפורומים באנגלית אמרו לי שהתשובה נכונה.

הנה השאלה והתשובות המוצעות

A host is attempting to send data to another host on a different network. What is the first action that the sending host will take?

B.Send the data frames to the default gateway.

C.Create an ARP request to get a MAC address for the receiving host.

והנה תרגום פשוט

מחשב מנסה לשלוח מידע למחשב ברשת אחרת, מה תהיה הפעולה הראשונה שלו.

B. לשלוח את המידע ל-default gateway

C. לשלוח ARP כדי לאתר את ה MAC

התשובה שקיבלתי היא C אבל אני כמעט בטוח שזה B המחשב אמור לזהות שהם ברשתות שונות ולדלג על ARP ולשלוח ישר ל-default gateway.

• תגובות 31
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לרוב זה ARP , זה גם תלוי בnetmask . אם הוא רואה שהIP שלו בכלל לא באותו סגמנט אז הוא ישלח לgateway כדי שהgateway ישבור את הראש. יש גם את עניין הrouting table ו static arp entry . יכול להיות מצב שיש לך יותר מgateway אחד ;) .

עדיין למרות שבאופן תאורטי זה ככה לא בדקתי את זה עם sniffer אבל מה שאני די בטוח בו הוא ש IP בסגמנט שונה לרוב לא ידבר עם מישהו עם IP בסגמנט אחר באופן ישיר . עדיין אני לא "מומחה" לרשתות רק עובד בתחום ;).

פורסם

תדביק לפה את כל השאלה וכל התשובות.

אני חושב שאתה מפספס פה משהו.

פורסם
  • מחבר

niseg אני מבין שגם אתה חושב שהתשובה הנכונה היא B

multicore הנה השאלה המלאה:

[br]פורסם בתאריך: 3.02.2011 בשעה 20:23:50

%D7%9C%D7%9C%D7%90%20%D7%A9%D7%9D.jpg

[attachment deleted by admin]

פורסם

לדעתי התשובה D

B לא נכון, כי הוא לא יתחיל לשלוח ישר נתונים. וחוץ מזה מי אמר שמדובר על שער ברירת מחדל? אולי למחשב יש עוד שערים

C לא נכון, כי איםן סיבה לבצע ARP

וA כמובן לא נכון

פורסם
  • מחבר

לדעתי התשובה D

B לא נכון, כי הוא לא יתחיל לשלוח ישר נתונים. וחוץ מזה מי אמר שמדובר על שער ברירת מחדל? אולי למחשב יש עוד שערים

C לא נכון, כי איםן סיבה לבצע ARP

וA כמובן לא נכון

זה פשוט לא נכון ( אל תעלב אבל זה די מפתיע שתגובה כזאת מגיעה ממומחה לרשתות.)

מחשבים מדברים ביניהם רק עם כתובות MAC ולכן כשמחשב מנסה לשלוח מידע הוא מבצע קודם ARP כדי לברר את כתובת ה MAC ששייכת לאותו IP. כשיש מידע שמועבר לרשת אחרת הוא מעביר ל-default gateway והמידע עובר הלאה כשבכל ראוטר כתובת ה-MAC משתנה כדי שהחבילה תוכל לעבור.

נראה לי שזה B כי המחשב אמור להבין שזה לא ברשת שלו ולדלג על ARP. (אם המחשב טיפש ולא יודע באיזה רשת הוא נמצא אז התשובה C הוא קודם ינסה לאתר את כתובת ה-MAC וכשלא יצליח הוא יעביר את המידע ל-default gateway)

פורסם

השאלה סובלת מניסוח לקוי. מה זה different networks? אבל מאחר שהפירוש הסביר ביותר הוא שמדובר על broadcast domain שונה לכל הפחות, ה- arp היחיד שיהיה מעורב הוא למציאת ה- mac של ה- gateway, אם הוא לא נמצא כבר ב- arp cache של השולח כדי לדעת לאיזו כתובת mac לשלוח את המידע. מאחר שאין אפשרות כזו בין התשובות, התשובה הנכונה היא B.

A אומר שהאינטרנט לא עובדת...

C אפשרי רק כל עוד מדובר על הרשת המקומית - כתובות פיזיות רלוונטיות רק במקטע המקומי, לא במעבר בין רשתות שונות.

D יהיה נכון רק אם מדובר על קישור TCP. ואם זה UDP? בנוסף, כדי לשלוח, המקור צריך לדעת מראש את כתובת הנמען, מתשובה הזו (שגם היא לא מנוסחת בצורה ברורה) משתמע שרק עם קבלת ה- SYN-ACK השולח יקבל את כתובת ה- IP של הנמען.

פורסם

אין שום דבר נכון בתשובות A, C, או D.

A לא יכולה להיות נכונה. חסרה לנו אינפורמציה כדי לבחור בה. מבחינתנו אין אף תקלה ואין סיבה שהצד השולח יזרוק את ההודעה.

C לא נכון כי אם המקור והיעד ברשתות IP שונות, אז המחשב השולח יבצע ARP Request כדי לברר את ה- MAC של ה- Default Gateway שהוגדר לו, אם אין לו את ה- MAC הזה בטבלת ה- ARP המקומית שלו. כל מי שדיבר על יותר מ- Default Gateway אחד מסבך את עצמו...

D לא נכון כי רשום בתשובה הזו שהצד השולח יקבל את הכתובת IP של הצד המקבל על ידי ה- TCP ACK. זאת סתם תשובה שתקעו שם כדי לבלבל, אולי... מי שיש לו הבנה מאד בסיסית במודל ופרוטוקולי TCP\IP ידע שהתשובה הזאתי זה סתם שטויות.

התשובה היחידה שיכולה להיות נכונה זו B.

ross - יש טעויות בקבצי מבחנים הללו, אני מתעסק איתם הרבה.

פורסם

מחזק לגבי B,

אם התקן הרשת (מחשב או ראוטר, לא משנה) מזהה שהכתובת איננה בסבנט שלו הוא לא יבצע ARP לכתובת, מקסימום לכתובת next hop הרלוונטית.

בנוסף, לא ייתכן יותר משער ברירת מחדל ( ל0.0.0.0) אחד, אולם ייתכנו ראוטים ספציפיים לרשתות אחרות המוגדרים סטטית או דינמית.

פורסם

התשובה היא C

ראשית כל, כשהוסט מנסה לשלוח מידע להוסט אחר, הדבר הראשון שהוא בודק הוא אם ההוסט נמצא ברשת שלו ולכן הוא מבצע ARP Request כדי לבדוק אם יש לו את כתובת ה-MAC שלו. במידה וכן, הוא שולח את המידע. במידה ולא, אז ההוסט שולח את המידע ל-Default Gateway שמעביר את המידע הלאה עפ"י טבלת הניתוב שלו.

פורסם

C לא נכון, חד וחלק. לא רק שהתאוריה אומרת שזה לא ככה - אם למשל יש לך כמה אינטרפייסים, אתה צריך לדעת דרך איזה מהם לשלוח את ה- ARP כלומר אתה קודם מצבע בדיקה באיזו רשת מקומי, אם בכלל, הכתובת נמצאת - גם הפרקטיקה מראה שזה לא ככה.

הרגע בדקתי: הרצתי Wireshark, הגדרתי לכידת ARP-ים וניסיתי לעשות פינג לכתובת (לא קיימת) ברשת המקומית שלי. קיבלתי לא מעט ARP-ים. אח"כ ניסיתי פינגים לכמה כתובות באינטרנט, כלומר מחוץ לרשת המקומית. ה- ARP היחיד שנלכד היה ל- default gateway.

פורסם

איסתרא בלגינא תבדוק את הטיעונים שלך ממש ממש לעומק ותחזור עם תשובה :xyxthumbs:

פורסם

שוב, כפי שנאמר קודם, אם אין להתקן הרשת אינטרפייס ברשת הרלוונטית יקרה רק ARP לשער ברירת המחדל אם יש, אם אין יוחזר ICMP "network unreachable"

כמובן שאם הMAC קיים כבר בטבלה (אם סטטי ואם נלמד) לא יהיה ARP כלל.

פורסם

אני הרגע בדקתי ואני לא ממש טועה. זה תלוי ב IP

אם אתה על אותו segment אז ARP אחרת הוא מעיף את זה לdefault gateway .

אם למשל אני שולח פינג מ 192.168.0.100 ל 192.168.1.100 והnetmask שלי הוא 255.255.255.0 לא נראה לי שיהיה ARP בכלל כמו שבדקתי . אם 0.100 עושה פינג ל 0.101 אז הוא ישלח ARP כי זה מישהו על אותה הרשת .

ethernet עובד point to point בIP יש גם עניין של routing והARP נעשה ע"י ה IP stack כשהיא מחליטה שהIP של היעד באותו רשת כמוה. אם אין default gateway אני לא חושב שיצא משהו פשוט תקבל תשובה של host unreachable מהכרטיס רשת שלך.

פורסם

התשובה היא C, אבל הניסוח של התשובה הוא קצת מטעה.

כשאומרים "the reciving host" בתשובה, לא מתכוונים לנמען הסופי של המידע, אלא של הנמען בתקשורת ברמה השניה (רמת הMAC, עליה מדברת התשובה).

ולכן זה באמת מה שיקרה (במידה וטבלת הARP ריקה, וכל עוד לא צויין אחרת - היא ריקה).

לפני השליחה, המחשב יבצע ARP שישאל מה הMAC של הDG שלו. שמבחינתו, ברמת הEthernet, הוא הhost שאליו הוא שולח את המידע הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים