עבור לתוכן

מגזין "גיימינג" ישראלי

Featured Replies

פורסם

מיועד לפותח השרשור:

אי-אז באמצע שנות התשעים המתוקות, כשיצחק עוד היה ראש ממשלה ובייגה שר האוצר, החלטתי אני, ילד בן 8 חובב מגה-דרייב, לפצוח בכתיבת מגזין ביקורות משחקי וידיאו. הטוויסט היה שם, שלא כמו "וויז" ו"פריק", גדולי התקופה, המגזין שלי יוקדש בלעדית לטהרת המגה-דרייב. לא רוצה לשמוע על אלאדין לסופר-נינטנדו, נמאס לי מהניאו-גיאו, הגיימגיר אכל לי ת'ראש.

אז החלטתי לעשות מעשה: השגתי לי מחברת "דפרון" סטנדרטית, קטנה ופנויה, בימים שאלו עוד היו פופולאריות בבתי הספר היסודיים. על כריכתה היו רובריקות בהן התלמיד היה אמור למלא את שמו, כיתתו, ונושא השיעור. רשמתי שם בגדול: "עולם המשחקים שלי".

לקחתי עפרון ומחדד מהקלמר, והתחלתי לכתוב, פשוט ככה, עם הכל: שער "יאה", תוכן עניינים, דבר העורך, מדורים קבועים, ביקורות, פרסומות, ואפילו מדור פיקטיבי של הודעות (מסוג "בן 14 מנתניה רוצה להחליף את שוליית הקוסם באורגים"). כן, עד כדי-כך הלהיבה אותי העיתונות הגיימרית. שלא נקראה כך אז בכלל, דרך-אגב.

הטקסט הנדון אותו העלית גרם לי להעלות את אותה מחברת ה"דפרון" מהאוב. קראתי, בחנתי, השוויתי. עכשיו, תבין בבקשה - אין אני מבקש להכלימך או לפגוע ברגשותיך, אבל הטקסט שהעלית אינו ראוי להיקרא ביקורת. הביקורות שכתבתי בגיל 8 היו יותר ארוכות מהביקורת שכתבת, שלא לדבר על יותר איכותיות. הקוראים שלך, לו היית כתב אמיתי בירחון כזה או אחר, לא היו מבינים מה אתה רוצה מהם. התיאורים נראים כאילו נכתבו בעת שיחת איי.סי.קיו נלהבת. עבורי זה הגיע עד לכדי רמה בה תהיתי אם אתה טרול או אמיתי, אבל לאחר בחינת תגובותיך בשרשור כאן - נוצקה אצלי האמונה שאכן - אמיתי הינך.

ולכן, אם באמת לא מדובר בטרול ממש ממש משקיען, אייעץ לך, כפי שייעצו לך שאר חברי הפורום המלומדים:

מחר אחרי בית הספר, סור לספרייה העירונית הקרובה לביתך. אם אין מנוי, בקש מאמא שתעשה - זה לא יקר. תור ובחן את הספרים השונים בתוך מבוכי הקריאה המזמינים, בחר לך ספר שמושך את עיניך, שנושאו מדבר אליך. תתיישב בפינת הקריאה ותקרא. פשוט תקרא. 100 עמודים.

למחרת תחזור שוב ותקרא עוד 100 עמודים, ואם לא מהספר הזה - ספר אחר.

אחר-כך תתקדם גם לכתבי-עת, שלמיטב ידיעתי - לרוב נמצאים גם בספריות. תקרא הכל - גם "לאשה". העיקר שתקרא.

הקריאה הזו תשמש עבורך ל-2 דברים עיקריים וחשובים: היא תרחיב את הידע הכללי שלך ותעשיר את השפה שעל לשונך. ואיזו יפה היא השפה העברית. תתחיל להבין כמה יכולת לכתוב בצורה שונה את אותו טקסט שהעלית לפורום. תקבל מושג מסוים על כתיבה עיתונאית, כתיבה מגזינית, כתיבה ביקורתית. לא, לא מדובר בתואר בהנדסת אווירונאוטיקה בטכניון, אבל יש מיומנויות מסוימות שצריך ללמוד ולסגל. ולדידי - יש אנשים שלא יכולים לכתוב ולא יעזור בית הדין בהאג, כי אין להם את היצר. גם הזונה הכי טובה בפריז לא יכולה לתת את מה שאין לה. וצריך יצר. רק אם היצר נמצא אצלך בפנים, אתה תוכל, בין אם הכתיבה תהיה להמונים או אך ורק למגירתך.

אני חושב שיש בך את ניצוץ הכתיבה הזה. ולכן אני סבור שאתה, בחור צעיר ושאפתן (שזה יפה ולא כל-כך שכיח במחוזותינו), צריך לשעות לעצתי ולעצות האחרות שקיבלת פה. לקרוא, להתפתח, להתחיל לכתוב בהדרגה, לעצמך, לשאול חברים ובוגרים יותר, אם תרצה - בשמחה אעבור על הטקסטים שתכתוב בעתיד ואעיר הערותיי. לא כאיזה עורך גדול או גדול האומה (אין אני כזה), אלא כאדם שכותב מאז גיל 8.

ואחרי שתקרא ותשכיל ותגדל, תיגש שוב לטקסט שהעלית לכאן. תכתוב אותו מחדש. ותראה איך יכולת לכתוב אותו באלף צורות אחרות, הרבה יותר איכותיות, מלאות, מעניינות וצבעוניות. ברגע שתחליט שאתה רוצה לעשות את זה - אתה תעשה את זה. והלוואי ותצליח להחיות בישראל את עיתונות הגיימינג המודפסת, על אף הפסימיזם הנלווה לעצם חיבור שלוש המילים הללו.

עלה, קרא והצלח!

• תגובות 60
  • צפיות 12.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כתיבה זה כשרון. מעבר לזה צריך להתחיל לכתוב למשהו מקצועי ולהשתפר אחרי הערות העורך של אותה מסגרת. גם כשהתחלתי לכתוב כאן קיבלתי הערות מהעורך, אותו דבר ב PC PLUS ואחרים.

אבל אני הייתי מועד לכתיבה. יש לי את הבגרות הכי גבוהה בבית הספר בחיבור, מבחן בו מאוד קשה לקבל ציון גבוה כי אומרים לך "הנה 3 נושאים, תפתח אחד לכמה עמודים" ומה לעשות בלי שום הכנה מוקדמת כתבתי וקיבלתי ציון בסביבות 100 וכולם היו בשוק שזה אפשרי בכלל מעולה חדש שלמד עברית בגיל 8 ומדבר עם כולם ברוסית. אז אני ידעתי מראש שבעתיד אוכל להשתמש בזה כמקצוע וכך גם אחרים שאני מכיר. יש שטובים בספורט, יש במחשבים, יש בכתיבה ויש בכמה מהם.

אני מקווה שהבחור הזה בן 16 ייקח לליבו את ההערה שלי וזה פשוט לפנות למסגרת מסויימת להתחיל לכתוב אפילו ללא שכר ויפנה ל VGAMES או GAMER ודומיהם. אחרי כמה סטירות מהעורכים הכל מסתדר ואם יש כישרון, יש הצלחה.

פורסם

אלכס, תזהר שמעתי שאפשר לשבור את המפרקת מלמצוץ לעצמך...

פורסם

אז אולי כדאי שלא תעשה זאת.

כתיבה זה לא משהו שסתם יום אחד באים עם רעיון וכותבים ואם אין לך כישרון אז שום דבר לא ישנה זאת. אפשר להיות "כתב" (שמתרגם חדשות מחו"ל) כל החיים ולהישאר על שכר מינימום פר אייטם ואפשר להתקדם מעבר, הרבה מעבר אבל רק אם יש לך משהו שלאחרים אין. לכתוב לבד מגזין דורש כישרון, לא "רצון".

מי שבא לקבל ליטופים, לא יקבל אותם אצלי ואצל אחרים כאן לפי מה שראיתי וכל הכבוד. עצות בונות הוא קיבל.

ייתכן ויש לו כישרון אבל כישרון צריך ללטש בניסיון. בכל מקרה 5 דפים זה די והותר לדעתי ושוב מכיווןש הוא הפסיק להגיב וזה הפורום היחיד שענו לו אני מקווה שהוא ייקח את זה ללב.

פורסם

בגרות בחיבור לא מראה ולו במאום על כשרון בכתיבה.

יום טוב.

פורסם

בגרות בחיבור לא מראה ולו במאום על כשרון בכתיבה.

יום טוב.

אמן.

קצת תרגול על ביטוי עצמי, העשרה של אוצר מילים ויש לך את זה.

אה, וכמובן שאסור לשכוח את חוקי השפה הכתובה.

פורסם
  • מחבר

אם לסכם את כל מה שנכתב כאן:

*לשפר את רמת הכתיבה ושתהיה ארוכה.

*מגזין מודפס Out מגזין אלקטרוני/בלוג in.

(ודרך אגב אלכס למה אתה חושב שאני בן 16 אני רק בן 14)

רום

פורסם

ותלמד איך לבנות כתבה/פסקה/מאמר....

(משפטי פתיחה וסיכום, גוף הכתבה, פסקות מרובות....)

פורסם

(ודרך אגב אלכס למה אתה חושב שאני בן 16 אני רק בן 14)

רום

מה עכשיו אתה גם שקרן ?

דיון מלפני 3 חודשים "בני כמה אתם"

16 :itschy:

פורסם
  • מחבר

^צודק :biggrinangelA: :biggrinangelA: :biggrinangelA:

פורסם

כתוב בתורה שאסור לשקר :nono:.

פורסם

אלכס זוכר הכל, תיזהר ממני ;)

יאללה, שבוע חדש - אתגרים חדשים.

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

פליבוי בהפסדים כבר שנים

אתה יודע על מה אתה מדבר, הא?

פורסם

ואתה מקפיץ דיונים בני חודש בשביל הוויכוחים הטיפשיים שלך, אה?

פורסם

זה באמת היה דורש, במיוחד כשזה קרירין :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים