עבור לתוכן

האם כבל אופטי יוציא סאונד טוב יותר במערכת סטריאו?

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב :)

חיברתי את מערכת הסטריאו הישנה שלי (AIWA 2.0) לטלוויזית ה LCD שלי בסלון כדי להנות מאיכות שמע טובה יותר מזה של הרמקולים המובנים בטלוויזיה.

החיבור נעשה על ידי העברת כבלי RCA בין הממיר(yesmaxtotal) לבין מערכת הסטריאו.

קיימת כניסה אופטית במערכת הסטריאו ורציתי לשאול, אם אני יחבר כבל אופטי בין המערכת לממיר במקום כבל RCA, האם אני יבחין בשיפור בסאונד?

שאלה נוספת, אם אני מכבה את הטלווזיה, הסאונד מהממיר ממשיך להישמע.

כיצד אוכל לגרום לכך שבלחיצת כפתור אחת של כיבוי הטלווזיה אוכל גם לגרום להשתקת הקול/כיבוי הממיר/כיבוי המערכת.

כנראה שאני עצלן מכדי לכבות/להדליק שתי מכשירים בפעולת ההדלקה/כיבוי.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה-

חד משמעית, כן.

הסאונד שיוצא מהטלוויזיה הוא דיגיטלי שמועבר לאנלוגי דרך מערכת DAC פשוטה שבנויה בטלוויזיה

כאשר אתה מחבר דרך חיבור אופטי, המידע המועבר למערכת סטריאו הוא דיגיטלי שלא עבר שום המרה - והוא מומר במערכת סטריאו - ששם הממיר יותר איכותי.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה,

אבל לא ציינתי שמועבר כבל אנלוגי דרך הטלוויזיה.

אמרתי שכרגע מחובר RCA בין המערכת ישירות לממיר.

במקרה זה, שינוי החיבור מ RCA לאופטי, יתן שיפור מורגש בצליל?

פורסם

לא נראה לי שזה ישפיע בצורה שתרגיש כל כך במערכת סטריאו.

איזה שלט קיבלת מ-יס ?

פורסם
  • מחבר

יש לי yesmaxtotal עם השלט האוניברסלי וכבר תיאמתי את ה amp בשלט למערכת.

אכן הצלחתי לקדד את השלט למערכת ושלוט על הווליון הבעיה היא שאי אפשר לעשות "השתק" וגם יש בעייה של קליטה לקויה.

פורסם

לגבי השאלה הראשונה-

חד משמעית, כן.

הסאונד שיוצא מהטלוויזיה הוא דיגיטלי שמועבר לאנלוגי דרך מערכת DAC פשוטה שבנויה בטלוויזיה

כאשר אתה מחבר דרך חיבור אופטי, המידע המועבר למערכת סטריאו הוא דיגיטלי שלא עבר שום המרה - והוא מומר במערכת סטריאו - ששם הממיר יותר איכותי.

הוא מדבר על חיבור מהממיר למערכת , לא מהטלויזיה למערכת.כשמחברים RCA מממיר למערכת משתמשים בDAC של הממיר , שבמקרה הספציפי הזה אני חושב

שרוב הסיכויים שהוא DAC יותר איכותי מזה שבמערכת שלו (דגש על המקרה הספציפי הזה , לא בכל מקרה זה יהיה נכון).

בכל אופן , מה הבעיה ? פשוט תבדוק ותראה מה נשמע יותר טוב.

לגבי כיבוי והדלקה בו זמנית , קשה לי להאמין שזה יהיה אפשרי למרות השלט המאוד איכותי שמגיע עם הממיר הזה , מה שכן - אתה (רוב הסיכויים) יכול לכייל את השלט

כך שתוכל לשלוט גם במערכת וגם בטלויזיה עם השלט ואז לא תצטרך את השלט של המערכת .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים