עבור לתוכן

הייוועצות: TP-Link TL-SF1008D או Edimax ES3205P?

Featured Replies

פורסם

הייוועצות: TP-Link TL-SF1008D או Edimax ES3205P?

דעתכם/ן?

תודה.

פורסם

כמה כניסות אתה צריך? ב-TP-LINK יש 8 וב-EDIMAX רק 5...

פורסם
  • מחבר

כמה כניסות אתה צריך? ב-TP-LINK יש 8 וב-EDIMAX רק 5...

3-4. מה ההבדל בינהם לפי דעתך? כי אני לא רואה הבדל כלשהו חוץ ממספר הכניסות, ועל כן אלך על הTP-LINK

פורסם
  • מחבר

מישהו?....

אגב, אם מדובר על לקוח עסקי בבזק, הוא לא יכול פשוט לבקש מהם? לא ייתנו לו בחינם לפי דעתכם? בטח יש להם משומשים וכו' שעובדים מצויין

פורסם

3-4. מה ההבדל בינהם לפי דעתך? כי אני לא רואה הבדל כלשהו חוץ ממספר הכניסות, ועל כן אלך על הTP-LINK

לדעתי כדאי לך גם לשקול רכישת מתג שתומך ב-1G ולא רק ב-100M.

פורסם
  • מחבר

לדעתי כדאי לך גם לשקול רכישת מתג שתומך ב-1G ולא רק ב-100M.

האם זה יהווה שינוי כאשר מדובר על גלישה רגילה/הורדות? או רק שמדובר על העברת קבצים ברשת? כי אין שום מטרה כלשהי להעביר נתונים בין אחד המחשבים למשנהו

עוד משהו - דיברתי עם בזק הרבה זמן בטלפון בשביל להבין מה הולך (זה בשביל האבא של החברה) ומתברר שיש לו קו בודד.

הספק הוא 012, במהירות של 2.5 מגהבייט) כאשר מבחינת בזק (תשתית) המהירות היא 1.5 מגהבייט.

הוא עובד עם מס הכנסה מה שמחייב נתב SPEEDTOUCH (Multivc) ומחייב תשתית בזק בלבד.

הSpeedtouch מקשר אותו לאינטרנט, ואילו הראוטר האלחוטי שהוא גם נתב (הTNN) תקן G מהווה רק כ"גשר" ומשדר רק אינטרנט אלחוטי (אומנם בתקן N) מכיוון שמס הכנסה עובד רק עם הנתב של הSPEEDTOUCH.

לראוטר או לSPEEDTOUCH היה מחובר ממתג (SWITCH) עם 4 כניסות, וככה הכל עבד עד שהממתג נדפק.

עכשיו, רציתי שישדרגו לו את האוטר לתקן N 300MBPS אך אם רוצים אותו בזיכוי מלא הם מחייבים אותך לשדרג ל2.5 מגהבייט, וזה המון המון כסף בגלל שזה קו של מס הכנסה (MULTIVC זה השם לפי בזק).

הגעתי למסקנה שהכי טוב שאקנה לו בעצמי מחנות חיצונית ראוטר תקן N 300MPBS אלא אם אין הבדל בין תקן הG (כמובן שיש מקלט תקן N של 300), ואז הוא לא יצטרך לשלם עוד מלא כסף עוד חודש. עכשיו, הראוטר שאני מתכנן לקנות לו בעצם יחליף את הקיים וישמש רק כ"גשר" לשידור אינטרנט אלחוטי מאובטח בלבד. (לפי מה שהבנתי צריך לבטל DHCP)

השאלה היא האם הראוטר האלחוטי שישמש כ"גשר" בלבד יוכל גם לשמש כממתג לחיבור המחשבים עם כבל רשת (ואז לחסוך קניית ממתג בנפרד)

כמובן שהוא גם צריך להוריד חזרה ל1.5 מגהבייט אצל 012 כי הוא סתם משלם על זה

מקווה שהסברתי את עצמי כראוי

תודה

פורסם
  • מחבר

האם זה יהווה שינוי כאשר מדובר על גלישה רגילה/הורדות? או רק שמדובר על העברת קבצים ברשת? כי אין שום מטרה כלשהי להעביר נתונים בין אחד המחשבים למשנהו

עוד משהו - דיברתי עם בזק הרבה זמן בטלפון בשביל להבין מה הולך (זה בשביל האבא של החברה) ומתברר שיש לו קו בודד.

הספק הוא 012, במהירות של 2.5 מגהבייט) כאשר מבחינת בזק (תשתית) המהירות היא 1.5 מגהבייט.

הוא עובד עם מס הכנסה מה שמחייב נתב SPEEDTOUCH (Multivc) ומחייב תשתית בזק בלבד.

הSpeedtouch מקשר אותו לאינטרנט, ואילו הראוטר האלחוטי שהוא גם נתב (הTNN) תקן G מהווה רק כ"גשר" ומשדר רק אינטרנט אלחוטי (אומנם בתקן N) מכיוון שמס הכנסה עובד רק עם הנתב של הSPEEDTOUCH.

לראוטר או לSPEEDTOUCH היה מחובר ממתג (SWITCH) עם 4 כניסות, וככה הכל עבד עד שהממתג נדפק.

עכשיו, רציתי שישדרגו לו את האוטר לתקן N 300MBPS אך אם רוצים אותו בזיכוי מלא הם מחייבים אותך לשדרג ל2.5 מגהבייט, וזה המון המון כסף בגלל שזה קו של מס הכנסה (MULTIVC זה השם לפי בזק).

הגעתי למסקנה שהכי טוב שאקנה לו בעצמי מחנות חיצונית ראוטר תקן N 300MPBS אלא אם אין הבדל בין תקן הG (כמובן שיש מקלט תקן N של 300), ואז הוא לא יצטרך לשלם עוד מלא כסף עוד חודש. עכשיו, הראוטר שאני מתכנן לקנות לו בעצם יחליף את הקיים וישמש רק כ"גשר" לשידור אינטרנט אלחוטי מאובטח בלבד. (לפי מה שהבנתי צריך לבטל DHCP)

השאלה היא האם הראוטר האלחוטי שישמש כ"גשר" בלבד יוכל גם לשמש כממתג לחיבור המחשבים עם כבל רשת (ואז לחסוך קניית ממתג בנפרד)

כמובן שהוא גם צריך להוריד חזרה ל1.5 מגהבייט אצל 012 כי הוא סתם משלם על זה

מקווה שהסברתי את עצמי כראוי

תודה

אף אחד?...

פורסם

ראוטר של 1G משפיע רק בתוך הרשת לטובת העברת קבצים וכיוב' - אין לזה השפעה על האינטרנט. לגבי החלק השני - ראוטר עצמאי יכול לשמש גם כמתג. תקרא את הפרק האחרון במדריך שלי כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

הערה מנהלית -- על פי חוקי הפורום הקפצה תוך פחות מ-24 שעות אסורה.

פורסם
  • מחבר

ראוטר של 1G משפיע רק בתוך הרשת לטובת העברת קבצים וכיוב' - אין לזה השפעה על האינטרנט. לגבי החלק השני - ראוטר עצמאי יכול לשמש גם כמתג. תקרא את הפרק האחרון במדריך שלי כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

הערה מנהלית -- על פי חוקי הפורום הקפצה תוך פחות מ-24 שעות אסורה.

כמו שחשבתי...

וגם שכחתי שלכולם גם יש רק 100 ולא 1000 בכרטיס רשת המובנה.

לגבי הראוטר אשאל שוב. שמע, במצב שזה היה - הSPEEDTOUCH היה המודם בעצם, אליו חובר ממתג, לממתג חוברו 3 מחשבים, ולכניסה האחרונה חובר הראוטר.

הSWITCH נדפק, ניסיתי לחבר את המחשבים ישירות לממתג של הTNN, אבל הם לא מקבלים IP. בעצם, כשביטלו להם את הDHCP שהוא ישמש רק כ"גשר" לאינטרנט אלחוטי בלבד, זה ביטל לו את הכניסות של המתתג

אתה מבין מה אני מנסה להסביר?

בכל מקרה אני צריך לקנות היום או מחר ולסיים את הסיפור הזה, כי הוא לא יכול להמשיך לעבוד ככה.

זה או לרכוש את מה שצריך או לקנות עוד קו עם ראוטר וכל הסיפור אבל זה גם עסק דיי יקר לעומת קנייה חד פעמית והגדרות

תודה

עריכה: המודם משולב נתב אלחוטי שאני מדבר עליו שמשמש רק כ"גשר" הינו 600EW.תומך WDS

אגב, מה אתה חושב על הראוטרים האלחוטיים של TENDA? איך הם? ראיתי שהם רק תומכים WDS

פורסם

כמו שחשבתי...

וגם שכחתי שלכולם גם יש רק 100 ולא 1000 בכרטיס רשת המובנה.

לגבי הראוטר אשאל שוב. שמע, במצב שזה היה - הSPEEDTOUCH היה המודם בעצם, אליו חובר ממתג, לממתג חוברו 3 מחשבים, ולכניסה האחרונה חובר הראוטר.

הSWITCH נדפק, ניסיתי לחבר את המחשבים ישירות לממתג של הTNN, אבל הם לא מקבלים IP. בעצם, כשביטלו להם את הDHCP שהוא ישמש רק כ"גשר" לאינטרנט אלחוטי בלבד, זה ביטל לו את הכניסות של המתתג

לא ביטל, אתה צריך לחבר את הSTH אל אחד הפורטים ב600EW ע"מ לקבל ממנו DHCP. רביעיית הפורטים מאחוריו היא סוויץ' לכל דבר

אתה מבין מה אני מנסה להסביר?

בכל מקרה אני צריך לקנות היום או מחר ולסיים את הסיפור הזה, כי הוא לא יכול להמשיך לעבוד ככה.

זה או לרכוש את מה שצריך או לקנות עוד קו עם ראוטר וכל הסיפור אבל זה גם עסק דיי יקר לעומת קנייה חד פעמית והגדרות

תודה

עריכה: המודם משולב נתב אלחוטי שאני מדבר עליו שמשמש רק כ"גשר" הינו 600EW.תומך WDS

אגב, מה אתה חושב על הראוטרים האלחוטיים של TENDA? איך הם? ראיתי שהם רק תומכים WDS

לא לגעת, מוצר נחות ביותר

מקווה שהספקתי לחסוך לך קנייה.

פורסם
  • מחבר

ידידי, STH? מה? אשמח אם תסביר לי שביינתים הראוטר (G שהוא 600EW) ייתפקד כמתג.

לגבי TENDA אקח את עצתך למרות שאשמח להסבר נרחב. גם לגבי Levelone

אני מניח שהכי טוב עבורי יהיה מוצר שמתחייב לפעולות הנ"ל וכולל תמיכה טכנית

(למרות שיש לי רקע טכני בתחום)

פורסם

ידידי, STH? מה? אשמח אם תסביר לי שביינתים הראוטר (G שהוא 600EW) ייתפקד כמתג.

לגבי TENDA אקח את עצתך למרות שאשמח להסבר נרחב. גם לגבי Levelone

אני מניח שהכי טוב עבורי יהיה מוצר שמתחייב לפעולות הנ"ל וכולל תמיכה טכנית

(למרות שיש לי רקע טכני בתחום)

STH-קיצור של speed touch home, המודמים\ראוטרים של אלקטל-לוסנט.

אם תחבר כבל ממנו לאחת היציאות ב600EW ומחשבים לכל השאר, אתה אמור לקבל כתובות באופן תקין.

לLVL1 יש נתבים סבירים, אבל לא הבסיסיים.

פורסם
  • מחבר

STH-קיצור של speed touch home, המודמים\ראוטרים של אלקטל-לוסנט.

אם תחבר כבל ממנו לאחת היציאות ב600EW ומחשבים לכל השאר, אתה אמור לקבל כתובות באופן תקין.

לLVL1 יש נתבים סבירים, אבל לא הבסיסיים.

עבד, אם כי היה ניתוק (פעמיים) אבל כרגע הסתדר. מקווה שלא יהיה בעייה

בכל מקרה, איך בוחרים לו ראוטר טוב במקום ה600EW הזה?

יש לציין שמדובר על בית תל אביבי סטנדרטי, בלי ממד וכו' ככה שלא אמור להיות שום בעייה של קליטה בטווח של הבית.

יש סה"כ 2 ניידים, האחד מחשב נייד שיהיה באותו חדר של הראוטר, והמחשב השני בחדר אחר, אבל למעשה זה ממול לראוטר רק שמפריד קיר אחד בודד

;D

פורסם
  • מחבר

יבש כאן,לאן כולם נעלמו...

בכל מקרה בחרתי לקנות את TL-WR941ND

חבל שבאף מקום אין בזמינות מיידית, ולכן אצטרך לבצע הזמנה דרך אחד האתרים באינטרנט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים