עבור לתוכן

חו"ד על מפרט 5.5K ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 23 FHD

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צורב

5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 - חשוב

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. פ"ת בלבד.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? כן

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? כן

הנה המפרט שאני הכנתי:

Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE

P67A-UD4 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E

2x2GB Kingston DDR III 1333Mhz

HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E

Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX

Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan

CX 600W Active PFC 12cm Fan

Coolermaster CM 690 Black (No PSU)

5310 ש"ח

פורסם

אני מבין את הרצון להעיף כסף, אבל למה בחוסר טעם?

אין טעם בCI7 פה, אין טעם בלוח יקר שכזה ולא גם אם תכננת על CF הספק הנ"ל לא היה מחזיק עוד כרטיס שכזה.

הרבה יותר הגיוני יהיה לקחת משהו שיניב את אותם הביצועים בדיוק בגיימינג ויהיה זול מהותית:

מעבדי אינטל‏

כמות

מחיר סה"כ

Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 1

1030

1030

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE

כמות

מחיר סה"כ

PH67A-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E 1

605

605

זכרונות‏ DDR III 1333Mhz

כמות

מחיר סה"כ

2GB Patriot Signature Heatshield 2

120

240

כרטיסי מסך‏ Sapphire

כמות

מחיר סה"כ

HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E 1

1450

1450

דיסקים קשיחים‏ Samsung

כמות

מחיר סה"כ

1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ 1

270

270

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling

כמות

מחיר סה"כ

Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan 1

125

125

מארזים‏ Antec

כמות

מחיר סה"כ

Three Hundred Midi Tower Gamer Black Case (No PSU) 1

290

290

ספקי כוח‏ SeaSonic

כמות

מחיר סה"כ

600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem) 1

385

385

מחירון עבודות במעבדה‏

כמות

מחיר סה"כ

הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל 1

10

10

סה"כ

4405

ולא, הקשיח הנ"ל על אף היותו קשיח SATA3, לא שווה את הכסף תוספת הביצועים מינורית לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

הבעיה אצלי שאני קונה מחשב לתווך ארוך.. אז מבחינתי אני לא יורד מ i7... ואיזה ספק יספיק 750?

פורסם

זו לא בעיה זו מחשבה מטופשת, מה אתה חושב שביום שה-2500 יפסיק לתפקד כמו שצריך בגיימינג ה-2600 יהיה רחוק ממנו?

מצטער לאכזב אותך אבל למטרות גיימינג בתוספת של 500 שקלים אתה מקבל למעשה - כלום.

ומה המטרה ב-UD4 לתווך הארוך? ה-UD3 יתן את אותו המענה לשימושים ולמטרה כל עוד אין פה איזה מערך מבוזבז של שני כרטיסים.

עוד 400~500 שקלים חיסכון.

ספק 750W מיותר לחלוטין, גם 550W איכותי יעשה פה את העבודה בקלות, בטח שה-600W שקיבלת.

המטרה היא גיימינג? שים את ה-1000 שקלים שחסכת במגירה עד ליום שה-6950 יחלש ולא יספק אותך, ותקנה כרטיס מהדורות החדשים שיהיו זמינים,

דבר שיתן לך יותר מכל הוספת כסף מיותרת ולא חכמה על רכיבי אוברקיל שאתה לא צריך.

פורסם
  • מחבר

הUD3 תומך עד DDR3 1333

ובמידה ואני כן ירצה להשתמש בטורבו בוסט הלוח הנ"ל כן יתמוך?

פורסם

אתה עושה פה מיקס לא נורמאלי בין מונחים שונים ומקבל קשקוש, מהקשקוש הזה אתה מסיק מסקנות, ומשום מה אתה מתפלא שהן מקושקשות.

נעשה קצת סדר:

1. אין קשר בין תדר הזיכרונות לTURBO BOOST. הפונקציה TURBO BOOST היא שהמעבד מעלה את התדר של ליבה / ליבות לפרק זמן מסוים ע"י העלאת המכפלה שלהן, בלי שום קשר לתדר הזיכרונות. מה שמגביל פה בעיקר זה מעטפת החום של המעבד.

2. המחשב של בחירה בלוח התומך CF / SLI לשם שדרוג היא טיפשית ב99% מהזמן. למעשה זה יהיה נכון רק אם אתה יודע שאתה מוסיף עוד כרטיס תוך חודש או תקופה קצרה מאד. זה יותר מיועד למקרים שיש בשוק כרטיס מסוים חזק למדי וזול כך שאתה יכול לקנות כרגע שניים ולקבל את מקסימום הביצועים.

3. כמו שהסביר Roy.T, נכון שCI7 החדש הוא מעבד חזק יותר מהCI5 החדש, אבל זה נכון עוד יותר שההפרש בינהם ילך ויפחת עם הזמן ככה שבין אם אתה קונה את המחשב ל3 שנים או ל5 שנים, ההפרש כבר לא יהיה מאד מהותי, וגם כרגע ברוב השימושים של יום יום הוא אינו מורגש כלל, ובפרט במשחקים הוא בדרך כלל זניח. יש לזכור שאמנם CI7 תומך HT אבל הוא עדיין מעבד מרובע.

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שיש קשר בין הזיכרונות לTURBO BOOST

אבל אם בעתיד אני ארצה לקנות DDR3 1800 או 2000 יש הבדל בניהם לבין ה1333?

פורסם

מבחינת ביצועים ההבדל זניח ולא מורגש. לא שווה כלל את התוספת במחיר לא בזכרונות ולא בלוח.

פורסם

למה שתעשה דבר כזה?

לתדר של הזכרונות אין השפעה ממשית על הביצועים. אתה כנראה לא תצטרך יותר מ-4GB זיכרון, וגם אם כן תוסיף עוד קיט של 4GB

גם ככה הזכרונות יעבדו על פי התדר של הזכרונות האיטיים ביותר.

אני מבין את הרצון שלך לקבל את הטוב ביותר, בכל זאת זו הוצאה גדולה. יסכימו איתי המומחים פה, אנחנו נותנים המן מפרטים לפעמים יותר מ-10 ביום

וחלק גדול מהם בערך באותו סכום ~5K. אתה מוזמן לעבור על הדיונים האחרונים בנושאי מפרטים ולהשכיל.

כמו שאתה רוצה את הטוב ביותר - כך אנחנו רוצים בשבילך את הטוב ביותר.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת

‏בין ה-‏Core i5 2500 ל‏Core i5 2500K יש הפרש זניח של 60 ש"ח מה נותן לי ה2500K?

וקראתי שהסדרה הזו בכלל היא למחשבים שלא מיודעים למשחקים אז למה לא ללכת על ‏Core i5 760?

פורסם

ה-"K" נותן למעשה מכפלה פתוחה במידה ומתוכנן OC.

ה-2500 היא סדרת המעבדים שהחליפה את ה-760, כך שאין מה לשקול את ה-760 כל המחיר לא נמוך משמעותית ויהיה שווה קניה של פלטפורמה

מיושנת וחלשה יותר. לומר שהמעבדים לא מיועדים ביו היתר לגיימינג זה שטויות, מה שכן הבחירה בפלטפורמת AMD לגיימינג זולה יותר ועושה את אותה

העבודה לרוב ולכן עדיפה בהרבה מקרים.

פורסם
  • מחבר

במידה ולא מתוכנן OC אין הבדל בביצועים?

פורסם

בין 2500K ל2500 - לא, שניהם בעצם אותו המעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים