עבור לתוכן

מהירות vs תיזמונים בזיכרון עבור 2500k

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

הזמנתי אתמול מחשב הכולל 2500k וזיכרון 4x1GB 1333mhz ripjaw של gskill cl9.

ראיתי שהתחילו למכור ב- ksp את ה- ripjaws x ורציתי לדעת מה עדיף לי להזמין (במקום מה שקניתי)

http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ramataviv&cat=6303

יש 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel 1600mhz עם cl9

או את ה- 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel 1333mhz עם cl7

ושניהם עולים 235 ש"ח.

אני עומד לעשות oc למעבד אך הבנתי שזה לא ישפיע בכלל על הזיכרונות כי רק משנים מכפלה.

מה עדיף מבין השניים??????

פורסם

זיכרון בעל מהירות גבוהה יכול לעבוד במהירות נמוכה יותר עם תזמונים יותר טובים.

זיכרון בעל מהירות נמוכה לפעמים יכול לעבוד במהירות גבוהה יותר עם תזמונים פחות טובים, עם וולטאז' יותר גבוה.

אני מניח שהזכרונות האלה הם אותה גברת בשינוי אדרת. 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel 1600mhz עם cl9 יעבדו עם בקר זיכרון מובנה של המעבד (ללא OC לזיכרון) ב 1333Mhz עם CL7. ככה שאם תקנה אותם, לא תפסיד כלום.

ובכלל, נפח חשוב יותר מתדר, ותדר חשוב יותר מתזמונים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי שעדיף לקנות את ה- 1600mhz ופשוט לשנות את התזמונים, עכשיו אני הבנתי שהמעבד תומך רק עד מהירות מסויימת של הזיכרון ואז צריך לעשות לזיכרון המהרה או משהו כזה, אז אם אני שם 1600mhz הם באמת יעבדו על מהירות זו???

ואני אוכל להוריד את התזמונים לדעתך גם בלי לשנות את המתח או מהירות הזיכרון???

ולסיום- יש השפעה לתזמונים?? אני אקבל במשחקים ביצועים יותר טובים?, או בכלל בתוכנות?

פורסם

בנוגע (תדרים) הרבה שואלים אותה שאלה, אין ואתה גם לא תרגיש הבדל.

זה לא מוסיף שום ביצועים.

כמו שאמרו בפורום המון פעמים הנפח הוא הרבה יותר חשוב.

פורסם
  • מחבר

קלטתי כבר שהנפח יותר חשוב, אם תקרא את מה שכתבתי תבין שלא שאלתי מה עדיף נפח על חשבון מהירות, אלא שאלתי מה עדיף מבין שני הזיכרונות באותו מחיר עם אותו נפח , 1600mhz cl9 או 1333mhz cl7??

פורסם

עדיף את ה-1600Mhz אבל לא על חשבון מחיר. המעבד בעל מכפלה פתוחה ולכן אין השפעה על ההמהרה.

פורסם

יש מצב שהתוצאות היו הפוכות אם היה מדובר במערכת מבוססת AMD שמעדיפה תזמונים הדוקים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים