עבור לתוכן

עזרה I יש לי בעיה עם מחשב HTPC צריך עזרה דחוף דחוף

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב HTPC שמחובר לטלויזיה רגילה, עכשיו יש לי בעיה איתו קניתי דיסק קשיח חיצוני של Hitachi XL1000 7200rpm 1TB USB2, כדי שיהיה לי דרך פשוטה להוריד לתוכו סרטים וליראות אותם, עכשיו הדלקתי אותו והמערכת לא עולה וכשהוא לא מחובר המערכת עולה, אני לא מבין מה הבעיה או שאני לא יודע משהו ? צריך עזרה דחוף בנושא עם יש מישהו שיכול לעזור זה יהיה נחמד, אני צריך תשובה למה המערכת לא עולה כשחיבור הUSB של הכונן מחובר, אולי כוננים כאלו לא עולים ביחד עם הWIN ? או שזה בעיה אחרת ? למישהו כבר היה בעיה דומה ?

הכונן הקשיח הראשי הוא D והכונן החיצוני הוא E.

המיפרט של המחשב

מעבד PD 805

לוח אם ASUS P5 משהו עם צ'יפ של P915

זיכרונות 512MBX2 ביחד 1GB

כרטיס מסך GF9800GT 512MB תקול רק 2D עובד

ספק כוח 550W איכותי

בתודה לחברי הפורם :yelclap:

פורסם

יכול להיות שהמחשדב מנסה לעשות ממנ boot ויש בדיסק משהו שנראה כמו mbr תקין. המחשב מתחיל לעלות ממנו, נכשל, נתקע. לך ל bios ותשים את הכונן הקשיח לפניי usb ב boot sequence

יכול להיות שאחריי שמערכת ההפעלה הורצה היא חושבת למה שהוא שהכונן הזה הוא כונן המערכת ומנסה להמשיך לעלות ממנו במקום מהכונן הקשיח. תצתרך לבדוק איך מוגדרים הכוננים במערכת

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, המחשב עולה עד המסך של הלוח אם וניתקע, עכשיו אין לי מושג מה הבעיה כי הכונן הפנימי מוגדר כראשי והחיצוני מוגדר כדיסק E אחרון כאילו, הבעיה שאני לא יכול לעשות כלום ביגלל שכשהוא מחובר המחשב ניתקע וכשהוא מנותק המחשב עובד לכן אין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה, בקונן החיצוני אין כלום חוץ מי סרטים והתוכנות שיש בפנים שהוא בא איתם, יכול להיות שהתוכנות שבפנים עושות תבעיה ?

פורסם

אם התקיעה היא אל המסך של ההפעלה של המחשב (איפה שכתוב asus וכו) זה דיי מוריד את האפשרות של זיהוי לא נכון מתוך מערכת ההפעלה

מכאן יש 2 אפשרויות פתרון

תיכנס ל bios ושם ל boot sequence. תשנה כך ש usb יהיה אחריי הכונן הקשיח או תוציא אותו לגמרי מהרשימה, כך שהמחשב לא ינסה להפעיל את ה usb כשהוא עולה

תבדוק בתוכנת ניהול כוננים אם אחד מהכוננים בכונן החיצוני הוא active ותבטל את הסימן active ממנו. תבדוק גם אם יש שם mbr מיוחד או משהוא - לא אמור להיות כזה (את זה אין לי שמץ איך בודקים בוינדוס)

פורסם

בביוס תגדיר ב-Add bootable devices תגדיר Disable !

בהתקניי USB זה לא עמודה שנמצאת ברשימה

בנוגע לכרטיס מסך , כתבת שהוא תקול ,

כדאי לך מאוד להחליף אותו ,

תשאל כל ירקן מה קורה כשיש לו ארגז תפוחים ובתוכו תפוח רקוב, מה עושה? יאמר לך שהוא מוציא את הרקוב

פורסם

אין קשר לכרטיס מסך, אם הוא מספיק טוב בשבילך תישאר איתו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים