עבור לתוכן

תוכנה לעיצוב סאונד שנייה לפני שהוא יוצא מכרטיס הקול!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קניתי רמקולים A300 קאייטיב (תקציבי קטן וחמוד).

התקנתי את הרמקולים ואני רוצה לבצע כמה דברים:

1) להפוך את צדדי השמע (ימין לשמאל ושמאל לימין)

2) להעביר את כל הסאונד שאני מוציא מהמחשב דרך איקולייזר (שיהיה יותר מ8 תחומים)

המחשב הוא ASUS 1000HE

תודה רבה לכולם!

פורסם

לכל הידוע לי, אין תכנה להתעסקות עם הסאונד ברמת המערכת מעבר למה שמסופק לך עם הדרייבר של כרטיס הקול.

ואני כן מבין טיפה בחומרה, תכנה וסאונד. הדבר הקרוב ביותר לכך, יכול ליהיות, בתאוריה (כלומר, בוודאות כמעט גמורה לא קיים) דרייבר "לוגי" מיוחד שיישב בין מערכת ההפעלה לכרטיס הקול ו"יתעסק" עם הסאונד "on the fly". מה שיגרור איתו לאג (השעייה בלעז) שבהתחשב במחשב המדובר, כנראה יהיה ממש מורגש (כלומר תשמע את "דינג" אחרי שהמחשב "ישמיע" אותו בפועל)

הכי טוב שאתה יכול לעשות בנושא הבקשות שלך זה:

בקשר להחלפת הערוצים, תחליף פיזית בין הרמקולים, אם קשה - תצתרך לאלתר איפשהו בקבלז'ים כלומר סוג של מתאם בין יציאת המחשב לחיבור הרמקול, במקרה הקיצוני לפתוח פיזית את הכבל ולהלחים אותו הפוך.

בנושא האקולייזר - להשתמש בנגן מדיה הכולל אחד בילט אין כמו למשל foobar2000.

פורסם
  • מחבר

קצת הגזמתנו עם הDSP אבל בסדר....

חייב להיות איזו תוכנה שתעשה את השטות הזו, במקרה הגרוע אני אכין אחת :)

פורסם

אם אתם משוכנעים אחרת ממה שאני טוען, אשמח לקבל הסבר הסותר את הטענות שלי.

או לחלפין עדות או לינק לתכנה שאיננה חלק מדרייבר כרטיס קול שעושה עיבוד אות כפי שתואר.

אני יכול לתת כדוגמא נגדית למשל תוכנות כגון קיובייס: תכנה מעין זו מייצרת סאונד ומעבדת אותו כיד הדמיון של המפעיל, מדובר בתכנה מקצועית המשמשת באולפני הקלטות ויש להניח כי קיימת בה הטכנולוגיה המתקדמת ביותר כיום בתחום. כאשר מנתבים את מוצא הצליל של תכנה זו לכרטיס קול שאינו מקצועי ומיועד לכך ניתן לראות כי אי אפשר לשמוע צליל תקין אלא אם מעלים את פרמטר ההשהיה לערכים גבוהים יחסית שממש מורגשים. וודאי אם מדובר במחשב חלש יחסית. ולא לקחנו בחשבון שיש בעצם "לחטוף" את כל הצליל שנשלח לדרייבר של כרטיס הקול ולשתול במקומו פלט מעובד.

החלפה בערוצי סטריאו דיגיטלי אולי פשוטה יחסית, שכן מדובר בסך הכל במניפולציה של החלפת זוגות של בתים בחוצץ האות,

אך לא כך הדבר כאשר מדובר ב-equalizing ולא הייתי מתייחס לכך כ"שטות", מדובר בעיבוד אות הדורש הבנה מתמטית ברמה יחסית גבוהה.

פורסם

הו לא. זה ממש לא מה שהוא ביקש. כתבתי לו בפוסט הראשון שהוא יכול להשתמש בנגן עם אקולייזר מובנה.

הבחור ביקש לעבד כל סאונד שמגיע לכרטיס הקול וזה עניין שונה לגמרי. אני לא מצאתי תכנה כזו ש"תופסת" על כל צלילי המערכת ולפי מה שאני רואה גם אתם לא בינתיים.

שוב אני חוזר ל-latency: בניגון מדיה זה ממש לא משנה אם תשמע את תחילת השיר למשל בעיקוב של 70ms מרגע הלחיצה על play - זה לא ממש יפריע.

אבל נסה לשחק עם השהייה שכזו במשחק יריות למשל אני מבטיח לך שזה ישגע אותך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מדהים אותי כמה שפיתרון חומרתי יעול לאומת תוכנתי :)

להיפוך הצדדים כמובן שאני יהפוך את החיבור של הבננה.

ולגבי EQ.. תמיד ניתן לחלק יפה ל8 חלקי תדר עם סליל וקבל ולקבל תוצאות יפות

חומרה לשלטון! :)

תודה רבה לכולם! בכל זאת אני אברר אם אוכל לתכנן תוכנה שתעשה את זה בלי שהיהה כזו גדולה :)

תודה רבה רבה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים