עבור לתוכן

מבקש המלצה בנוגע לשידרוג מערך המאוורים במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

תשתדלו להיות איתי ההודעה קצת ארוכה ואני מתנצל מראש על שגיאות כתיב :hat:

אחרי יותר משנתיים עם אותו מערך קירור החלטתי שנמאס לי שהמאוורים שלי עושים כול כך הרבה רעש ולא מצליחים לקרר את המערכת שלי בצורה מספקת.

הנה המפרט שלי:

מעבד: Intel core 2 quad 2.83 q9550

לוח אם: Asus p5q-e

זיכרון: DDR2 ocz platinum 4gb 1066Mhz dual channel

כרטיס מסך: Sapphire ATi Radeon 4870 1GB

הארד דיסק: samsung 750gb 32m

ספק: Antec NeoPower Blue 650W .

מארז: COOLER MASTER CM690

כמו שאתם רואים יש לי שתי רכיבים בעייתים שידועים כיצרני חום לא קטנים, המעבד והכרטיס מסך שלי.

ברגע זה המעבד עומד על40 מעלות והכרטיס מסך על 77 מעלות, תזכרו שמדובר בסוג של חורף והחדר שלי לא מחומם.

כרגע מותקנים לי במארז זוג מאוורי Cooler Master SickleFlow 120mm בתור יניקה ו3 מאוורים מקוריים של המארז בתור אגזוז.

הקירור של המעבד הוא arctic cooling freezer 7 pro והכרטיס מסך עם הקירור המקורי.

חשבתי לעשות את הדבר הבא.

לשים זוג מאוורי Coolink SWiF2-120P בתור יניקה.

http://www.quietpcusa.com/Coolink-SWiF2-120P-PWM-Quiet-PC-Cooling-Fan-120mm-P731C68.aspx

זוג Noctua NF-P14 בתור אגזוז עליון ואו עוד NF-P14 בתור אגזוז אחורי או אם 140 מ"מ לא יכנס אז NF-P12.

http://www.quietpcusa.com/Noctua-NF-P14-FLX-Quiet-PC-Fan-140mm-P641C79.aspx

בתור קירור למעבד חשבתי על השילוב הבא.

Noctua NH-C12P עם Coolink SWiF2-120P במקום המאוור שבא עם גוף הקירור או אולי אפילו NF-P14

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=18&lng=en

וכמובן שמשהו צריך לשלוט על כול המאוורים האלה וגם פה אני בבעיה.

אין לי שום פתח 5.25 פנוי לכן אני חייב בקר חיצוני, פה יש לי 2 אפשרויות.

1. NZXT Sentry LXE

http://www.quietpcusa.com/NZXT-Sentry-LXE-High-Performance-External-Fan-Controller-P751C7.aspx

SilenX IXA-FCEX .2

http://www.quietpcusa.com/SilenX-IXA-FCEX-Four-Channel-Fan-Controller-with-ACDC-Adapter-P753C7.aspx

מה אתם חושבים, אני אשיג את השקט והקירור שאני רוצה או שאני סתם הולך להוציא הרבה כסף בלי שום תמורה?

אני לא מעוניין להחליף את הקירור של הכרטיס מסך

אני אשמח להמלצות נוספות או רעיונות לשיפור.

תודה מראש לכול מי שיעזור :xyxthumbs:

נ.ב

אין לי בעיה עם הזמנת חלקים מחו"ל

פורסם

המעבד שלך דווקא בסדר (גם הטמפרטורה שלו סבירה). כרטיס המסך הוא באמת דרעק מתחמם. לחלק מדגמי סדרת 4800 הראשונים הייתה אפילו נטייה להישרף עם קירור הסטוק שלהם בלי שום אוברקלוק ושום מאמצים מיוחדים.

באופן כללי הפילוסופיה שלי היא לקנות מראש רכיבים שלא מתחממים יתר על המידה, עם קירורים שקטים, וגם ללכת על מארז עם פחות מאווררים, ושקטים בפני עצמם ולא דורשים איזשהו בקר חיצוני שישתיק אותם. במרבית המקרים זה עדיף עשרות מונים ממארז מפוצץ במאווררים שלפעמים אף מפריעים זה לזה ופוגעים בקירור במקום לשפר אותו.

אך כמובן, הפילוסופיה שלי לא תעזור לך, כי אתה כבר עם מערכת קיימת ומחפש פתרון לבעיה.

על כן - תברר ראשית מי עושה לך את הרעש. האם אלה מאווררי המארז / מעבד / כרטיס מסך? ה-AC7 Freezer Pro, למשל, אמור להיות יחסית שקט, וגם מקרר בצורה סבירה. עם זאת, מרבית מאווררי הסטוק של כרטיסי המסך הם מרעישים.

אם בכל זאת תחליט להחליף קירור למעבדהקירורים למעבד של Noctua גם כן אמורים להיות שקטים, בלי שום צורך בהוספת מאוורר שקט במיוחד. בכלל - אני לא רואה שום הגיון לקנות גוף קירור עם מאוורר, להעיף את המאוורר ולשים אחד אחר. תחפש מראש אחד שקט.

לפני שאתה אומר "לא מעוניין להחליף את הקירור של כרטיס המסך" - תבדוק, ייתכן שהוא הגורם המרכזי לרעש (אני לא אופתע). במקרה זה באמת תוציא הרבה כסף ולא תקבל דבר. כבר עדיף יהיה להחליף את כל הכרטיס.

פורסם

שים לב גם שהמאווררים שהצעת יקרים. slipstream של scythe יתנו בערך אותה עבודה, יהיו שקטים ויעלו הרבה פחות.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובה :xyxthumbs:

לגבי מה עושה לי רעש במארז ולמה רשמתי שאני לא מעוניין להחליף את הקירור של הכרטיס מסך.

בדוק מדובר במאוורים של המארז, כי גם כאשר המאוור של הכרטיס מסך נמצא על 0 הרעש נשאר באותה רמה.

והסיבה שאני רוצה להחליף גם את הקירור של המעבד היא כי אני מפחד שהמאוורים החדשים לא יכניסו אותה כמות אוויר כמו הישנים (הSickleFlow מוצהר על 90CFM ב2000 סל"ד) ולכן אני מפחד ה7 PRO כבר לא יקרר באותה יעילות.

אם בכל זאת תחליט להחליף קירור למעבדהקירורים למעבד של Noctua גם כן אמורים להיות שקטים, בלי שום צורך בהוספת מאוורר שקט במיוחד. בכלל - אני לא רואה שום הגיון לקנות גוף קירור עם מאוורר, להעיף את המאוורר ולשים אחד אחר. תחפש מראש אחד שקט.

קראתי במבחן שעשו לCoolink SWiF2-120P שהוא יותר יעיל מאשר הNF-P12 אם שמים אותו על הNH-C12P

שים לב גם שהמאווררים שהצעת יקרים. slipstream של scythe יתנו בערך אותה עבודה, יהיו שקטים ויעלו הרבה פחות.

אין לי כזו בעיה עם המחיר ואני מפחד שslipstream יהיו רועשים מדי (ניסיון רע שהיה לי עם הKAZE היישנים)

פורסם

סמוך עליי, גרסת ה-1200RPM שקטה מאוד. אבל אם אין לך בעייה לשפוך כסף אז למה לא...

פורסם

לא מבין למה צריך כל כך הרבה מאווררים..

תסיר את הרועשים..מה שאתה צריך בסופו של דבר הוא:

מאוורר קידמי מכניס אוויר

מאוורר אחורי מוציא אוויר

כל מאוורר אחר בגג וכו יהיה אקסטרה...וכמן שהציעו כאן לך על מאווררים זולים יחסית ואיכותים של SCYTHE..

פורסם
  • מחבר

האמת גיל, פשוט בא לי לנסות משהו שונה ואין לי בעיה להוציא עוד קצת כסף :screwy:

taotao, במקור המארז מגיע עם מאוורר אחד קדמי, אחד אחורי,אחד בגג ואחד בצד.

בגלל הצורה שהמחשב שלי יושב מאוורר צד פשוט לא יכניס אוויר.

ובלי כול המאוורים האלה המערכת שלי תעבוד בטמפרטורה גבוה בצורה מסוכנת..

לכן בואו נעזוב את הפן הכספי של השידרוג ואת הויכוח אם אני באמת צריך כזאת כמות של מאווררים.

האם המפרט שבחרתי באמת יקרר את המארז טוב יותר ובאופן שקט יותר, או שאני אשאר עם אותה כמות רעש ומארז חם יותר?

פורסם

שקט יותר בטוח..טוב או חם יותר..זה כבר עניין מעשי בשטח..

פורסם
  • מחבר

מבחינת נתונים יבשים אתה חושב שאמורה להשתפר רמת הקירור?

ועדיין לא קיבלתי תגובות בנוגע לבקרי מאווררים שרשמתי עליהם, לפי דעתכם יש צורך במסך שיראה לי את המהירות של המאוורר או שתספיק לי חוגה וללכת לפי תחושה

פורסם

מהירות המאוורר זה נתון יבש. מה שמעניין זה הטמפרטורה ורמת הרעש.

פורסם
  • מחבר

טמפ' אני יכול לראות בעזרת ASUS AI ורעש תודה לאל אני יכול לשמוע.

אז לפי דעתך גם הבקר ה"פשוט" יותר יעשה את העבודה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים