עבור לתוכן

לוח אם FOXCONN : קריאת טמפ'+מהירויות מאווררים

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה מחשב חדש עם לוח אם FOXCONN A88GMV ומעבד אתלון X3 מקורר עם פריזר פרו של AC.

ניסיתי לנטר את מהירויות המאווררים והטמפרטורות כדי להחליש אותם, מאחר והמחשב עושה יותר רעש ממה שהתכוונתי כשקניתי אותו, והוא לא מתאמץ כלל.

אחרי שניסיתי לנטר עם CORE TEMP וSPEED FAN שטענו לטמפ' של 16C נכנסתי לביוס ואח"כ גם מצאתי את תוכנת הניטור של פוקסקון (רציתי גם להבין איזה טמפ' מיוחסת לאיזה רכיב בספיד-פאן). התוכנה והביוס מצד אחד נותנות לי טמפ' סבירה יותר למעבד ( 40C יציב), אבל לא מצליחות לקבוע את מהירות המאוורר של המעבד.

ספיד-פאן נעה בין 0-50 RPM הביוס נותן לסירוגין 0-1400-2800 והתוכנת ניטור נעה על 800-1400-67500 .

למישהו יש רעיון מה גורם לקריאה המוזרה הזו?

בנוסף מה זה הפרמטרים של (northbridge) NB לאיזה רכיב זה עשוי להתייחס?

ראיתי שלמאוורר NB מחובר המאוורר האחורי, אני מניח שהחיישן נמצא באותו איזור, אולי בכרטיס הגרפי שלידו.

מאוורר SYS זה מאוורר קדמי.

שני המאווררים של ליאן לי עם שלושה חוטים, זה אומר שאי אפשר להאיט אותם דרך המחשב? די מאכזב.

הם גם די רועשים, ציפיתי מליאן לי ליותר.

תודה.

פורסם

הועבר לפורום קירור בגלל שנושא הדיון המרכזי עוסק בקירור.

אני ממליץ שתערוך את ההודעה המקורית, תמחק את החלק על פתיחת הליבה (שאינו שייך לנושא הדיון העיקרי) ותפתח דיון חדש בנושא בפורום 'מעבדים לוחות-אם וזכרונות' או אוברקלוקינג.

פורסם

אם כלל התוכנות והביוס נותנות לך קריאה שגויה או סטייה גבוה מדי..אז זה נשהו בחיישן עצמו בלוח האם..

לא משנה כמה תוכנות תנסה..הייתי ממליץ לך לבדוק עדכון ביוס..

לגבי שליטה אפשר לשלוט על מאווררים עם 3 חוטים(SPEEDFAN יש מדריך בסטיקי).אבל ברגע שהקריאה שגויה אף תוכנה לא תעזור..

ומה בדיוק רועש לך ? המאווררים עצמם ? בדקת את זה ? פתחת את הארז ?

הם רועשים כל הזמן או רק בעת עלית המחשב (מה שנורמלי)..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני אנסה לעדכן, למרות שלדעתי הוינדוס טען שאין עידכונים, אני אנסה עם התוכנה המצורפת.

נדמה היה לי שכתוב שצריך 4 חוטים, וש3 חוטים מאפשרים רק קריאת המהירות.

בקשר לרעש, אולי ציפיתי ליותר מדי, אבל אי אפשר להגיד על המאווררים שהם שקטים.

ניתקתי את הקדמי של ה14" והשקט ירד טיפה, ועצירת האחורי של ה-12" משתיקה את המחשב כמעט לגמרי (בהתחשב בכך שהייתי 20 ס"מ מהמארז הפתוח).

אבל כשהוא סגור ודולק בהחלט שומעים אותו.

שוב, אולי ציפיתי ליותר מדי, ואולי הייתי צריך לבחור בסונטה 3 כדי לקבל שקט.

פורסם

אני מדבר על עדכון הביוס..לא עדכון תוכנה...כנס לאתר של החברה ותראה..

4 חוטים זה PWM ששולט על המאוורר לפי מתח וכו..עם 3 חוטים אין בעיה לשלוט גם..

לגבי הרעש נשמע לי קצת מוזר..שכן מאוורר 140מ"מ שעובד על 1000+- RPM לא צריך להרעיש..

כנ"ל לגבי מאוורר 120מ"מ ב1500+- RPM..

אם הם באמת רועשים לך..אז שום מארז לא יהיה שקט.פשוט תחליף את המאווררים הקיימים..למרות שהם צריכים להיות שקטים למדי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים