פורסם 2011 בינואר 814 שנים ע"י הוספת Transparent proxy לכל בקשה יוצאת בtcp/80 HTTP בעקרון שימוש בפרוקסי שקוף יכול במקרים מסויימים להאיץ את הגלישה ע"י caching של אובייקטים ותמונות שנצפות הרבה ברשת, אבל לתת "פיתרון ייעול" כזה לכל המשתמשים בdefault בלי אופציה לא לעבור דרך זה - פגיעה בנייטרליות רשת. עד היום לא ראיתי אף ספקית שעושה את זה ל-כ-ל בקשת HTTP לכל מקום. בהיבט של הפרטיות - כנראה שגם כל הבקשות נרשמות בדאטאבייס כלשהו. פרנואידים - זה פוסט בישבילכם. לי אישית זה מאוד מפריע כי אני עובד עם הרבה אתרים שבאופן מפורש לא מרשים כניסה מאחורי פרוקסי כלשהו - והHeader HTTP_X_FORWARDED_FOR גורם לזה להיות שקוף כמו עץ חג מולד באמצע רחוב לוג : HTTP_CONNECTION:keep-aliveHTTP_KEEP_ALIVE:115HTTP_ACCEPT:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8HTTP_ACCEPT_CHARSET:ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7HTTP_ACCEPT_ENCODING:gzip, deflateHTTP_ACCEPT_LANGUAGE:en-us,en;q=0.5HTTP_COOKIE:ASPSESSIONIDCQBTRTAA=FGOPLMCAEICHFEADHDFDMAGEHTTP_HOST:whatsmyuseragent.comHTTP_REFERER:[url]http://www.google.co.il/[/url]HTTP_USER_AGENT:Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.6; rv:2.0b8) Gecko/20100101 Firefox/4.0b8HTTP_X_BEHAVIORAL_AD_OPT_OUT:1HTTP_X_DO_NOT_TRACK:1HTTP_X_FORWARDED_FOR:109.226.*.* הכוכביות בכוונה.
פורסם 2011 בינואר 814 שנים ספקיות אינטרנט קונות 1 מגה ב 200 דולר ומוכרות אותו ב10 שקל והן מאוד רווחיות. זאת פשוט אחת הדרכים שהן גורמות ללקוחות לא להרגיש שיש עוד 200 איש על ה10 מגה שלהם
פורסם 2011 בינואר 814 שנים מבחינה פרקטית - בזמן האחרון חוויתי פעמים רבות איטיות בגלישה, שאתר כאילו נתקע במהלך הטעינה שלו - האם זה יכול להיות קשור לכך?מבחינת פרטיות - לספקית לא באמת יש יותר גישה ליותר מידע מאשר קודם. או שאני טועה?
פורסם 2011 בינואר 914 שנים מבחינה פרקטית - בזמן האחרון חוויתי פעמים רבות איטיות בגלישה, שאתר כאילו נתקע במהלך הטעינה שלו - האם זה יכול להיות קשור לכך?אתמול היה עומס ממש בלתי נסבל ב014 וגם באתרים בארץ . אני לא יודע מה קרה בדיוק. היה לי גם packetloss 10% על גיימר . מבחינת פרטיות - לספקית לא באמת יש יותר גישה ליותר מידע מאשר קודם. או שאני טועה?ברשת של הספק אין לך ממש פרטיות אלא אם כן אתה גולש דרך חיבור מוצפן כמו https . מתי שאתה מצפין את זה דרך המחשב מול הצד השני יהיה למי שבדרך קשה מדי להבין את המידע שעובר (לשבור מפתח AES יכול לקחת שנים ) .אם משתמשים בVPN מוצפן הספק שירות אפילו לא ידע עם מי אתה מדבר (מבחינת IP ) אבל יש אולי סיכוי שהשרת VPN ידע.
פורסם 2011 בינואר 914 שנים ואתה בטוח שזאת לא היתה תקלה בתשתית?אני לא בטוח אולי בזק אשמים - הם בדרך ... אני לא בדקתי את זה לעומק אבל הבדיקה שלהם נתנה לי 3 מגה אבל לא בדקתי את זה באופן ישיר אצלהם (1@1 ) אלא דרך הספק.נראה מה יהיה היום למרות שאני לא ממש משחק ברשת.בזמן האחרון אני משחק עכשיו dwarf fortress ובשביל לבדוק דברים בwiki אני לא צריך איכות תעבורה כלכך גבוהה. עדיין youtube היה סיוט..
פורסם 2011 בינואר 914 שנים מחבר דווקא נראה ש014 היו בסדר אתמול, http://www.isoc.org.il/iix/mrtg/peering-switch.iix.net.il_10701.htmlאבל נכון לדקה הזאת הם ממש בpeak.
פורסם 2011 בינואר 1014 שנים החיבור לIIX באמת לא רלוונטי כבר הרבה שנים כי לספקים כבר יש חיבורי P2P מהירים ביניהם.
פורסם 2011 בינואר 1114 שנים היי, אני מחובר דרכם ובדקתי, וזו התוצאה אצלי: The Full Header Sent by Your Browser is: HTTP_CONNECTION:keep-alive HTTP_KEEP_ALIVE:115 HTTP_ACCEPT:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 HTTP_ACCEPT_CHARSET:ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 HTTP_ACCEPT_ENCODING:gzip, deflate HTTP_ACCEPT_LANGUAGE:en-us,en;q=0.5 HTTP_HOST:whatsmyuseragent.com HTTP_USER_AGENT:Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:2.0b9pre) Gecko/20110109 Firefox-4.0/4.0b9pre אפשר לראות צילומסך גם כאן: בכל מקרה, אם למישהו יש תיעוד, הוא מוזמן לפנות אליי, אני בכלל אשמח למתנדבים למחקר על בדיקות תעבורה. המייל שלי הוא jonklinger אצל ג'ימייל נקודה קום.
פורסם 2011 בינואר 1114 שנים מחבר אחרי מייל לsupport שלהם, כנראה הסיסטם קינפגו את שרתי הSQUID בצורה נורמלית והוסיפוforwarded_for off בקונפיג.בכל מקרה, לאחר שזה עורר אצלי חשד סרקתי את רשת 109.226.0/24 אצלהם, וגיליתי המון שרתים בסגנון הבא :imagecache01 (squid/3.1.9) videocache01 (squid/3.1.9)זאת אומרת בין אם אנחנו רוצים ובין אם לא מעבירים אותנו בצורה "שקופה" דרך הפרוקסים האלה. שיהיה להם לבריאות.כמו כן, בשרת הFTP הציבורי למחצה של טריפל סי (הוא לא מוחצן באף מקום אבל ע"י סריקה ניתן למצוא אותו, ויש אפשרות להכנס בצורה אנונימית)מצאתי קבצי קושחה וקובץ PDF של ציוד שנקרא Allot NetEnforcer AC-1000Index of /pub/AllotName Size Date Modified[parent directory] AC-1000HardwareGuide.pdf 1658 kB 2/8/10 2:00:00 AMNX10.1.1b5-Linux.tar.gz 381 MB 2/8/10 2:00:00 AMNetXplorer_Install_Admin_Guide_R5.pdf 3.1 MB 2/8/10 2:00:00 AMלמי שלא מכיר, זאת מכונה שעושה Deep Packet Inspection ומגבילה בעיקר תעבורת P2P. בגרסאות האחרונות שלה החל מ2009היא גם יודעת להתערב בטורנטים מוצפנים, USENET עם SSL ועוד כאלה ואחרים.יש חשד די גדול שנעשה שימוש במכונה הזאת כדי להגביל תעבורה (מה שאני מרגיש מאז שהתחברתי)ספקית דיי חדשה שאני בטוח שעוד לא מנצלת את המקסימום פוטנציאל רוחב פס אצלה וכבר משהו פה מסריח. מזל שאין התחייבות.הדבר היחיד שעוד איכשהו מעודד אותי זה חיבור מהיר מאוד לTINET ויכולת (שלי) לעבוד מול השרתים שלי באירופה בצורה יחסית מהירה.מישהו ניסה את FAST?
פורסם 2011 בינואר 1114 שנים מחבר איך הפינגים ב CCC לשרטים באירופה לגיימרים? תן לי כתובת ופורט ואני אוכל לבדוק לך.
פורסם 2011 בינואר 1214 שנים AC-1000HardwareGuide.pdf 1658 kB 2/8/10 2:00:00 AMלמי שלא מכיר, זאת מכונה שעושה Deep Packet Inspection ומגבילה בעיקר תעבורת P2P. בגרסאות האחרונות שלה החל מ2009היא גם יודעת להתערב בטורנטים מוצפנים, USENET עם SSL ועוד כאלה ואחרים.יש חשד די גדול שנעשה שימוש במכונה הזאת כדי להגביל תעבורה (מה שאני מרגיש מאז שהתחברתי)ספקית דיי חדשה שאני בטוח שעוד לא מנצלת את המקסימום פוטנציאל רוחב פס אצלה וכבר משהו פה מסריח. מזל שאין התחייבות.הדבר היחיד שעוד איכשהו מעודד אותי זה חיבור מהיר מאוד לTINET ויכולת (שלי) לעבוד מול השרתים שלי באירופה בצורה יחסית מהירה.זה חדשות ממש טובות! אני לא מבין מה הבעיה שלך שיש להם מערכת שיכולה להגביל p2p וכל מני הורדות ע"י זיהוי מדויק שלהם והגבלתם. זה דבר מצוין לשעות העומס. המשתמש קצה כמוך וכמוני לא יגביל את עצמו בצריכה שלו ובגלל זה הספק צריך לעשות את העבודה של להיות ה"גננת" של כל המשתמשים ולא לתת להם ללכת מכות על הצעצועים בזמן שהגן מלא. מה שחשוב הוא שהספק יחנוק את המורידים בשעות העומס וישים אותם בסוף התור כדי שהם לא יחבלו באפליקציות אחרות כמו משחקים וסרטונים (גם לוקחים הרבה רוחב פס אבל יש דרך גם להגביל אותם). כל מה שאתה אומר פה היא שגילית שב ccc יודעים איך להיות ספקית אינטרנט והם דואגים לעתיד. חוץ מזה אין להם התחיבות אז הם כנראה חושבים שהלקוחות שלהם יהיו כלכך מרוצים מהשירות שהם לא יעזבו. שירות ללא התחיבות לרוב בא עם מחיר מנופח אצל הספקיות האחרות. אני כנראה יהיה עדיין ב014 עם גיימר ואשלם להם הון קטן בשביל זה אבל את אבא של אשתי אני מעביר מ014 רגיל למשהו אחר - אני חושב שאפשר לקבל היום איכות יותר טובה בשביל מה שהוא משלם.
פורסם 2011 בינואר 1214 שנים TRAFFIC SHAPING זה חובה בכל רשת גדולה.כל עוד שלא יגזימו או יגבילו כשלא ממש צריך, אז לא אמורה להיות לאף אחד בעיה עם זה.
פורסם 2011 בינואר 1214 שנים אנחנו חותרים לשירות אינטרנט חסר הגבלות וחסימות ותעדופים שונים אך אתה בא ואומר שלהגביל זה טוב.אין כזה דבר במציאות. במציאות בה אנחנו חיים מוכרים לאנשים פי 100 -200 מרוחב הפס שקיים לחו"ל . המצב לא ישתנה בהרבה כי רוחב פס לחו"ל עולה המון כסף ועד כבל או שניים תת ימיים אולי ישפרו את המצב אבל לעולם לא נגיע למצב שהספק מוכר לאנשים רוחב פס מובטח לחו"ל הם תמיד ימכרו יותר ממה שיש להם בפועל כי אחרת הם יפסידו כסף או שהמחיר של האינטרנט יהיה יקר מדי לצרכן. בגלל שזאת המציאות שאנחנו חיים בה שיש עומס אז ספק שירות שלא עושה עיצוב תעבורה כלשהו מתעלל בלקוחות שלו בעיקר בשעות העומס.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.