עבור לתוכן

המחשב לא עולה - חשד לבעיה בספק

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי בעיה עם המחשב,

לפני כמה שבועות הוא פשוט נכבה בלי סיבה מוגדרת.

נתתי לו לנוח קצת ניקיתי אותו והכל הסתדר.

הבעיה עכשיו שאני משוכנע שקשורה לקודמת היא שהמחשב לא ממש עולה

ברגע שאני מנסה להעלות אותו שומעים את הרעש של הספק נכנס לפעולה, למשך כמה שניות נשמע קול של מתח חשמלי וכל הרכיבים מתחילים לעבוד,

אבל... נראה כאילו כל כמה זמן יש איזה נפילת מתח או משהו כזה ולכן המחשב לא מצליח לעלות.

אני כמעט משוכנע שהבעיה קשורה לספק כח , השאלה היא האם יש משהו ביתי שאפשר לעשות או שחובה לשלוח לתיקון...

תודה

פורסם

המלצתי אליך היא כדלקמן:

פשוט לוקחים ספק אחר ישן מחבר- או מישהו אחר שאתה מכיר ומחברים במקום המקורי שלך ורואים עם הבעיה קשורה לספק.

אם אתה לא יודע ולא רוצה להתעסק אז רצוי שתעזר או בבעל מקצוע או מחבר שמבין קצת יותר.

בדיקה נוספת היא: בשביל לזהות אם הרעש של הניתוקים לא נובע מהרדיסק שלך או מהתקן אחר היא פשוט לנתקם מהחשמל(עליך לפתוח את המארז בשביל לבצע זאת )- להדליק את המחשב לתת לו לעבוד כמה ד טובות- במידה ואין רעש.. לכבות שוב.

לחבר כל פעם התקן אחר שנתקת להדליק ולעלות על הבעיה - מי ההתקן התקול.

פורסם

מצתרף להמלצה. כמה הערות :

ספקים דפוקים לפעמים קורסים רק מעל עומס מסויים. אם אתה מנתק רכיבים במחשב אתה מוריד את העומס אל הספק, ואז המחשב יעבוד. כך שיכול להיות שנתיקת את הכונן וזה סידר את הבעיה, אבל הבעיה עדיין בספק ולא בכונן

אם אתה פותח את הספק ומוצא שם קבלים מנופחים, זה אומר בוודאות שיש בעיה בספק

תכתוב כאן את השם של החברה של הספק שלך ושל החבר שאתה רוצה לבדוק איתו. הרוב המוחלט של ספקים במחשבים ביתיים הם ספקים גנריים - ספקים דפוקים כבר מהייצור שעושים המון בעיות ונזק, ויש להימנע מהם ולשים ספקים איכותיים. אם הספק של חבר שלך גנרי, אתה יכול לשרוף אותו אם המחשב שלך לוקח יותר חשמל מהמחשב של החבר שבו הספק עמד מקודם

אם הספק של החבר שלך חלש או גנרי והמחשב שלך אם כרטיס מסך חזק, תנתק את הכרטיס מסך ותחבר את המסך לכרטיס המובנה של הלוח כדיי להקטין את העומס

פורסם

מקבל את מה שציינת 11010010110

הבלאי גם של ספקים גאנרים הוא מאוד גבוה... אין להם מגנון הגנה בפני נחשולי מתח- והכי חמור שהם לא יציבים במתח שהם מספקים.

לאנשים אין מודעות לנזק שהספקים האלה גורמים, גם בטווח הארוך לשאר תוחלת החיים של הרכיבים במחשב-

אני מקווה שמי שקורא את התרד הזה ייתרחק מספקים כאלה ולא יתפתה לקנותם עקב מחירם הזול.

פורסם
  • מחבר

הספק שלי בכלל לא גנרי,

בניתי פה מחשב מIQPC כך שכל הרכיבים יהיו איכותיים.

\הספק הוא SS 500 BRONZE או משהו כזה, אני לא זוכר שם מדויק, אבל אמור להיות טוב למדי.

לגבי הורדת עומס, אכן ניסיתי לנתק כל מני רכיבים, אם כי לא את כולם וזה לא ממש עזר, אני יכול לנסות לנתק את שאר הרכיבים, כמו הכ.מסך, או את ההארד דיסק הראשי (ניתקתי את המשני) ולראות מה הולך.

בכל מקרה אני כמעט בטוח שזה קשור לספק ברמה כזו או אחרת משום שכאשר אני פותח את המחשב ומסתכל אני רואה את הדבר הבא :

אני מדליק כל הרכיבים מקבלים חשמל הכל מסתובב וכל מני אורות דולקים, לאחר כמה שניות יש סוג של נפילת מתח קטנה עדיין הכל מסתובב אבל קצת יותר לאט, ואז המתח חוזר לשגרה והכל מסתובב בסדר שוב, התהליך הזה קורה מספר פעמים, ואז בסוף המחשב פשוט נכבה, ואז אחרי כמה שניות מנסה להדליק את עצמו מחדש.

זאת אומרת שאם אני לא מכבה אותו ידנית הוא מנסה לחזור על התהליך שוב ושוב ופשוט לא מצליח. ככה שזה ממש נראה לי כמו בעיית ספק...

לגבי ספק מחבר, אין לי כל כך איך להשיג ספק בכזו קלות, אני חושב שעדיף לתת את זה לבעלי מקצוע, לא ?

עריכה :

ניתקתי את הכ.מסך והמחשב לא קורס עכשיו, מצד שני הוא גם לא עולה, פשוט כי נראה לי שאין לי כ.מסך מובנה על הלוח אם.

השאלה במצב כזה איך אפשר לדעת האם הבעיה היא בכרטיס מסך, או שמא פשוט הורדתי מספיק עומס מהספק ?

הכרטיס מסך הוא RADEON 4850HD ...

עריכה 2 :

נתתי למחשב לרוץ משהו כמו 15 דקות בלי הכרטיס מסך.

לאחר מכן חברתי אותו מחדש והרצתי את המחשב שוב,

וכעת המחשב פועל כמו שצריך.

כרגע אני לא יודע לכמה זמן זה יחזיק, אבל ממש עכשין אני כותב מהמחשב הנייח שוב ולא מהנייד...

אולי הבעיה הייתה בכלל משהו בחיבור שפשוט לא נתן מספיק מתח לכ.מסך ולכן גרם לקריסה, וכעת שחברתי כמו שצריך זה בסדר.

אולי בכל זאת יש בעיה בספק או בכרטיס.

כרגע המחשב חיי אבל אני לא יודע לכמה זמן.

השאלה היא האם כרגע במצב שהמחשב חיי אפשר לנסות לבצע בדיקה כל שהיא כדי להבין האם יש בעיה ואם כן מה מקורה ?

פורסם

אם הספק לא באחריות תפתח אותו, תבדוק שאין נזק ויזואלי ותנקה ממנו אבק אם ראש של מטאטא

באנרמקס שלי היתה בעיה של כיבויים פתאומיים (באקראי לגמרי, לא קשור לעומס או לא) וזה הסתדר אחרי שניקיתי אותו מאבק. כנראה האבק קיצר לו משהוא וההגנות של הספק קפצו

תבדוק את הלוח והכרטיס מסך אם יש שם נזקים ויזואליים או משהוא שמקצר, בורג תקוע בין הלוח והמארז מאחוריי הלוח, כונן קשיח נוגע אם המעגל במארז, תנתק USB קדמי ודברים אחרים של USB ו PS2

פורסם
  • מחבר

אם הספק לא באחריות תפתח אותו, תבדוק שאין נזק ויזואלי ותנקה ממנו אבק אם ראש של מטאטא

באנרמקס שלי היתה בעיה של כיבויים פתאומיים (באקראי לגמרי, לא קשור לעומס או לא) וזה הסתדר אחרי שניקיתי אותו מאבק. כנראה האבק קיצר לו משהוא וההגנות של הספק קפצו

תבדוק את הלוח והכרטיס מסך אם יש שם נזקים ויזואליים או משהוא שמקצר, בורג תקוע בין הלוח והמארז מאחוריי הלוח, כונן קשיח נוגע אם המעגל במארז, תנתק USB קדמי ודברים אחרים של USB ו PS2

אני חושב שהוא עדיין באחריות, ואני גם לא יודע ממש איך לפתוח אותו.

כן ניקיתי אותו קצת מבחוץ ובכלל את כל המערכת שוב.

וכרגע היא פתוחה ועובדת כמו שצריך כבר כמה שעות בלי שום בעיות.

השאלה אם לעזוב את זה כרגע, לנקות עוד קצת ולקוות שזה לא יחזור על עצמו, או שכדאי בעכל זאת לקחת את זה למומחה ?

אני פשוט חושש שאולי זה באמת כלום, אלא רק בעיית מגעים או אבק, ואז סתם חבל שייקחו לי איזה 100-150 שקל רק על הבדיקה כדי להגיד שאין כלום...

פורסם

תבדוק שלא מתחמם ושאתה לא ראה נזקים, לא נראה לי שאמורה להיות בעיה

פורסם
  • מחבר

תבדוק שלא מתחמם ושאתה לא ראה נזקים, לא נראה לי שאמורה להיות בעיה

הורדתי את התוכנה SPECCY של PIRIFORM,

ולפיה אין שום רכיב שמתחמם יותר מדי.

אני מנסה גם להעמיס קצת על הכרטיס בניגון של כל מני סרטים ב HD בקידודים שונים ובמסכים שונים, ובינתיים ממש אין בעיה.

גם המשחב לא עושה רעשים בכלל ועובד ממש מצויין...

אולי באמת זו הייתה רק בעיה של מגעים ואבק...

כרגע הוא עובד ממש בסדר, אולי אני אכבה אותו ואנקה אותו בצורה יותר יסודים ואחזק חיבורים...

נראה לי שזה יפתור את הבעיה, ומקסימום תמיד אפשר לשלוח אותו לתיקון מאוחר יותר, אז נראה לי שעדיף לא למהר, לא ?

פורסם

אם הוא עובד תקין עכשו אז לא צריך לתקן אותו

(אם היה לך ספק גנרי הייתי ממליץ להחליף, ספק איכותי אין בעיה שתישאר איתו)

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה.

אני באמת לא אמהר לשלוח לתיקון.

כרגע אני פשוט אנקה אותו בצורה יותר יסודית ואבדוק את כל החיבורים.

מקווה שזה יפתור את זה לתמיד, אם לא אז נראה מה יקרה פעם הבאה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים