עבור לתוכן

שדרוג מעבד מ- E8400 למרובע ליבות- לאיזה מרובע ליבות? (לצורך GTA IV וקידוד וידאו)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לאחר הפוסט מלפני שלושה חודשים, בעזרתו לבסוף ביצעתי OC למעבד באופן זמני, אני מעוניין כעת לשדרג את המעבד למרובע ליבות כך ש- GTA IV ירוץ מהר וחלק יותר וגם דחיסת וידאו תהיה מהירה יותר בעת שימוש ב- 4 ליבות במקום 2.

בתגובה הזו נראה כי מומלץ מעבד Q6600, אך לא מצאתי כזה ב- ZAP.

מה שכן מצאתי זה Q8400 ב- 640 ש"ח (נראה לי מחיר מציאה, לא?), Q9550 ב- 920 ש"ח ו- Q9650 ב- 1,495 ש"ח.

מכיוון שאיני מעוניין "למכור את התחתונים" עבור מעבד, השקעה של 640 ש"ח נראית לי סבירה.

אך מאחר ובהשוואה לשאר המעבדים הקרובים בקטגוריה (ה- 9650 ו- 9550) הוא זול בצורה מחשידה, אשמח מאוד לייעוץ והכוונה בנוגע לנ"ל.

האם מעבד Q8400 הוא המומלץ ביותר כיום עבור המערכת שברשותי או שכדאי לחשוב על כיוונים אחרים?

רב תודות והמשך יום נפלא,

אורן.

פורסם

מהכיוון של דחיסת וידאו ועבודה עם וידאו בכלל לדעתי ה Q9550 תהיה האופציה "הכי טובה ביחס למחיר" שהעלת.

פורסם

מהכיוון של דחיסת וידאו ועבודה עם וידאו בכלל לדעתי ה Q9550 תהיה האופציה "הכי טובה ביחס למחיר" שהעלת.

מסכים מאוד, מעבד חזק ומהיר מאוד.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין ה- Q9550S ל- Q9550ES?

פורסם

ES= Engineering Sample גרסה לבדיקות, שלא אמורה להמכר לקהל הרחב.

פורסם

ES= Engineering Sample גרסה לבדיקות, שלא אמורה להמכר לקהל הרחב.

לא אמורה אבל זה בדיוק מה שיש לי בבית :smile1: Q9550ES ויותר מיזה לפי מה שאני רואה לא צריך מעבד יותר טוב מימנו כי הוא ברמה של I5 760.

פורסם

Q9550S מעולה! והוא לא 95W כמו שרשמו, הוא 65W (כן כן, כמו ה-E8400 שלך).

השאלה אם זה נחוץ - כי אתה תראה שיפור בקידוד וידאו ודברים כאלה, כל השאר ישאר זהה מבחינת ביצועים.

פורסם

תגיד אתה בסדר ההבדל בין E8400 וQ9550 הוא עצום, שיפור יהיה בהכל השאלה עד כמה זה יהיה גלוי לעין,המעטפת הטרמית שלו היא הכן 65W ואתה לא מבין אפילו אילו אפשרויות OC חבויות בתוכו, אני הצלחתי להגיע ל4.9GHZ על 1.7V ב55-65 מעלות יציב לכן זה המעבד ה4 ליבות הישן האולטימטיבי :xyxthumbs:

פורסם

אני מדבר איתך מניסיון, היה לי E8400 ועכשיו Q9550S. לא מרגיש הבדל ב-90% מהמשימות.

אני כמובן לא עושה OC כי זה לא נחוץ - הוא טוב גם ככה, אז לא יודע איזה "יכולות OC חבויות בו..."

סתם יבזבז יותר חשמל ויתחמם ויקצר חיים של רכיבים :smile1:

פורסם
  • מחבר

לא יודע, האמת שאני כבר די מבולבל מבחינת הבדל בביצועים, בשביל 20%-30% תוספת ביצועים ל- GTA IV ודחיסת סרטים לא הייתי משקיע במעבד חדש, האם זה המצב כאן?

פורסם

בדחיסת וידאו לדעתי תקבל תוספת מורגשת בביצועים, במשחק הזה, 20-30% תוספת ביצועים זה ההבדל בין משחק שעובד חלק לבין תסכול.

פה יש כמה בדיקות עם מעבדים שמתאימים לך... שים לב שמעבדי E8500 עקף את ה-Q6600 כאשר עשו לו OC די גבוה

שים לב שאם מסתכלים על המגמה של הגרף, מעבד כמו Q9550 ייתן לך יותר מ-30% ביצועים... לעומת זאת עם מעבד Q6600 ללא OC זה אותו דבר.

http://wccftech.com/forum/next-gen-games/22369-gta4-loves-quad-core-single-core-warning.html

כמובן אתה צריך לשאוף למינימום 30 FPS, וממוצע כמה שיותר גבוה.

בקיצור נראה שצריך 4GB זיכרון, מעבד Q9XX0, כרטיס מסך GTX280 או מפרט טוב יותר כי לשחק כמו בן אדם.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה.

אני לא רואה שם Q9550... יש את שלי (E8400) בצמוד ל- Q6600 :nixweiss:

פורסם

Q9550 חזק יותר מכל אלה ששם.

פורסם

לא יודע, האמת שאני כבר די מבולבל מבחינת הבדל בביצועים, בשביל 20%-30% תוספת ביצועים ל- GTA IV ודחיסת סרטים לא הייתי משקיע במעבד חדש, האם זה המצב כאן?

or3n אני לא מבין, פתחת את הפוסט בשאלה אם דברים ירוצו יותר חלק או יותר מהר, לאיזה שיפור ציפית?

ההבדל בדחיסת וידאו הוא משמעותי בין שני המעבדים- אם אתה זקוק לו (נגיד, עורך סרטים ארוכים או עובד עם פרויקטים קצת מורכבים). ואם אתה מרגיש שה GTA לא רץ חלק וזה מפריע לך, אז כמו שאמרו לך- זה ישפר את החוויה- בסופו של דבר זה הכיס שלך מול הרצונות שלך (לא רק הצרכים). מבחינת כל השאר קיבלת תשובה די ברורה מכל התגובות.

בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים