עבור לתוכן

מה ההבדל בין ה Voip של חברת HOT לבין ה Voip של ספקיות האינטרנט?

Featured Replies

פורסם

הבנתי שאצל HOT ה Voip הוא לא לגמרי Voip...מישהו יכול להסביר לי?

פורסם
  • מחבר

הבנתי שאצל הספקיות האות מועבר דרך האינטרנט הציבורי בעוד שאצל HOT זה אחרת...

פורסם

ממה שאני יודע הטלפון של HOT הוא לא VoIP בכלל.

זה סוג אחר של VOB

פורסם

הבנתי שאצל הספקיות האות מועבר דרך האינטרנט הציבורי בעוד שאצל HOT זה אחרת...

לhot יש רשת IP משלה (וירטואלית כי לפי עדויות היא מתחילה ב10 ) בגלל זה השיחות טלפון לא צריכות לעבור דרך ה"אינטרנט" אלא אם כן זה שיחה מחוץ לרשת של הוט . אז זה לא עובר ממש ב"אינטרנט" אולי רק בIX הישראלי . במקרה של הוט אני חושב שהיא כבר מחוברת לכל החברות האחרות באופן ישיר. אצל הספקיות המקרה די דומה רק שהן צריכות לעבור דרך מטווח כלשהו שהוא הספק אינטרנט שלך . בכל מקרה אני די בטוח שמצפינים את השיחות שזה לא כזה קשה כי AES הוא אלגוריתם מאוד מהיר.

אני מאמין שכולם עובדים היום VOIP ברמה זו או אחרת כי ממש לא הגיוני היום לעבוד בשיטה הישנה. השיטה הישנה לרוב מתבססת על רוחב פס מובטח לכל שיחה ע"י TDM . עדיין זה 64kbps לשיחה אבל בvoip אפשר לחסוך את זמני השקט.

האלגוריטמים של voip הם לרוב:

- PCM עם רוחב פס של 64kbps בו לוקחים דגימות קול לינאריות והופכים אותן ל 4 ביט mantisa (ספרות), ועוד 3 ביט לexponent (חזקה חיובית של 2 ) ועד ביט אחד לsign (פלוס או מינוס). השיטה מאוד פשוטה ונועדה לשחזר את הסיגנאל האמיתי ובגלל שהשמיעה היא גם ככה לוגריתמית לא צריך מידע מדויק כדי לחסוך. קל מאוד לממש את האלגוריטם במחשב כי המרות של חזקות 2 מאוד קלות.

- ADPCM - ממש כמו PCM רק שמוותרים על הexponent לרוב משתמשים במנטיסה של 3 ביט ומגיעים ל32kbps . האלגוריתם אדפטיבי והוא מסתמך על העובדה שבדיבור הקול מתחיל חזק ונגמר חלש. לפי הmantisa שנשלחת הexponent עולה ויורד ( לרוב ב10% למטה ו קפיצות של 1.1 בחזקת 8,4 או 2 ) . מאוד קל לממש את זה בחומרה עם כמה טבלאות בזיכרון . שני הצדדים צריכים להיות מסונכרנים ומגיעים לאיכות קול טובה עד סבירה. יש גם ADPCM אחר שבו מחלקים את הספקטרום לשניים שזה קצת יותר מסובך.

CELP - שאומר code excited liner prediction שמנסה לדמות דיבור לפי מרכיביו . החיסכון ברוחב הפס הוא גבוה מאוד מגיעים ל8kbps אפילו 5kbps . הבעיה עם האלגוריתמים האילו היא שהם לוקחים הרבה עיבוד בעיקר בצד המקבל אבל היום המעבדים כלכך מהירים שזה לא כזה נורא. לרוב משתמשים בg729 שמצריך קניית רשיון אבל לא ממש צריך לעבוד הרבה כי לרוב מקבלים API מוכן וזה פשוט עובד.

פורסם

ל Hot אין שום צורך להתחבר לIIX בשביל משהו כזה. הם עובדים כמפעיל פנים ארצי (מפ"א) בדומה ל012סמייל/013נטוויטז'ן/אקספון וכל שאר החברים שמספקים תשתית טלפוניה בנוסף לבזק.

החיבור הוא כבר כמה שנים P2P בין החברות לכן IIX בכלל הופך להיות פחות רלוונטי מיום ליום.

זה שהתעבורה לא יוצאת מעבר לרשת WAN של הוט לא הופך את זה למשהו שהוא לא VoIP וגם צורת העבודה היא אותה צורה.

פורסם

ואיך איכות בהוט? שמעתי שאיכות הייתה ירודה מאוד, לפחות בהתחלה.

פורסם
  • מחבר

מבחינת איכות קו אני חושב שההבדל הוא זניח.

היה לי בעבר קו של הוט וכעת אני עם קו Voip של 012 ואני לא מרגיש ירידה באיכות השמיעה.

העלתי את השאלה מתוך סקרנות ולא מתוך כוונה של לבדוק מה עדיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים