עבור לתוכן

ראוטר dlink 2650u ורשת Ethernet

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ברשותי נתב DLINK DSL 2650U שקיבלתי מבזק, מאז התנתקתי מהם ונשארתי עם הנתב.

יש לי חיבור רשת מהיר שמתחבר למחשב באמצעות Ethernet Port, במחשב מוגדר חייגן.

חיברתי כבר רשת מהנקודה בקיר לכניסה LAN 1 של הנתב,

חיברתי מחשב נייח לנכניסה LAN 2 של הנתב.

במחשב הנייח שמחובר לLAN 2 הגדרתי את החייגן כאילו המחשב מחובר ישירות לקיר ואני מצליח לגלוש באינטרנט.

לעומת זאת כאשר ניסיתי להתחבר ממחשב נייד, הצלחתי אומנם להתחבר לרשת האלחוטית אך זו הייתה לא גישה לאינטרנט,

בעיה נוספת היא שלפעמים אני לא מצליח לגשת למערכת הניהול של הנתב בכתובת 10.0.0.138.

מישהו יודע איך עושים זאת ?

תודה מראש,

הדר.

פורסם

למרות שלא כתבת, אני מניח שאתה בכבלים עכשיו. ה-2650U הוא נתב+מודם ADSL ואינו יכול לשמש כנתב ברשת הכבלים. לכל היותר הוא יכול לשמש כ-SWITCH.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה SWITCH ?

ולא, אני לא בכבלים...

פורסם

ברשותי נתב DLINK DSL 2650U שקיבלתי מבזק, מאז התנתקתי מהם ונשארתי עם הנתב.

אז מה זה אומר?

פורסם
  • מחבר

זה אומר שאני כבר לא מנוי של בזק,

אבל נשארתי עם הראוטר שלהם ואני רוצה לעשות בו שימוש אחר...

אני מתגורר בקיבוץ ויש פה מעין אינטרנט קווי, מעין רשת פנימית.

על מנת להתחבר לאינטרנט יש לחבר כבר רשת מקיר למחשב להתקין חייגן של WINDOWS ולהתחבר דרך החייגן.

כאשר אני מחר את כבל הרשת מהקיר לאחת מהכניסות בראוטר הנ"ל ואת המחשב לכניסה אחרת אני עדיין יכול להתחבר דרך החייגן של WINDOWS...

בכל מקרה אני רוצה להתחבר לאותה הרשת גם ממחשב נייד באמצעות חיבור אלחוטי...

האם זה אפשרי באמצעות הראוטר הנ"ל ??

תודה ושבוע טוב.

אז מה זה אומר?

פורסם

חבל שלא הסברת את זה בתחילת הדיון, זה היה עושה דברים הרבה יותר ברורים.

אם זה המצב שצלך כרגע אתה עדיין יכול להתשמש במבואות LAN של הנתב וגם בAP שלו כשר המחשב יבצע את החיבור הראשוני שנחוץ לך בקיבוץ.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על העזרה והסבלנות.

שנית, לא הבנתי למה התכוונת ? AO ???

בכל מקרה האם לדעתך ניתן להשתמש בראוטר הנ"ל על מנת לשתף את האיטרנט באמצעות רשת WIFI אלחוטית ???

פורסם

זה AP, תיקניתי.

מדובר על נקודת הגישה האלחוטית שלו - אל תשכח שמה שיש לך ביד זה מכשיר עם כמה "יכולות" שונות בתוך קופסא אחת.

כמו שצוין פה כבר ע"י צ'ף יהיה ניתן להשתמש בו כswitch טיפש בלבד. אם יש צורך בשימוש של חייגן לא ניתן יהיה לקבל גישה החוצה (לאינטרנט) רק ע"י חיבור אליו כי מי שיוזם את ה session של החיבור זה רק המחשב שהתחבר בחייגן בלבד.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות (וכדאי שתתיעץ עם איש התקשורת של הקיבוץ לפני) זה לקנות נתב אלחוטי שלא משולב מודם (ככה שממש' הWAN שלו יהיה פשוט Ethernet) ולהשתמש בו כמו בכל מצב רגיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים