עבור לתוכן

כרטיס מסך 8600GT, מנסה להשיג ביצועים גבוההים יותר.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אחרי הרבה אוברקלוקים שעשיתי בעבר, והבאתי את כרטיס המסך לקצה גבול היכולת, הבנתי שOC לכרטיס המסך שלי לא כזה עוזר.

אחרי OC הכי רציני שיכלתי לעשות לו(יותר מזה הוא היה קופא), זה היה נותן לי אולי 3 FPS.

בתקופה שעשיתי את הOC(לפני הרבה זמן, לפחות שנה) נאמר לי שהכרטיס שלי הוא DDR2, והוא בעייתי מבחינת העלאת תדרים.

רציתי לדעת מה עוד יוכל לעזור לי כדי להשיג ביצועים ?

תהיה לי תקופה דיי ארוכה של ישיבה בבית, עקב ניתוח שעשיתי, ואני רוצה לשחק קצת, והיה מאוד נחמד אם הייתי משחק בצורה קצת יותר טובה מ20FPS על 1024*768 (במקרה הטוב).

רציתי לדעת מה יוכל לעזור לי פה.

אולי עדכון ביוס ?

הדרייברים הם העדכניים ביותר: 260.99...

פורסם
  • מחבר

ואווו תודה רבה !

ומה לגבי הטמפ' של הכרטיס ?

כשהייתי עושה OC אז, אני זוכר שהייתי מגיע ל90, הבנתי שזה לא ממש מזיז לכרטיס, אבל לאיזה טמפ' מותר להגיע איתו ? 95 ?

מה לגבי המתח, מהו המתח המותר ? ואיך אני משנה אותו ?

המתח שהוא הציב שם, הוא לא מסוכן ?

אמרתי גם משהו לגבי הזיכרון, אמרו לי שנפלתי על כרטיס עם זיכרון מסכן, זה נכון ?

פורסם

רצוי לא לעבור את ה 80 במאמץ...

אם אתה עובר .. זה כבר עניין של קירור לקוי או משחה טרמית יבשה...

יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על איכות הקירור(סרקולציה במארז)

לשנות מתחים זה יביא אותך מן הסתם לביצועים יותר גבוהים- מאחר ויש לך בקרוב הרבה זמן אז תקרא קצת מדריכים ...

לא לשכוח שזה על אחריותך- ורצוי שתעשה זאת בזהירות:)

פורסם
  • מחבר

רצוי לא לעבור את ה 80 במאמץ...

אם אתה עובר .. זה כבר עניין של קירור לקוי או משחה טרמית יבשה...

יש הרבה פרמטרים שמשפיעים על איכות הקירור(סרקולציה במארז)

זו לא הסירקולציה, כל המחשב שלי מקומבן, והוא פתוח.

הקירור הוא הבעיה.

יש לי צלעות דקות כאלה עם תעלה, הורדתי את הפלסטיק והמאוורר, שמתי עליו מאוורר 80MM, זה עזר, אבל לא בהרבה.

יש לי קירור דיי מסיבי ומרובע כזה, של AMD ATHLON 64 ישן, יש מצב אני אוכל לחבר אותו באיזשהי שיטה נכון ? עד שאני אקנה מחשב חדש.

גם ככה לא מעניין אותי מה יקרה לכרטיס הזה, אני הולך לקנות מחשב חדש בקרוב.

פורסם
  • מחבר

איך הייתם ממליצים לי לחבר את הקירור הזה ?

פורסם

מני ... אני יודע שלא אכפת לך מהכרטיס וכו...

אבל אם בכל זאת אתה רוצה להשיג איזושהיא תועלת ממנו...הכי פרקטי לפי דעתי:

כך כרטיס PCI ישן מאפן תדביק עליו מאוור איזה שלא תבחר ותקע אותו בסמוך לכרטיס מסך שלך בלוח - שייתן אפקט כלשהו בקירור- תוכל לנסות לעלות עם הOC

וסגור את הדלתות של המארז... לא יודע מי אמר לך שדלתות פתוחות של המארז הסירקולציה יותר טובה- זה בדיוק ההפך..

בהצלחה גבר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מני ... אני יודע שלא אכפת לך מהכרטיס וכו...

אבל אם בכל זאת אתה רוצה להשיג איזושהיא תועלת ממנו...הכי פרקטי לפי דעתי:

כך כרטיס PCI ישן מאפן תדביק עליו מאוור איזה שלא תבחר ותקע אותו בסמוך לכרטיס מסך שלך בלוח - שייתן אפקט כלשהו בקירור- תוכל לנסות לעלות עם הOC

וסגור את הדלתות של המארז... לא יודע מי אמר לך שדלתות פתוחות של המארז הסירקולציה יותר טובה- זה בדיוק ההפך..

בהצלחה גבר :xyxthumbs:

תודה על התגובה אחי.

1. איך בדיוק כרטיס PCI שאני אשים עליו מאוורר יעזור לטמפ' שלי ? אמרתי שיש מאוורר 80MM על הצלעות של הכרטיס, כאילו המאוורר הותאם לצלעות מהחברה.

2. כשמדובר במארז ג'נרי מעפן, בלי שום חוש סירקוליזציה, פתיחת דלת שמאל בהחלט מאפשרת טמפ' טובה יותר.

ד"א, אני בנאדם שמבין מאוד מבחינת קירור ושאר הדברים, פשוט הכרטיס הזה מעפן, ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות איתו לפני שאני מעיף אותו קיבינימט.

טמפ' מעבד:

במנוחה - 22C.

במאמץ - 37C.

* קירור סטוק.

טמפ' כרטיס מסך:

במנוחה - 49C.

במאמץ - 87.

אחרי OC ל600\450.

וגם ככה הכרטיס מקרטע כמו חמור אירני !

אם אני מעלה בעוד כמה MHZ\s מתחילים ארטיפקטים...

אפשר לראות את התמונות בגלריה הזו.

http://s1084.photobucket.com/albums/j407/menihen/

כמו שאפשר לראות, המארז מסודר דיי יפה, בהתחשב בזה שהוא מארז ג'נרי מעפן ביותר, שאין שום מקום לדחוף בו את החוטים, אלא רק במקום גלוי... אבל הדבר הכי חשוב הוא שאין שום חוט שעובר מול הלוח או במקום שעלול לפגוע במעבר האוויר הקר.

רואים שסידרתי את החוטים טוב, מפני שיש הרבה מאוד חוטים חבויים של בקר הטמפ', הוא משתמש ב-לפחות 12 חוטים, בכדי לנטר את טמפ' המחשב כולו, ואת מהירות סיבובי המאווררים.

צילמתי 2 תמונות, אחד של צד צלעות הקירור של המעבד, ועוד אחת של צלעות הקירור של לוח האם, אפשר לראות 2 חיישני טמפ' נכנסים אלייהם, אבל את הדרך שהם עושים מבקר הטפ' אלייהם, אי אפשר לראות, הכל מוחבא, ויש עוד כמה שלא רואים...

את האבק הרב שיש שם, אני אנקה מחר :)

אולי גם אחליף משחה טרמית לכרטיס המסך.

פורסם

זה נראה שעשית שם את המקסימום...

בכל זאת משחה טרמית תבדוק כמו שציינת לגבי החלפה,

בקשר לקבלים של הכרטיס מסך- בדוק אותם טוב תראה שכולם במצב טוב- לא שמתי לב למצב של כולם מהתמונה שהעלאת.

פורסם
  • מחבר

זה נראה שעשית שם את המקסימום...

בכל זאת משחה טרמית תבדוק כמו שציינת לגבי החלפה,

בקשר לקבלים של הכרטיס מסך- בדוק אותם טוב תראה שכולם במצב טוב- לא שמתי לב למצב של כולם מהתמונה שהעלאת.

תודה רבה.

משחה, כמובן, אני אבדוק את זה מחר, החלפתי שם כבר כמה פעמים(בכל פעם שהורדתי את הקירור).

לגבי הקבלים, כולם נראים בסדר גמור, אין שום בעיה, עם אף קבל, גם לא על לוח האם.

ד"א, אני אעלה מחר עוד תמונות של הרכיבים, ואיך שהמאוורר נמצא על הכרטיס, באור יום, בחוץ, זה יראה הרבה יותר ברור ומובן.

ואולי לראשונה בחיי המעבד הזה, אני אחליף לו משחה טרמית, למרות שלא נראה לי שצריך, בהתחשב בטמפ' הזו.[br]פורסם בתאריך: 16.01.2011 בשעה 23:43:17

שיחקתי עכשיו במשחק NFS Hot Persuit...

עם הOC הגעתי ל75 מעלות, זה נראה לי תקין...

אבל זה מראה לי כאילו המפה דפוקה, פתאום העצים באים לי לאמצע הכביש, וזה מהבהב, ועושה כל מיני שטויות.

זה היה קורה לי גם לפני הOC.

למה זה קורה ?

פורסם

זה קורה כי יש דברים שאסור לדון בהם בפורום. אם היה אפשר לדון על המשחק שלך כנראה שהדברים האלו לא היו קורים שם.

בזמנו כשהיה לי 8600GT מתחתי אותו ל666MHZ לליבה, זה הכי הרבה ללא תוספת מתח.

בכל מקרה אין הרבה תקוות עם הכרטיס הזה, מוכרים אותו במחיר סמלי, מוסיפים 100-150 שקלים ומקבלים עוצמה כפולה\משולשת.

פורסם
  • מחבר

זה קורה כי יש דברים שאסור לדון בהם בפורום. אם היה אפשר לדון על המשחק שלך כנראה שהדברים האלו לא היו קורים שם.

בזמנו כשהיה לי 8600GT מתחתי אותו ל666MHZ לליבה, זה הכי הרבה ללא תוספת מתח.

בכל מקרה אין הרבה תקוות עם הכרטיס הזה, מוכרים אותו במחיר סמלי, מוסיפים 100-150 שקלים ומקבלים עוצמה כפולה\משולשת.

^^ הבנתי.

בכמה אתה חושב שאני יכול למכור אותו ? 100 ?

פורסם

מני כנס ... ללוח מכירה של האתר- יש קונה פוטנצאלי לכרטיס שלך...

בקשר למחיר... זה כבר מה שתסגור איתו...

בהצלחה... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מני כנס ... ללוח מכירה של האתר- יש קונה פוטנצאלי לכרטיס שלך...

בקשר למחיר... זה כבר מה שתסגור איתו...

בהצלחה... :xyxthumbs:

תודה רבה אחי :)

אבל אני לא מוצא אותו... :D

פורסם

את האמת היה אחד כזה לא מזמן משום מה גם אני לא מוצא אותו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים