עבור לתוכן

שאלה על מאווררי לוח C2D (מספר הסיבים בכבל חשמל של המאוורר ללוח האם).

Featured Replies

פורסם

קיבלתי קירור אוויר לסוקט 775 (גוף מתכת+מאוורר) . מהמאוורר יוצא כבל חשמלי של שלושה סיבים שבקצהו שקע של 3 חורים.

לעומת זאת, על הלוח אם (לוח C2D) יש חיבור למאוורר CPU (תקע) שיש בו 4 פינים . אינני יכול לחבר את השקע לתקע (כי המעטפת

של 4 הפינים מונעת הכנסת השקע של 3 פינים). שמתי לב שבלוחות פנטיום 3 התקע של המאוורר כולל רק 3 פינים.

נתונים אילו ועוד נתונים שאיני רוצה לפרטם כאן הביאו אותי לנחש שהפין הרביעי בתקע של לוחות C2D הוא פין שמעביר

סיגנל למאוורר לשנות את מהירות הסיבוב (למשל סיגנל להגביר את מהירות הסיבובים כאשר המעבד התחמם).

הייתי רוצה לדעת עד כמה הניחוש הזה נכון.

כמו כן אני רוצה לקבל ייעוץ מה עלי עשות במקרה ולא אקבל חלק חסר שמקשר בין הכבל של 3 סיבים לבין התקע של 4 פינים.

כלומר האם אין "מעביר חשמלי" עם תקע 3 פינים מקצה אחד שלו ושקע 4 חורים בקצה השני שלו.

פורסם

הקונקטור 4 פין שעל הלוח בנוי כך שהוא כן אמור לקבל מחבר 3 פין, אלא אם נפלתה על לוח מאוד מיוחד שאני לא ניתקלתי בכאלא

אכן החוט הרביעי אמור להעביר אות בקרה למאורר בשביל לשלוט במהירות הסיבוב בשיטת ה- PWM

אגב, אפשר לשלוט במהירות הסיבוב של המאורר גם ע"י שינוי מתח המאורר

פורסם

תנסה 99% שזה יעבוד

פורסם

יכול להיות שיש לך מחשב של חברה (hp וכו) ולא מחשב שעשוי מחלקים סטנדרטיים. במחשבי חברה לעיתים קרובות עושים חיבורים לא תואמים וכו

בדרך כלל החיבור החדש מתחבר כך (אתה יכול לכופף את הפלסטיק החוצה אם הוא מפריע)

חלק מהלוחות לא שולטים במהירות של מאוורר ללא חוט speed מחובר, ואז המאוורר עובד אל מהירות מלאה כל הזמן ולא שקט

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים