עבור לתוכן

המצלה למעבד ולוח אם לשימוש ביתי עד כ-850 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

התקלקל לי הלוח אם והחלטתי להחליף על הדרך גם את המעבד.

אני צריך לוח אם למעבדי AMD עם ארבע חרצי זיכרון של DDR2 ושתי חריצי sata2 לכוננים קשיחים (לפחות).

אלו הלוחות שמצאתי:

http://www.skypc.co.il/pl_product~950755~10~0.htm

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048

מעבד AMD תואם.

מה עדיף Athlon II x4 או Phenom II x2 ?

התקציב הוא כ- 850 ש"ח לשניהם. מעדיף מ RSM כי הם דיי זולים.

תודה רבה.

פורסם

היי.

שימוש ביתי.. כלומר סתם "שימושים משרדיים" ושום דבר כבד במיוחד?

הייתי מניח שלא בגלל שאחד מהלוחות ששאלת עליהם אינו מציע זאת, אבל בכל אופן.. צריך כרטיס מסך מובנה?

פורסם
  • מחבר

בעיקר אינטרנט, סרטים, office וכד'

וצודק, שכחתי לציין.

יש לי

ATI Radeon HD3850 (256MB, PCIE)
2GB DDR2 (1x1GB, 2x512MB)
ספק כח 400W

פורסם

מטעמי שדרוג,הייתי ממליץ לקנות כבר DDR3.

זה רק עוד 100 ש"ח היום ל2GB,ואם תהיה תקלה בעתיד זה יכול לחסוך לך בזכרונות או שתרצה לשדרג,זה יהיה לך הרבה יותר קל.

מה גם זה חוסך לך בחריצי הרחבה.

בקשר לסדרת Athlon ולסדרת Phenom:

אם מדובר בשימושים בייתיים בלבד,גם המעבד הכי פשוט של Athlon x2 יעשה את העבודה-אם אתה רוצה להשקיע מומלץ X3.

פורסם

מעבד:

Athlon II x3 Triple Core 445 3.1Ghz Socket AM3 Box

לוח אם:

M68M-S2P AM2+, AM3, nForce 630a, DDR2 1066, GeForce 7025

סה"כ

620 ש"ח

למטרת שימוש ביתי לאינטרנט וכדומה אין צורך ביותר מיזה,

שים לב הלוח תומך בXP ויסטה אים יש לך ווינדוס 7 צריך להתאים לוח אחר.

פורסם

ממתי צריך תמיכה של הלוח במערכת הפעלה?

ולגבי מעבד, נראה לי שכדאי לך לקחת מרובע, גם אם הוא פשוט. כיון שעכשיו זה ממש נהפך לסטנדרט, והריבוי נימים אמור להיות יותר בשימוש, וממילא מעבד מרובע יתן יותר תועלת בעתיד (השערה שלי).

זיכרון, אני לא מבין מה יצא לו אם הוא יקח DDR3, סתם להוציא עוד 150 ש"ח (זה לא הרבה, אבל אין צורך. זכרון זה לא רכיב שמתקלקל [אלא אם הוא נשרף]).

פורסם

אם יש לו אחריות על הזיכרונות הקיימים אז זה באמת לא נורא, כי גם זיכרון DDR3 יכול להתקלקל. מצד שני אם אין אחריות והוא מתחייב ללוח AM2+ והזיכרונות יתקלקלו בעתיד- הוא יצטרך לשלם יותר בגלל ש-DDR2 יקרים יותר מ-DDR3. במקרה שכזה הוא יכול למכור את ה-DDR2 שברשותו כך שזה מצמצם במעט את ההוצאה שב-DDR3.

ולגבי המעבד אני דווקא מסכים עם menas, לצרכים בסיסיים שכאלו המעבד הכי חלש יספיק (כמו ה-X2 215) לו ואף יהיה מעבר למה שהוא צריך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההצעות.

הזכרונות אם אני לא טועה עם אחריות לכל החיים.

וכן יכול להיות שDDR2 בעתיד יהיה בעייתי לקנות (פחות נפוץ) וגם בגלל זה צריך יותר חריצים אבל מפני ששמעתי שההבדל מבחינת ביצועים מול ה DDR3 הוא לא משמעותי.

היה לי עד עכשיו Pentium D 3.0 וחשבתי שהוא יספיק לי והוא היה סביר עד התקופה האחרונה. כרגע הוא כבר לא משהו.

אגב עיניין אותי גם בכללי מה יותר חזק - פנום של 2 ליבות או אטלון של 4..(?)

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים