עבור לתוכן

האם משחה טרמית יכולה לפגוע במעבד?

Featured Replies

פורסם

אאאררר... זאת כנראה שאלה שהייתי צריך לשאול לפני שבועיים... אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם-לא.

מה קורה למי שלא בדיוק הוריד את כל המשחה הטרמית (נראלי נשאר יותר מ-60%, אולי אפילו 90%), אבל עטף את המעבד בצמר גפן, ממש דקה אחרי הפתיחה?

פורסם

לא הבנתי את השאלה?

השארת משחה על המעבד? ושמת אותו בצד?

לא יקרה לו שום דבר...

פורסם

מצטרף השאלה ממש לא מובנת אים אתה יכול לערוך ככה שנבין זה יעזור

פורסם
  • מחבר

הוצאתי מעבד מלוח האם, לא טרחתי להוריד את המשחה הטרמית כי בזמן ההוצאה לא היה לי אלכוהול וכו'. מייד לאחר ההוצאה עטפתי את המעבד בשני עיגולים של צמר גפן ושמתי בשקית ניילון. האם המעבד יכול להיפגע מכך שהמשחה הטרמית יושבת עליו ומתקשה או משהו כזה?

פורסם

לא, רק שלפני שאתה מתקין אותו מחדש תנקה אותו באופן יסודי ותסיר ממנו את כל שאריות המשחה והצמר גפן.

וסתם להערה כללית - כדאי לתקוע את המעבד בתוך ספוג או חומר דומה כדי שהפינים לא יתעקמו/יפגעו.

פורסם

צמר גפן זה לא אידיאלי.

זה יכול להשאיר סיבים.

קלקר תמיד עשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

אין לי כרגע תחליף, אז נספק בזה. זה לא צמר גפן כבשתי כזה זה הפאדים האלה העיגוליים... לא חושב שיקרה משהו.

בכל מקרה תודה רבה, הסרתם אבן מליבי :)

פורסם

הוצאתי מעבד מלוח האם, לא טרחתי להוריד את המשחה הטרמית כי בזמן ההוצאה לא היה לי אלכוהול וכו'. מייד לאחר ההוצאה עטפתי את המעבד בשני עיגולים של צמר גפן ושמתי בשקית ניילון. האם המעבד יכול להיפגע מכך שהמשחה הטרמית יושבת עליו ומתקשה או משהו כזה?

לא כפרה עלייך, לא יגרם לו שום נזק אחי, רק שים לב בבקשה שהמשחה תיהיה רק על הברזל של המעבד ולא על הPCB עצמו :]

בברכה אח שלי :smile1:

פורסם
  • מחבר

חחח מן הסתם לא על ה-PCB, אני לא חדש לזה. תודה בכל מקרה =]

(אמא של חבר שלי פעם חשבה שזה משחה לפצעונים ומרחה לעצמה על המצח xD)

פורסם

מזל שהיא לא חשבה שהגוף קירור זה פן.

פורסם
  • מחבר

עזוב הייתי בטוח היא עברה בוקקה...

פורסם
קלקר תמיד עשה את העבודה.

חשמל סטאטי יכול להרוס את המעבד

החומר התרמי יורד בכיף בערך אם כל ספריי לחץ (ניקוי / דאודורנט / וכו) - זה עובד אפילו כדיי לנקות חומר שהגיע בכמויות בין המגעים של המעבד (כן היה לי גם כזה)

צמר גפן - מיותר, תשים את המעבד סתם במקום שלא יגעו בו ולא יקרה לו כלום

פורסם

רציני? אפשר להוריד חומר טרמי בעזרת AXE

זה מוריד טוב ואין שום סיכונים?

זה נותן לי רעיונות...

פורסם

מעקב

פורסם

מוריד בכיף

אחריי זה תנגב את האקס אם נייר טואלט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים