עבור לתוכן

מסעדת אזאד בחיפה תפצה חייל מילואים שהתבקש לעזוב בגלל המדים

Featured Replies

פורסם

זאב לך אולי לא אכפת

אני דיברתי על כל מי שכתב פה לפניך דברים גזעניים וחסרי ביסוס.

ולגבי מה שיקרה לי בכפר ערבי, זה לא אמור להשפיע על המוסריות שלי

המוסר שלי לא נקבע בהתאם לאויבי.

• תגובות 54
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה ההבדל. לנו לא אכפת. להם כן. תכנס לשכונה ערבית, לא תצא משם חיי.

במשולש אולי או במזרח ירושלים. בד"כ אין שום בעיה להסתובב על מדים בכפר ערבי, במיוחד עם יש שם מסעדות.

פורסם

זה ההבדל. לנו לא אכפת. להם כן. תכנס לשכונה ערבית, לא תצא משם חיי.

שלום, אני עבדתי זמן מה בכפר קאסם. נעים להכיר.

פורסם

:kopfpatsch:

הוא התכוון שיהודי נכנס הוא לא יצא בחיים!

פורסם

נעים להכיר - הוא יהודי.

פורסם

היי. גם לי יצא לעבוד עם ערבים.

פורסם

זה תלוי לאיפה נכנסים, יש מקומות שיהודים נכנסים אליהם חופשי ולא קורה להם כלום, למשל הכפר פרדיס, ויש מקומות כמו עיסאוויה...

פורסם

ההשוואה למזרח ירושלים היא מאוד מאוד בעייתית. אל תשכחו שמדובר באנשים שהם לא אזרחי המדינה (תושביה אך לא אזרחיה) שבתיהם סופחו במלחמת ששת הימים (אפשר להתווכח על נכבשו אבל סופחו לשטח המדינה זה ללא שום ויכוח) והם מעולם לא היו אוהבי ישראל. לזה תוסיף את העובדה שיש מתיחות קשה בין יהודים לתושבים המקומיים באזור ותקבל ואת העובדה שמשטרת ישראל מעולם לא התעסקה איתם ותקבל מצד בלתי אפשרי.

פורסם

ואם ערבי יכנס למאה שערים, הוא יצא בשלום?

אם יהודיה עם מיני וחזיה תכנס למאה שערים, היא תצא בשלום?

לא.

אז כל היהודים הם אלימים, פרמיטיבים שמבינים רק כוח ואלימות? נו באמת.

כפי שאמרו פה - להגיד את הדברים הללו זה לא שונה מלהגיד שיהודים שותים דם של גויים וכל מה שהם מבינים בו זה כסף. אני לא מבין איך אנשים מרשים לעצמם להגיד את זה.

אפשר לדעת מה הדעה של ערבי רק אם מובטחת לו אנונימיות מוחלטת? קודם כל, יש לא מעט ערבים שמצביעים למפלגות "יהודיות" בתנאי אנונימיות מוחלטת. שנית - וזה לא נכון לגבי? ולגביך? אפשר להגיד את זה על כל בן אדם. אין לזה קשר ל"ערביות".

צבא ההגנה ל(מדינת)ישראל מגן על כל אזרחי (ותושבי) המדינה: יהודים, ערבים, צ'רקסים, שומרונים, ארמנים ומה שלא יהיה.

האם לא כולם משתתפים בנטל? אכן, לא.

האם ישנם ערבים כפויי טובה שלא מעריכים את זה? בהחלט יש.

אך האם חסרים יהודים כפויי טובה שאינם מעריכים את זה? בהחלט!!! אז האם נשפוט את כלל הציבור היהודי לפיהם? לא.

הדיון הזה פשוט מסריח מגזענות.

פורסם

לפעמים מה שמבדיל גזענות מאמירה שאינה גזענית זה בדיוק מה שמבדיל הוצאת דיבה מאמירה שאינה הוצאת דיבה - השאלה הפשוטה: האם מדובר באמת? למשל, הטענה שהיהודים מנסים להשתלט על העולם היא גזענות שכן מדובר באמירה שקרית שכל מטרתה היא ליצור אנטגוניזם כלפי היהודים, בעוד שהטענה שהאיסלאם מנסה להשתלט על העולם זו לא גזענות פשוט כי זה נכון (ויש מספיק "אנשי רוח" מוסלמים שאומרים זאת בפה מלא). כך גם כאן: להגיד שערבים מבינים רק כוח זו אולי הכללה שאינה במקום, אך להגיד שעל יהודי לחשוש לחייו בלא מעט ישובים ושכונות ערביות זו לצערי האמת, ולפיכך אין באמירה זו שמץ של גזענות.

אגב, גם לי יצא לעבוד עם ערבים וללמוד לצד ערבים, ויצא לי לדבר עם לא מעט מהם. המסקנה האישית שלי? אדם הוא אדם, ובנפרד יש לשפוט אותו לפי עמדותיו ואישיותו, ולא לפי מוצאו - אך רק בנפרד. כקבוצה, הערבים הם עדיין אוייב המדינה ויש להציבם בפני ברירה של כיבוד זהותה הלאומית היהודית, על סמליה והמנונה, או עזיבתם לאלתר לכל מקום אליו הם יכולים להרגיש שייכים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים