עבור לתוכן

sample rate מומלץ לflac

Featured Replies

פורסם

למומחים או מי שניסה:כדי להוציא קבצי flac שיהיו גם באיכות טובה וגם בkbps הטוב ביותר מה צריך לבחור:sample rate 96000 או פחות ואיזה level מ0 עד 8

שמתי לב שב96000 דווקא בlevel 8 הkbps נמוך משמעותית מlevel 0 .הקבצים נשמרים במחשב.מה נכון?

פורסם

אל תתפוס אותי במילה (תקנו אותי אם אני טועה), אבל אין הבדל באיכות בין רמות הFLAC, הכל עניין של שיטת דחיסה.

פורסם

בין ה-Levels(אפס עד שמונה) השונים אין הבדל איכותי, ההבדל היחיד הוא באגרסיביות של אלגוריתם הדחיסה והעומס על המעבד.

כשהמקור הוא CD, אין סיבה להשתמש ביותר מ-44KHz, זה המקסימום שה-CD מכיל.

שימוש 96KHz לא ייצר לך מידע חדש מהאוויר.

פורסם
  • מחבר

בין ה-Levels(אפס עד שמונה) השונים אין הבדל איכותי, ההבדל היחיד הוא באגרסיביות של אלגוריתם הדחיסה והעומס על המעבד.

כשהמקור הוא CD, אין סיבה להשתמש ביותר מ-44KHz, זה המקסימום שה-CD מכיל.

שימוש 96KHz לא ייצר לך מידע חדש מהאוויר.

נגן foobar מציג את כמות הkbps וכמו שציינתי שמתי לב ש96000 נותן את הkbps הגבוה ביותר שיכול להגיע ואף לעבור את ה1411 שיש בcd רגיל אבל לא ברור לי אם זה מוכיח שבהעברה לדיסקים אשיג את איכות, המקוריתי של הcd או שגם ב48000 ניתן[בkbps נמוך יותר כמובן]?

מקווה שהשאלה מובנת

פורסם

96KHz זה תדר דגימה, שספציפית יותר גבוה יותר ממה שיש בדיסק(44KHz - Red Book).

בזה שאתה ממיר את הדיסק ל-96KHz אתה לא מרוויח כלום.

יותר מזה, קצב kbps הוא חסר משמעות כשמדברים על פלאק.

אתה רוצה שהקובץ שלך יהיה 16Bit 44KHz, ככה הוא משקף אחד לאחד את ההקלטה שבדיסק.

אם תקבל קצב(kbps) נמוך יותר ע"י שינוי של Level הדחיסה - אתה רק מרוויח מקום על הארד-דיסק.

אתה לא מאבד איכות.

פורסם
  • מחבר

96KHz זה תדר דגימה, שספציפית יותר גבוה יותר ממה שיש בדיסק(44KHz - Red Book).

בזה שאתה ממיר את הדיסק ל-96KHz אתה לא מרוויח כלום.

יותר מזה, קצב kbps הוא חסר משמעות כשמדברים על פלאק.

אתה רוצה שהקובץ שלך יהיה 16Bit 44KHz, ככה הוא משקף אחד לאחד את ההקלטה שבדיסק.

אם תקבל קצב(kbps) נמוך יותר ע"י שינוי של Level הדחיסה - אתה רק מרוויח מקום על הארד-דיסק.

אתה לא מאבד איכות.

האם כוונתך היא שקובץ flac 550 kbpc שיומר חזרה לדיסק ישמור על אותה איכות cd[1411kbpc] כמו קובץ של 1100 לדוגמא?

פורסם

בהנחה שעומק הדגימה(16 ביט) ותדר הדגימה(44KHz) בשני הקבצים -- אז כן.

נ.ב. אין צורך לצטט את ההודעה הקודמת, זה סתם מנפח את הדיון.

פורסם
  • מחבר

טוב,השכלתי יותר.תודה

שאלה נוספת:בתוכנת המרה מסוימת לא מצויין כמות ביטים אלא רק רמת הדחיסה מ0-8.בfoobar ראיתי שזה 44100 .האם ניתן להבין מזה שזה נעשה ב16 ביט כי זה המינימום או שיש גם פחות ביטים ב44100?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים