עבור לתוכן

מהם ההבדלים: PH67-UD3, PH67A-UD3, P67A-UD3, H67A-UD3H, P55A-UD3R, P67A-UD3P?

Featured Replies

פורסם

כותרת ^

ועוד שאלה, הלוח שמכיל את התכונות למעבד i5 2500k שP55A-UD3 הכיל לi5 760 הוא PH67A-UD3?

פורסם
  • מחבר

בשביל אנשים שמתמצאים בתחום ומבינים את מה שכתוב שם. כאלה שלא מבינים באים לכאן כדי לשאול את מי שכן מבין.

פורסם

אז מה אתה מצפה שיכתבו לך פה אם כך? הרי מדובר על נושאים טכניים בלבד.

פורסם

בשביל אנשים שמתמצאים בתחום ומבינים את מה שכתוב שם. כאלה שלא מבינים באים לכאן כדי לשאול את מי שכן מבין.

צריך מינימום של הבנה.

אנשים בד"כ מוכנים להסביר מה הבדל בין קפה שחור, קפה נמס, וקפה הפוך, אבל אתה מערבב פה, קפה, תה, מיץ, ושוקו.

פורסם

original, לא ניתן להסביר לך בפירוט מהם ההבדלים בין הלוחות השונים מכיוון שהדרך הכי ברורה לבדוק זאת היא באמצעות כלי ההשוואה שבאתר היצרן.

אם בנוסף גם אינך ממש יודע מה המשמעות של מונחים טכניים מסוימים הרי שגם אם נכתוב לך את ההבדלים באופן מילולי זה לא יעזור.

אני מציע לנקוט בגישה שונה. תכתוב מהן הדרישות שלך מהלוח (כמות וסוג חיבורים, האם מתוכנן OC), איזה מעבד אתה רוצה להתקין בו, מה יהיו השימושים במערכת ומה התקציב, ואז נוכל להמליץ לך על הלוח המתאים ביותר לדרישותיך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר מספיק טוב את התחום כדי להציג דרישות, ובגלל זה אני שואל. לא ביקשתי משהו יותר מזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=483460.msg4136347#msg4136347

זה פורום שעוסק גם בלוחות אם ולכן אני לא רואה בעיה בשאלה.

פורסם

קודם כל תדע שיש שתי ערכות שבבים כרגע למעבדי הsandy bridge

הראשונה - H67

השניה - P67

ההבדלים הם שלP67 אתה יכול לעשות OC אבל לא להשתמש בכרטיס המסך המובנה ושP67 תומך בSLI וCF (יש את האופציה בצ'יפסט למרות שלא כל הלוחות תומכים)

לH67 אי אפשר לעשות OC אבל אפשר להשתמש בכרטיס המובנה של המעבד.

סדרת הPH67 של GB כמו שזה נראה עכשיו היא לוחות מבוססי H67 אבל שלא תומכים בכרטיס המסך המשולב של המעבד.

PH67-UD3 : גרסא פשוטה מאוד וחסרת תמיכה בUSB3

PH67A-UD3 : אותו לוח רק עם תמיכה בUSB3

P67A-UD3 : לוח P67 שלא תומך SLI ומכיל USB3

H67A-UD3H - לוח שמכיל HDMI לכרטיס המובנה של המעבד

P55A-UD3R - לוח לסוקט 1156 שלא תומך בsandy bridge - יש תמיכה בUSB3 וגם בSATA3 והוא מכיל עוד פאזות כוח למעבד בשביל OC רציני

P67A-UD3P כמו הUD3 רק שמכיל עוד פאזות של מתח למעבד בשביל OC

פורסם

זה פורום שעוסק גם בלוחות אם ולכן אני לא רואה בעיה בשאלה.

אין שום בעיה עם השאלה שלך רק שאתה צריך למקד אותה יותר אחרת כמעט בלתי אפשרי לעזור לך.

כתבתי לך בהודעה קודמת בקצרה מהן דרישות

אני מציע לנקוט בגישה שונה. תכתוב מהן הדרישות שלך מהלוח (כמות וסוג חיבורים, האם מתוכנן OC), איזה מעבד אתה רוצה להתקין בו, מה יהיו השימושים במערכת ומה התקציב, ואז נוכל להמליץ לך על הלוח המתאים ביותר לדרישותיך.

ברשותך נתחיל משתי שאלות מקדימות שיעזרו למקד ותנו יותר בציפיות שלך מהמערכת:

1. מהם השימושים במערכת (משחקים, עבודה משרדית וכו').

2. באיזה מעבד אתה מעוניין (זה נתון מאוד חשוב כי הוא מכתיב את סוגי לוחות האם שבהם אפשר להשתמש).

אלו שני הדברים החשובים ביותר בתור התחלה.

עריכה: אלא אם כן מצאת כבר את התשובה שחיפשת בהודעה של giloman.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

בהתחלה אני מניח שהשימושים יהיו רגילים (גיימינג, עבודה שוטפת), אבל בהמשך (בטווח של חודשים) אני ארצה להתנסות גם בדברים אחרים (למשל עריכת וידאו) ולכן פלטפורמה של all around רלוונטית בשבילי כמו שאני רואה את זה. את המחשב רציתי לקנות כבר לפני כמה חודשים אבל חיכיתי שהsandy bridge כדי לקבל מערכת יותר חזקה, כרטיס מובנה חזק יותר (לא להישאר בלי כרטיס מסך מינימלי אם הכרטיס החיצוני נדפק מסיבה כלשהי) ובגלל התושבת החדשה (שדרוגים עתידיים- המחשב הוא לכמה שנים).

המעבד שאני מעוניין בו הוא i5 2500k. חשבתי לעשות OC קל ואולי גם SLI או CF בעתיד לכרטיס מסך (אני עוד מתלבט בין HD6950 שיפתח לHD6970 או GTX570). מההסבר אני מבין שהלוח שאני צריך הוא PH67A-UD3 בגלל התמיכה בUSB 3.0 שחשובה לי. מה שלא כל כך הבנתי היא האם הסדרה PH שהלוח הזה שייך אליה תומכת בOC, SLI/CF ומאפשרת להשתמש בכרטיס המובנה? אם לא, יש לוח אחר של Gigabyte או Asus או פתרון אחר שכן מאפשר את שלושת הדברים האלה מבלי שהמחיר ירקיע שחקים? כי בכל זאת, אלה לא דרישות יוצאות דופן במהותן.

פורסם

PH67 זה כמו הH67 רק בלי הייתרון של כרטיס מסך משולב.

PH67 לא מאפשר OC

PH67 לא מאפשר CF\SLI

אם אתה רוצה לוח לOC בלי CF\SLI קח את הP67A-UD3. אם אתה רוצה SLI\CF קח P67A-UD4

פורסם

מבחינת הליבה הגרפית המובנית, כבר מספר שנים שהשבב הגרפי המובנה בלוח האם ו/או הליבה הגרפית שבמעבד מספיקים לך לכל שימוש שאינו משחקים. כך גם עם מעבדי ה-SB כך שאיכות הליבה הגרפית לא צריכה להדאיג אותך.

נכון לרגע זה לא תוכל לקבל בפלטפורמת SB את כל מה שאתה דורש. כיום Intel מציעה לוחות שמאפשרים לך לבצע OC או לוחות שמאפשרים לך להשתמש בליבה הגרפית המובנית אך לא שני הדברים ביחד (כפי שהסביר giloman). לכן פה אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך.

אני באופן אישי חושב שמערכך CFX/SLI הוא מיותר לגמרי ואין טעם להתעקש ולהשקיע בו. לרוב המשתמשים זה לא נותן כלום.

אני יוצא מנקודת הנחה שהשימוש בליבה הגרפית המובנית חשוב לך יותר מ-OC ובמקרה כזה הלוח GA-H67MA-D2H יהיה משתלם עבורך. אם חשובים לך גם 4 חריצים לזכרון ולא 2, אז הלוח GA-H67MA-UD2H יהיה בחירה טובה עבורך.

ולסיום. למה בכלל לא מערכת מבוססת AMD?

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות:

1. הלוחות UD4 יקרים מדי ,אז אני מעדיף לוותר על אופציה לSLI/CF. אם הבנתי נכון, ההבדל היחיד בין PH67A-UD3 (עולה 615 ש"ח בRSM) לבין P67A-UD3 (עולה 701 ש"ח בRSM) הוא שלP67A-UD3 אפשר לעשות ?OC

2. באיזה אופן תמיכה בליבה הגרפית משפיעה על המערכת? אני יודע שOC ממהיר את המעבד, ואם צריך לבחור ביניהם, ההשפעה של OC גדולה יותר, אז עדיף לבחור בלוח שתומך בו על פני לוח שתומך בליבה גרפית או שאני טועה?

3. מה ההבדל בין 2 או 4 חריצי זיכרון? אני מעדיף זיכרון 4GB עם אופציה עד ל8GB בהמשך, אז כמה חריצי זיכרון צריך? ראיתי באתר של RSM שGA-H67MA-UD2H לא תומך בUSB3 וזה פוסל אותו למרות שיש לו 4 חריצים.

לפי מה שהבנתי מערכת AMD תהיה חלשה יותר ולכן אני מעדיף את הsandy brige.

פורסם

1. אם אתה מעדיף OC על שימוש בליבה הגרפית הרי ש-giloman כבר נתן לך את התשובה בהודעה הקודמת שלו.

2. היא לא משפיעה על המערכת. היא רק מאפשרת לך להשתמש בה במקום כרטיס מסך ייעודי תוך חסכון באנרגיה ופליטת חום (אך היא לא מתאימה למשחקים).

3. ההבדל הוא במספר ובעקבות כך ביכולת להוסיף עוד נפח של זכרון. תוכל לקנות לוח עם 2 חריצי זכרון, להתקין באחד מודול של 4GB ובעתיד להוסיף לשני עוד 4GB. מפרט של רכיב בודקים באתר היצרן ולא באתר החנות. ל-GA-H67MA-UD2H יש בהחלט שבב הרחבה שמספק 2 חיבורי USB 3.0.

מערכת AMD היא בכלל לא יותר "חלשה". את המערכת מתאימים לשימושים. לשימושים שלך מערכת AMD היא משתלמת הרבה יותר. תקבל אותה חווית שימוש (בטח במשחקים) במחיר זול יותר. ואם אתה מתכוון להיכנס לעיסוק בעריכת ווידיאו בצורה חובבנית דבר ראשון אז גם פה לא תפסיד כלום.

פורסם
  • מחבר

המעבד שבחרתי הוא i5 2500k עם המכפלה הפתוחה בכוונה תחילה לבצע OC בהמשך, מה שמכריע לטובת הP67. אז לסיכום, השילוב שמתאים לי הוא זה?

Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET, יחידות 1

₪701

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2256

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1

₪1068

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329

Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

₪243

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2012

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

מעיון כאן http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=288 הi5 2500k עולה על AMD Phenom 955 בכל היבט, ובגלל זה אני מעדיף את המעבד החזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים