עבור לתוכן

מגזין "גיימינג" ישראלי

Featured Replies

פורסם

גבר, בתור כותב מדריכים וביקורות לשעבר, אתה לא יודע לכתוב בשיט. גם אם נתעלם מהאיכות הירודה, אני כתבתי כבר טוקבקים ארוכים יותר מהדבר הזה. אני לא אומר את זה בכדי להעליב, אבל אתה פשוט חי בסרט. אתה איפשהו בין 13-16 ואתה עדיין מאמין שאתה יכול לעשות כל מה שרק תרצה ו-5 דקות אחרי זה, זה כבר לא מעניין אותך. אבל, אם אתה באמת רוצה לדבוק בזה, תתחיל לכתוב בלוג על גיימינג. בשביל ביקורת צריך לפחות 750 מילה ורצוי באיזור ה-1500. כרגע תרד מהרעיון של הוצאה לאור.

כל זה נכתב בהנחה שאתה רציני, כי עוד לא ראיתי טרול שמשקיע כל כך הרבה מאמץ.

• תגובות 60
  • צפיות 12.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוקי תקשיב,קראתי את הביקורת שלך לגבי המשחק ובפה מלא אני אגיד לך שהיא כתובה נוראית...

אין פתיחה/ הקדמה למשחק,ככה שאנשים שלא מכירים את המשחק לא יבינו על מה מדובר, אתה ישר קופץ לפרטים הטכניים בלי לספר מסביב על החברה שיצרה את המשחק, רקע המשחק וכו'

בקטע של הגרפיקה,אתה לא יכול לזרוק חצים ולהגיד שהמכונית של אבא שלך נראת לא טוב...זה פשוט לא הולך ככה,אתה לא אומר שום דבר חיבוי לגבי הגרפיקה ורק שלילי(למשל המודלים של המטוסים נראים נהדר)...אם אתה עשית בגרות בהבעה אתה תדע למה אני מתכוון ואם לא...בוא נגיד שבתור קורא אני לא אשתכנע מספיק שזה באמת לא טוב ופשוט אמצא תירוצים כדי לקטול אותך כמו זה:

[דעה] למה נראה לך שבמשחק סימולטאור טיסה מה שיהיה הכי אכפת למפתחים זה מהבני אדם...אז אתה רוצה להגיד לי ש GT5 למרות המודלים הנהדרים של המכוניות הוא משחק זבל בגלל שהמודלים של הבני אדם נראים כמו בובות,או שהעצים לא נראים ריאליסטים? תעשה לי טובה...

[משחקיות] אותן בעיות כמו במשחקיות...לא הסברת למה ולא הבאת דברים חיובים...רק ירית חצים.

[סיכום] רגע? איפה האימרת סיכום שאתה משלב בין הדברים הרעים והטובים ועושה סיעור מוחין מה טוב ומה לא טוב...ואם עדיף לקנות או לא?

אתה לא יכול רק לתת ציונים,אתה צריך לפני זה להסביר בפסקת סיכום מה טוב ומה לא טוב במשחק, ועל מה להתפשרת ועל מה לא להתפשר...

ככה אתה לא נותן לקורא לזרום...אם הוא כבר התעמק בנושא הוא ירצה להמשיך את זה עד הסוף אבל אתה בקטע הזה שמת רגל והעפת אותו לכל הרוחות

וגם כן אתה לא יכול להוציא ציון סופי רק על גבי 3 קריטריונים...זה פשוט לא מספיק..

בכל מקרה אני ממליץ לך לא להתחיל בזה כמו שאמרו אחרים,באמת אין לאף אחד אינטרס לקנות מגזין ועוד שמגזין שכזה. :kopfpatsch:

פורסם

קראתי את הכתבה שלך ואני מסכים עם הדעות של האנשים פה.

כתבת 250 מילים על משחק שהושקעו בו מאות ואלפי שעות פיתוח. אחרי שהעפתי את כל התמונות מהכתבה בקושי נשאר מספיק טקסט לדף אחד.

אין מספיק עומק לכתבה, אין ניתוח של העלילה, המשחקיות, של שום דבר בעצם בצורה מספקת. התעלמת מהרבה מאד אספקטים שאמורים לעזור לקוראים להחליט אם להוציא כסף על המשחק או לא. שזאת לדעתי אחת הסיבות העיקריות בגללן קוראים ביקורות על מוצרים.

לפני שתפתח את הרעיון נראה לי שכדאי לך לפחות לעבור על כמה ביקורות באתרי משחקים (גם מחו"ל וגם מהארץ) כדי לנסות להבין מה צריך לכלול בכתבה ואת הלך הרוח של הביקורות הללו.

בגדול, נראה לי שבאמת עדיף לך להתחיל עם איזה בלוג כדי להתנסות בכתיבה בלי לבזבז יותר מדי משאבים.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

בשורה התחתונה, גם אם זו הייתה כתבה כתובה לעילא, זה לא היה משנה דבר.

הסיכוי שמגזין מודפס בתחום משחקי המחשב והוידאו ימכור בימינו הוא פשוט אפסי. כלום. נאדה.

למגזין דיגיטלי יש יתרונות עצומים על מגזין מודפס בתחום הזה. לדוגמה: תמונות מן המשחק, אותן כיף בהרבה לראות במחשב, ברמת הבחנה גבוהה, כפי שיראו באמת במשחק; קטעי וידאו של משחקיות; ביקורות וידאו; עדכניות. להדפסה על דפי כרומו יש ערך מוסף. האם הערך המוסף הזה עולה על זה שקיים במגזין דיגיטלי מקוון? כנראה שלא.

יתכנו תחומי מסויימים בהם למגזין מקוון יש פחות ערך מוסף. כנראה שהם אלו שמצליחים לשרוד. כמו כן, אלו ששורדים, לרוב, מכוונים לקהל יותר שמרני ומבוגר. קהל היעד של תחום המשחקים בארץ הוא ילדים ונוער. רובם לא נתקלו מעולם במגזינים מודפים. כל ילד בן פחות מ 18 כבר נולד לעולם שכולו אינטרנט ופלאפונים (אני לא אומר זה רע, רק מציין את העובדה הזו). אנשים מבוגרים יותר, אם מתעניינים בתחום, לרוב נוטים פשוט להסתפק באתרים הזרים, להם בסופו של דבר יתרון הגודל - יש להם תקציב גדול, מאחר ולהם קהל יעד גדול, ולכן אפשרות ליצור יותר כתבות וכאלו עם ערך הפקה גדול יותר (ביקורות וידאו וכן הלאה).

לאתר VGAMES היה בעבר ביקורות מעולות. הם הפסיקו את זה מסיבה אחת ויחידה: אין לזה קהל. אין הצדקה כלכלית. צריך ללכת למכולת בסוף החודש ולשלם. בישראל אי אפשר לעשות את זה בעזרת ביקורות רציניות על "משחקים לגיימרים".

נ"ב

adiga, ה avatar שלך הוא בהחלט אחד המעצבנים ביותר שקיימים. בכל פעם מחדש אני קרוב להושטת ידי אל המסך לצורך מחיצת הברחש!

פורסם

רום היקר,

קראתי את הביקורת שכתבת בעיון. אני כלל לא מכיר את הכותר ולכן קראתי אותו באובייקטיביות לחלוטין. התעמקת בחוויה האישית שלך ואכן חסר רקע מקדים וגם לא מעט בשר. בסך הכל אפשר לקרוא לזה סיקורון.

תראה,

בתור אחד שעד לפני 5 שנים היה מנוי על PC PLUS וקנה פה ושם מגזין גיימינג, אני יכול לומר לך בוודאות שהקסם התפוגג והפורמט הזה כבר לא נפוץ. היום אם אני רוצה לקרוא ביקורת, אני נכנס לשניים מאתרי המשחקים הגדולים שקיימים, קורא ביקורת ואפילו רואה סרטוני Gameplay בשביל לקבל תמונה מלאה. וכל זה תוך 3 דקות מקסימום, וזמן הוא יקר.

לא מזמן חזרתי מטיול וחיכיתי לטיסת המשך לישראל במדריד בערך 4 שעות, ומאחר ונשארו לי כמה יורו בכיס, קניתי את המגזנין PC GAMER בשביל להעביר את הזמן. באמת 90 אחוז מהמגזין לא עיניין אותי בכלל, וגם הביקורות היחידות שעיניינו אותי, לא הצדיקו רכישה של מגזין שלם.

ובחזרה אליך:

החומר שכתבת הוא באמת נחמד, אבל עדיין לא מקצועי ברמה שאנשים ירצו לרכוש. הרי אנשים כבר לא רוכשים היום מגזינים בעלי שם עולמי, אז למה שיקנו את שלך? שבלי להעליב כמובן, לא יכול להגיע לאיכות של מגזין שבהוצאתו לאור לוקחים חלק אנשים רבים בעלי נסיון של שנים כל אחד בתחומו.

יש לך יוזמה שזה משהו מבורך, שלהרבה נערים בגילך אין וחבל. המלצה שלי אליך, תקרא קצת חומרים שנכתבו מעבר לים, תלמד קצת, ותתחיל לכתוב ביקורות בבלוג אישי או בכל במה שתינתן לך ולאט לאט תבנה את עצמך. בלי קשר אני ממליץ לך באמת עוד בגילך לקרוא פה ושם ספר שכתוב במשלב גבוה על מנת להיפטר משגיאות כתיב נפוצות וכמובן להרחיב את אוצר המילים שישמש אותך בכתיבה בכל נושא באשר יהיה. כמו כן אם תשים לב כמה עמודים יש בדיון הזה - דבר שמעיד על אכפתיות. עצם העובדה שאנשים רושמים לך תגובות ארוכות כמו שאופייניות רק לפורום הזה, מעידות על זה שלאנשים אכפת. אף אחד לא רוצה לקטול אותך כמובן גם אם הדברים מנוסחים בצורה לא הכי נחמדה.

תשאיר את היוזמה שלך לפורום הזה וכמוהו, ובטח שלא בFXP ששם פותחים דיונים ברמה שמביישת את קהל היעד של "בלי סודות", ואנשים לא באמת מתעמקים שם בטיב המשחק ובתוכנו, אלא באם הוא מספיק טוב בשביל לצרוב אותו על הדיסק האחרון שנשאר להם, שעלותו כ-5 שקלים.

מאחל לך המון בהצלחה ומקווה לראות חומרים שלך בקרוב

פורסם

לפני שאתה מתחיל לעצב לוגו, תדאג לתוכן שיצדיק את הלוגו הזה. ממה שקראתי, אין לך תוכן כזה, כך שיש לך עוד הרבה עבודה.

אף אחד לא ישלם כסף על רשמים עילגים שכתובים בשפה של ילד מתבגר, במיוחד אם זה מוגש בפורמט נכחד כמו מגזין. תרד מהרעיון של מגזין מודפס, זה דינוזאור שלא שווה להסתכל לכיוון שלו בכלל.

פורסם

עמדתי להציע לעצב לוגו, אבל אחרי שקראתי את הדוגמית- צר לי :nixweiss: אני לא יכול לראות את זה מגיע לאנשהו.

לא נותר לי אלא להסכים עם כל המגיבים לפניי.

יזמות ורעיונות זה נהדר אבל אדם גם ציך להכיר במגבלות שלו (או לחלופין להעלים אותן) או לסגת.

במקרה שלך יש כמה פגמים עיקריים-

* אם אתה מתכנן משהו אתה חייב להתאים אותו לתקופה ולקהל. כיום אף אחד לא מעוניין במגזין מודפס, האלטרנטיבות שלך הן בלוג/אתר או מגזין אלקטרוני. כמו שכבר נאמר בתגובות הקודמות בני נוער לא מעוניינים במגזין וכזה ולכן אתה חייב לחשוב איך להתאים אותו.

* ניכר שאין לך שליטה מספיקה וניסיון מספק כדי לכתוב דבר כזה.

* השוק הישראלי יעדיף לגשת למקורות אחרים מאשר לרכוש את המגזין שלך.

לאחר כל האמור לעיל נראה לי שכדאי לפרוש.... הסבירות שדבר כזה יצליח שואפות לסיכויי שתוכי יתחיל לזהור בכל צבעי הקשת (בלי להעליב).

אל תיעלב. התגובה שלי (ואני ארשה לעצמי לומר שגם של האחרים) לא באות "לקטול" או להעליב, תכיר במגבלותיך וצא לדרך חדשה.

שי.

פורסם

שמע חבר, עם רמת כתיבה כזאתי גם אתר\בלוג לסיקור משחקים אתה לא תצליח להרים...

תסתכל באתרים מקצועיים שמסקרים משחקים, ותשווה למה שכתבת. אתה באמת חושב שזה חומר ברמה שאנשים ירצו לקרוא? (שלא לדבר על לשלם עליו)

לדעתי חכה עם הרעיון כמה שנים לכל הפחות, רמת הכתיבה שלך עדיין ילדותית - ואני לא אומר את זה ממטרה להעליב, זה משהו שמשתפר עם הזמן...

אפילו לך ללמוד תקשורת\עתונאות אם התחום מעניין אותך

פורסם

עם הרמה של הכתבה לדוגמה ששלחת פה, לא הייתי ממליץ לך לכתוב אפילו טוקבקים...

מגזין מודפס בתשלום אעלק.

פורסם

חברה - קצת דרך ארץ - "אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד"

הבחור קצת צריך ללמוד - יש לו רעיון ויש לו חזון - מה שאי אפשר להגיד על הרבה אנשים בארץ

אשית אני חושב שיש לו רעיון לא רע - היישום כרגע קצת לוקה.

אנחנו יכולים לתת לו עצות - אבל לא לקטול - חלקנו כאן נותנים עצות וזה יפה.

פורסם
אשית אני חושב שיש לו רעיון לא רע - היישום כרגע קצת לוקה

לא רע ? להיום זה גרוע

פורסם

People Who Live In Glass Houses Should Not Throw Stones

פורסם

היי יו יגאל

זה היה מתחת לחגורה

פורסם

לדעתי פותח הנושא נעלם לפני 3 עמודים, אפשר להירגע. הוא הבין את הרמז.

אגב דברים כאלה עדיף להגיד "בתוך פרצוף שלך". בועות מיסודן ראוי לנפץ כשהן קטנות.

פורסם

People Who Live In Glass Houses Should Not Throw Stones

or should they...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים