עבור לתוכן

אז מהו בעצם היתרון של לוחות P67 על פני לוחות ה-H67

Featured Replies

פורסם

תשובות ושאלה

מעוניין לעבוד באופן עקרוני עם כרטיס מסך חיצוני- ראו שאלה 3

לא נראה לי כרגע אופציה לשנים או יותר כרטיסי מסך אלה עם תגידו שיש צורך לסוג הצרכים שציינתי

3 מה רמת המעבד הגרפי לאיזה כרטיס מסך אם בכלל ניתן לשייך את היכולות שלו

תודה[br]פורסם בתאריך: 26.01.2011 בשעה 21:43:49

ללכת על לוח של אינטל זה רעיון לא רע בכלל שאני שוקל אותו בעצמי.

הלוחות של גיגהבייט\אסוס יצאו בטעות בגירסאת אלפא.

אם אפשר פירוש לעניין האלפה??

ראיתי שהלוחות של אינטל זולים משמעותית בהשוואה לאסוס או ג'יגבייט

יתרונות חסרונות?

• תגובות 32
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה[br]פורסם בתאריך: 26.01.2011 בשעה 21:43:49

אם אפשר פירוש לעניין האלפה??

פורסם

שמתי לב שיש לאינטל מס' מאוד מצומצם של לוחות לסוקט 1155 והם די בסיסים ללא פיצ'רים כגון תוספת כרטיס מסך ,יציאות USB תמיכה מאוד מצומצמת בזיכרונות וכו'

מה בנוגע למעבד הגרפי שמגיע בלוח למישהו יש מושג לאיזה ביצועים ניתן להשוות אותו בכרטיס מסך

לא הבנתי את עניין האלפה מה זה אומר

תודה

פורסם

הליבה הגרפית מובנית במעבד ולא בלוח.

ערכת השבבים H67 מאפשרת לך לנצל אותה, ולכן אם הכוונה היא להשתמש בליבה הגרפית הזאת נכון להיום יש לקנות לוח המבוסס על ערכת השבבים H67 בלבד (זה לא אומר שאי אפשר להוסיף בעתיד גם כרטיס גרפי ייעודי).

הליבה הגרפית מיועדות לעבודות משרדיות ומדיה (הכוונה לניגון ועריכה) אבל לא למשחקים (היא תאפשר לשחק אבל לא באיכות שקרובה למה שגיימר ממוצע מחפש)

פורסם

אני יכול להסיק מכך שגם לעריכת וידאו ורינדורים עדיף כרטיס חיצוני ולא להישתמש בליבה של המעבד?

האם יש לוחות אשר תומכים טוב יותר בכרטיסי מסך ATI או לחילופין GEFORSE

תודה

פורסם

תלוי איך אתה מגדיר עריכה ורינדורים ותלוי באיזה סט פקודות, מקודדים או האצת חומרה תומכות התוכנות שבהן אתה משתמש לצרכים האלה, והאם השבב או הליבה הגרפית מאפשרים זאת. אם כן, אז אין צורך בכרטיס גרפי ייעודי. אם יש כרטיס גרפי ייעודי שמציע טכנולוגיה שמקצרת משמעותית (על-פי הגדרת המשתמש) את הפעולות שאתה מבצע אז אולי כן כדאי לקנות כרטיס ייעודי.

אין הבדל בתמיכה בכרטיסים של שתי היצרניות. ההבדל היחיד הוא בתמיכה במערך מרובה כרטיסים גרפיים. יש לוחות שיתמכו רק במערך CFX (של AMD) יש כאלה שיתמכו רק ב-SLI (של Nvidia) וחלק יתמכו בשניהם.

פורסם

תלוי איך אתה מגדיר עריכה ורינדורים ותלוי באיזה סט פקודות, מקודדים או האצת חומרה תומכות התוכנות שבהן אתה משתמש לצרכים האלה, והאם השבב או הליבה הגרפית מאפשרים זאת. אם כן, אז אין צורך בכרטיס גרפי ייעודי. אם יש כרטיס גרפי ייעודי שמציע טכנולוגיה שמקצרת משמעותית (על-פי הגדרת המשתמש) את הפעולות שאתה מבצע אז אולי כן כדאי לקנות כרטיס ייעודי.

התקלת אותי קשה ... לפי המשתמע כייוון שאני לא יודע לענות על השאלות הללו אני צריך ללכת על כרטיס גרפי חזק מאוד על מנת להיות בצד הבטוח??????

פורסם

לא. בכל מקרה לצורך עריכה וקידודים אין צורך בכרטיס גרפי חזק.

תברר מה הדרישות של התוכנות שבהן אתה משתמש והאם לכרטיס הגרפי יש בכלל חשיבות.

מאוד יכול להיות שהחשיבות שלו נמוכה יחסית, או שעבורך להפרש הזמן בביצוע פעולות שונות אין משמעות.

כרטיס גרפי "חזק" מיועד ברוב הגדול של המקרים למשחקים ולא ממש נחוץ לדברים אחרים.

פורסם

אנסה לבדוק דרישות התוכנה

וכן יש משמעות לזמן כי ככול שכמות היוזרים (כוננים) שעובדים במקביל עולה כך מהירות העבודה יורדת

לכן יש צורך במהירות ויציבות של מערכת האם מהירות עבודה של כוננים חיצונים דרך USB (דהיינו העברת חומר מאחד לשני ועבודה מול תוכנה ) מושפעת ממערך הלוח והמעבד או מהירות USB זו פיקציה קבוע ולא משנה כמה חדיש המערך של המחשב?

פורסם

רוחב הפס של כל אפיק תקשורת (USB, eSATA במקרה הזה כי מדובר בהתקנים חיצוניים) הוא קבוע ולא משופע משאר רכיבי המערכת.

חיבור USB 2.0 לדוגמה בכלל די מגביל כוננים קשיחים מהדורות החדשים ולכן עדיף חיבור eSATA. מצד שני זה מאוד תלוי בדרישות מהמערכת וזה נושא בפני עצמו.

אבל התשובה היא שרוחב הפס שמציע ממשק חיבור מסוים הוא קבוע ולא תלוי בשאר רכיבי המערכת.

פורסם

אם אפיקי התקשורת הם קבועים מדוע מס' רב של משתמשים בו זמנית מוריד את מהירות העברת נתונים האם אין השפעה של המערכת על התעבורה? דהיינו האם מערכת של דורות אחורה לדוגמא צ'פסט 965 P ומערכת של צ'פסט דור אחרון יתנהגו אותו דבר

תודה

פורסם

רוחב הפס קבוע. כלומר כמות הנתונים שעוברת בכל יחידת זמן דרך ממשק חיבור מסוים היא קבועה. כמות אפיקי התקשורת היא משהו אחר ויש ערכות שבבים שמכילות יותר אפיקי תקשורת מסוג מסוים מאחרות.

כאשר מחוברים התקנים רבים שכולם מעבירים מידע דרך אפיק תקשורת או ממש חיבור מסוים, לא תהיה לכך השפעה כל עוד כמות המידע שעבורת קטנה או שווה לרוחב הפס של ממש החיבור או לרוחב הפס של אפיק התקשורת. כאשר יש חריגה, רוחב הפס יתחלך בין כל הצרכנים ולכן כל צרכן ייקבל באופן מעשי רוחב פס נמוך יותר.

הדוגמה שנתת היא לא בדיוק מתאימה מכיוון שמדובר על דורות שונים של ערכות שבבים. באופן כללי עם הזמן ערכות השבבים מכילות יותר אפיקי תקשורת (לא מדויק אבל בערך) ורוחב הפס של חלקם משתפר עם התעדכנות התקנים בהתאם לדרישות (התקן לרוב מקדים את יכולת החומרה בפועל).

אם ניקח לדוגמה את ערכת השבבים P55 בלוחות שלהם הוסיפו שבב הרחבה USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s. שבב ההרחבה משתמש גם הוא באפיקי PCI-E לצורך העברת נתונים. ברגע שהיית מחבר מערך מרובה כרטיסים גרפיים, רוחב הפס התחלק בין כרטיס הגרפי השני ושבב ההרחבה בגלל שכמות אפיקי התקשורת שבערכת השבבים היא מוגבלת. בדור השני של ערכות השבבים (H67/P67) הבעיה אמורה הייתה להיפתר.

אותו דבר ניתן לראות בערכות השבבים של AMD שהתעדכנו עם הזמן.

פורסם

אם אני מבין אותך נכון ותקן אותי עם אני טועה

אם אני מעביר קבצים כבדים במשקלים של גי'גות בין הכוננים לפי דבריך למערכת מתקדמת יש השפעה על נפילת המהירות העבודה של המחשב ביחס למערכות ישנות יותר? ואני מתיחס למה שאמרת על אפיקי התקשורת בלוחות החדשים

האם לזיכרון RAM יש חלק בתהליך ההאטה דהינו כמות זיכרון גדולה למעשה תתן העברת נתונים יותר מהירה?

תודה

פורסם

בראש ובראשונה צוואר הבקבוק בהעברת נתונים היא הכונן הקשיח. הכוננים הקשיחים לא קרובים אפילו לנצל את רוחב הפס של נתיבי התקשורת הקיימים.

אחר כך יש את עניין פרוטוקול התקשורת שגם הוא עשוי להגביל את קצב ההעברת הנתונים.

רוחב פס של אפיק תקשורת מסוים בתקן מסוים הוא זהה. לדוגמה, USB 2.0, SATA 3Gb/s וכו' מציגים רוחב פס זהה בערכות שבבים ישנות וחדשות.

לכמות הזכרון יש השפעה מסוימות אך לא ביחס ישר. לא נכון להגיד שככל שיהיה לך יותר זכרון כך תקבל קצב ההעברת נתונים מהיר יותר. יותר נכון להגיד שמדרגה מסוימת שבה יש לך נפח זכרון מספיק שאינו מהווה בעצמו צוואר בקבוק, אז הנתונים יעברו בקצב לפי צווארי הבקבוק הבאים בתור (הכונן הקשיח, פרוטוקול ההעברה, רוחב הפס של אפיק התקשורת).

פורסם

אני מתחיל קצת להתבלבל ואולי בגלל שאינני שולט ברזי החומרה אם הכוננים אינם קרובים לנצל את רוחב הפס אז מדוע איפה האטה באופן העבודה בחיבור של מס' יוזרים האם טענתך היא שהכוננים רחוקים מלנצל את רוחב הפס מתכוונת לאי יכולת ניצול במערכות שבבים החדשות ???? כל מטרתי היא לא ליצור האטה בהעברת נתונים כאשר יש מס' כוננים עובדים (כאשר עם התוכנות הבנתי את העניין- תלוי דרישת התוכנה)

ולהישאר במידת האפשר במהירות המתייחסת לסוג החיבור בהנחה שהכוננים שווים בערכם

לשם כך איך עלי להרכיב את המערכת האם התקדמות למערכת שבבים החדשה אקבל את האולטימטיבי

מתנצל על השאלות הרבות

בברכה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים