עבור לתוכן

איזה מחשב עדיף מבין ה2..

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות מחשב נייד. השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות בvisual studio ועוד כמה תוכנות.

המחשב הראשון:

7-LIFEBOOK AH530 הסדרה החדשה והחזקה

מעבד: Intel Core i5-450M 2.40GHz 3MB לביצועים ללא פשרות

זיכרון מערכת 2GB DDR3 1066 MHz PC3-8500

כונן קשיח HDD SATA 320GB 5.4k

צורב DVD Super multi reader/writer

מסך סופר איכותי 15,6" Glare 16:9 WXGA (1366 x 768) LED Backlight

מצלמה מובנית 1.3 MP

כרטיס גרפי Intel® HD Graphics up to 1695 MB

רשת אלחוטית WLAN b/g/n, Bluetooth V2.1

סוללה 6 תאים עד 3 שעות עבודה

ללא מערכת הפעלה

הדגש המחשב הזה הוא על המעבד החזק. אבל ההארד דיסק איטי.

המחשב השני:

מחשב ניייד HP G62-b10EJ XF232EA Notebook

מעבד Intel® Pentium® P6100 2.0GHz

מסך "High-Definition LED HP BrightView Display 15.6

כרטיס גרפי ATI Mobility RadeonTM HD 5470 Graphics

זיכרון 3GB DDR3

כונן קשיח 320GB 7200RPM

צורב Light Scribe SuperMulti DVD±R/RW

תקשורת אלחוטית - Intel 802.11 b/g/n Bluetooth

מצלמה ומיקרופון מובנית- HP TrueVision Webcam

קורא מדיה דיגיטלית 5 ב - 1

Windows® 7 Home Premium 64-bit

רמקולים - Altec Lansing

חיבור HDMI

צבע - לבן צדף עם דפוס פריזמה

במחשב הזה ההארד דיסק יותר מהיר, יש גיגה יותר זכרון וכרטיס מסך טוב. אבל המעבד פחות טוב.

מה יותר כדאי? המחירים די אותו הדבר...

ומה בנוגע לסוללה? למי יש יותר שעות עבודה?

תודה לעוזרים!

פורסם

להערכתי שניהם יהיו פחות או יותר אותו דבר מבחינת מהירות.(אולי עם יתרון קל בעבודה שוטפת לhp בגלל הקשיח שיצור פחות תקיעות ולפוגיטסו בעומס עיבוד)

אגב אם עיבוד גרפי חשוב לך אז לך על הhp כי הכרטיסים המובנים של intel הם לא מציאה וכרטיס לא מובנה כגון הati יהווה יתרון.

לגבי הזיכרון זה לא ככ חשוב מה גם שאפשר לשדרג במדת הצורך בגרושים.

זמן הסוללה יהיה לשניהם אותו דבר בערך (כ2.5 שעות בהתחלה)

במקרה יש כמה שעות עבודה דוקא על הפוגיטסו המדובר ,הוא מהיר מאוד איכותי מאוד עם מקלדת מלאה ואם אני זוכר נכון גם מוגנת מנזקי נוזלים, ובעל מסך נהדר+יציאת hdmi.(החיסרון היחיד שמצאתי בו הוא שהגימור הוא שחור מבריק ולכן המחשב רגיש מאוד לטביעות אצבע)

לומר את האמת אם היית שואל לפני כמה חודשים כאשר קניתי את הפוגיטסו v6545 הייתי ממליץ ללכת על הhp מאחר איכות החומרים של הv6545 ככ ירודה.

אבל הlifebook הוא ככ הרבה יותר איכותי שזה מגוחך.

לפני הפוגיטסו היה לי מחשב של hp שהתחיל לעשות לי בעיות אחרי כמה חודשים בלבד והתפגר מיד לאחר תקופת האחריות :pissed:

שורה תחתונה שהמחיר יכריע. (אני הייתי לוקח את הפוגיטסו כי אהבתי אותו מאוד ושלי על אף הפלסטיקה הזולה עובד כמו סוס)

אגב יש דגם נוסף ודומה לפוגיטסו שהבאת עם מעבד 2.4ghz core i3 חזק משל הhp,כרטיס מסך חזק יותר מזה של הhp! ומשל הפוגיטסו האחר, וקשיח של 500gb ב3350 שח והוא AH530-12‎ לדעתי הוא ממש משתלם

פורסם
  • מחבר

יש לך אולי המלצה על מחשב נייד בשבילי, שהסוללה שלו תחזיק לפחות 4 שעות, מעבד טוב, ודיסק קשיח של 7200 RPM?

עד 3000?

פורסם

כדי להגיע למספר שעות רב כמו 4 צריך מחשב המצויד בסוללת 9 תאים לפחות!

רוב המחשבים בתקציב שלך מצוידים בסוללות 6 תאים שמחזיקות מחשב בעבודה לא אינטנסיבית בין 2.5 ל3 שעות ויש מחשבים מצוידים אפילו בסוללת 4 תאים בהם המצב עגום אף יותר.

אם זה ממש חשוב לך אז עליך לברר עם החנות בה אתה קונה האם יש למחשב אותו אתה קונה סוללות תחליפיות לשדרוג עתידי בעלות 9 תאים.(שלא תטעה הן יקרות)

אם אינני טועה לפוגיטסו אין כאלה וסביר להניח של hp יש.

אופציה נוספת שאולי תאריך במעט את חיי הסוללה היא לקחת מחשב נייד עם מסך קטן יותר בעל סוללת 6 תאים.

דוגמא נהדרת לאחד כזה הוא ה Dell Inspiron N3010 ממש על מחיר ה3000 שח בעל קשיח 7200 rpm ומעבד לא רע, אך המסך שלו הוא 13.2 אינץ' לד.

פורסם

יהיה הרבה יותר עדיף שתכתוב מה יותר חשוב לך. בנוסף האם תעבוד עם מסך חיצוני?

האם 3000 זהו המקסימום שאתה מתכוון להשקיע?

מראש דע לך כי סוללה היא עקב אכילס של ניידים חזקים וכי זמן הסוללה אינו מרקיע שחקים

אם אתה מחובר רוב הזמן לחשמל אז זה לא יהווה בעיה כלל עבורך.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעות.

נראה לי שאני אקח את Fujitsu Lifebook AH530-7, ומתישהו אני אשדרג את ההארד דיסק ל7200 RPM

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הי, למרות שתי האופציות המצוינות שנתת אני דווקא הייתי ממליצה על המחשב נייד הזה....

שווה לשקול את העניין!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים