עבור לתוכן

מחשב איטי-הארד דיסק "רפטור" מהיר נדפק?

Featured Replies

פורסם

באחד המחשבים(דיסק מערכת הוא WD RAPTOR 36GB 10,000 RPM , הוא דיי מהיר בד"כ) יש בעיה- החומרה בו כ"כ טובה וחזקה- אך פעולות בסיסיות נהיו ממש איטיות.

לאחרונה זה החריף-

הדלקת המחשב אורכת כ 5-6 דקות,בזמן קריאה הדיסק עושה רעשים כ"כ חזקים שעד החדר השני שומעים,ובלי קשר כל הפח של המארז מרעיז ממנו...

אתמול התקנתי תוכנה (לא כבדה) לקח לו חצי שעה לסיים התקנה.

אני עורך וידאו איתו, ועובד עם DOCK חיצוני בחיסור ESATA- בתוכנת העריכה הוידאו מהדיסק החיצוני מקרטע בזמן ניגון, שלא נדבר על עריכה.

עשיתי ניסוי-העתקתי חומר וידאו ל C כדי לראות אם ניתן לערוך-

קובץ של 4 גיגה של וידאו- לקח לו 50 דקות ("זמן נותר" התחיל ב 3 דקות והתחיל לעלות בקפיצות- 15-20-30).

החומר שהועתק ל C אפילו לא מתנגן טוב במדיה פלייר.

הדיסק הלך ?

פורסם

נשמע כמו סימנים לסקטורים פגומים.

תריץ MHDD בבקשה, שתוכל להיות בטוח. על הסקטור הראשון פשוט גש להפעיל אחריות.

פורסם

עדיף לבצע סריקה מלאה עם התוכנה של היצרן

פורסם

MHDD קלה מאוד. תצרוב על CD, תעשה בוט, היא תעלה, תבחר את המספר של הדיסק רפטור שעושה לך את הבעיות, תלחץ F4, עוד פעם F4 והנה רצה לה סריקה.

ברגע שיש לך X אדום באחד הסקטורים, תדע שהוא פגום.

פורסם

DATA LIFEGUARD FOR WINDOWS

פורסם
  • מחבר

התקנתי את התוכנה של WD- העברתי בדיקה של 3 שעות- יצא תקין, אין בד-סקטור....

לפי הסימנים- אני חושד רק בהארד דיסק.

פעולות בסיסיות כמו פתיחת וסגירת חלונות, כניסה לכל מיני תוכנות "קלות" זה בסדר, אבל למשל הפעלה של קובץ וידאו קטןמ C - גורמת לו לקרטע.

לפי מה שבדקתי-אין אחריות.

פורסם

תנסה לבדוק את זמני הגישה של הקשיח עם התוכנה MHDD

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

*עדכון*

שנתי את החיבור לחיבור SATA אחר בלוח - יש שיפור ניכר- קטע וידאו מסויים שלא הצליח להתנגן- מתנגן חלק, אבל... כשאני מפעיל את תוכנת העריכה- הכל מקרטע ולא זז... לא אמור להיות ככה....

כדי לשלול את הנושא אם זה הארדיסק, או לוח אם- נסתי לעשות לו GHOST לדיסק אחר, אבל כל הנסיונות שלי לא הצליחו...

עשיתי דרך תוכנת NORTON שעובדת ב DOS, נסתי את כל האופציות ולא הצלחתי להעלות את המערכת מהדיסק החדש, גם לא במצב של

COPY DISC TO DISC ולא המצב של יצירת IMAGE ופתיחה שלו לדיסק החדש...

זה הארד דיסק? לוח ....? (אגב הלוח- asus-P5WD Premium)

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים