עבור לתוכן

מחשב חדש לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי השבוע מSKYPC מחשב חדש

עם המפרט

₪99 הרכבת מחשב חדש הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים

₪138 קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2

₪96 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD

₪340 לוח אם FoxConn A88GMV

₪390 מעבד AMD Athlon II X3 450 Box

₪210 זיכרון G. Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24

₪189 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB

₪394 מארז ללא ספק LanCool PC-K58

₪290 ספק כח Seasonic S12II 430W

ללא מערכת הפעלה, שאותה אני רוצה להתקין לבד.

עד עכשו הייתי מאוד מרוצה: המחשב הגיע תוך 4 ימים בלבד, ולאחר שיחה איתי עקב מחסור בלוח האם המקורי שהזמנתי (Gigabyte) לקחתי את הלוח הנ"ל והחליפו לי לזיכרונות הכתובים שהמחירים שלהם הורדו במקום דגם אחר יקר יותר שהזמנתי במקור ולא היו שום בעיות.

עכשיו רציתי להתקין את את מערכת ההפעלה, והבעיה היא שהמחשב פשוט לא עולה. ניסיתי לחבר אותו למסך (2333T) גם עם חיבור DVI וגם עם VGA והם פשוט לא מדברים יחד.

יש לכם אולי רעיונות מה יכול היה להשתבש? איזה חיבור אולי לבדוק שעשוי לשתק אותו...

בכל מקרה, כל המאווררים עובדים, וכונן הדיוידי פעיל ועד כמה שאני מבין בזה, כל החלקים פה.

פורסם

אתה לא רואה שום תמונה ? מסך שחור ?

יש צפצופים ?

שאלתה את החנות אם הם בדקו את המחשב ?

פורסם
  • מחבר

צפצופים לא שמעתי.

לדעתי המסך מבחינתו לא מחובר לכלום, אם אני מכבה ומדליק אותו הוא כאילו מחפש אם הוא מקבל אות אנלוגי או דיגיטלי כמה פעמים. כשהוא מחובר למחשב הישן הוא ישר מוצא אנלוגי.

החנות הייתה אמורה להריץ בדיקת מאמצים יום שלם. לא מצאתי לנכון לשאול אותם. וכשגיליתי את הבעיה הם כבר היו סגורים לשבת.

אני לא רואה קבלים מנופחים, וכל החיבורים נראים לי בסדר, חוץ אולי מאחד שכתוב עליו "POWER SW" ו-"POWER LED" שנראה כאילו מחובר מוזז מהפין הראשון בחיבור של לוח האם.

אני לא כ"כ מצליח להבין מהחוברת של הלוח איך זה כן אמור להיות מחובר, כי היא קצת הופכת כיוונים לעומת מה שבאמת קיים, אבל אולי אני אנסה להזיז את החיבור הנ"ל.

אלא אם עשוי להיגרם בזה נזק כלשהוא.

כי אני מבין מהחוברת שהחיבורים הנ"ל אחראים על פעולת ההדלקה ועל הריסט, כך שאולי זה חובר בטעות ככה זהוא בריסט כל הזמן.

כרגע כשאני לוחץ על כפתור הריסט המחשב לא מגיב כלל.

פורסם

נסה להוציא את הזכרונות ולהחזירם

למקרה שהם זזו ממקומם בהובלה

פורסם
  • מחבר

פירקתי והרכבתי את הזכרון, ועוד כמה חיבורים פשוטים יחסית, וזה לא עוזר.

החיבור שהזכרתי קודם, המסקנה היא שהוא תקין.

יש לי רעיון חדש וזה הג'אמפר של איפוס ה-CMOS.

הוספתי צילומים מהחוברת.

המחשב כרגע מחובר בדיוק כמו בתמונה השניה. ע"פ החוברת זה כאילו מחובר על 1-2

שזה מצב האיפוס, במקום 2-3, אלא אם החוברת לא באוריינטציה נכונה, ובכל מקרה על לוח האם לא כתוב מספרים.

השאלה היא אם אני משנה את הג'אמפר, למה שנראה לי הגיוני שיהיה 2-3 ומפעיל את הלוח, האם זה קטלני ללוח? כי באזהרות של התמונה הראשונה כתוב לא לעשות זאת כשהמערכת פועלת, ובתהליך עצמו כביכול לא אמורים לחבר את המחשב (אני כמובן אוציא אותו מהחשמל לפני הפעולה)

עריכה: זה כנראה מחובר נכון. אבל עדיין לא עובד.

תודה רבה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מחוברים שני מחברים של מתח מהספק ללוח האם ?

פורסם

שלח להם את המחשב בחזרה שישברו את הראש.

פורסם
  • מחבר

אכן יש שני חיבורי מתח ללוח האם (לקח לי זמן לגלות עובדה זו)

ניסיתי גם לאפס ביוס ע"י הג'אמפר, וע"י הרחקת הסוללה.

כלום.

אני אכן אצטרך לחזור לחנות.

תודה רבה לכם בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים