עבור לתוכן

איזו מע' הפעלה יותר טובה למשחקים לפי דעתכם?

Featured Replies

פורסם

XP או 7?

עם ה-XP אף לא נתקלתי בבעיה עם משחקים. כשהתקנתי WIN7 32 BIT, הופיעו באגים חמורים במשחקים. אייקונים נעלמו משולחן העבודה, רקע המסך הפך לשחור, ושומר המסך הפסיק לעבוד. בגרסת ה-64 ביט היו פחות באגים. עד כמה שידוע לי, מיקרוסופט הוציאה עדכונים חדשים שסידרו את חלק מהבאגים ב-64 ביט. כרגע אני על XP PRO SP3. אם אני אתקין מחדש את ה-7 64 ביט, אתקין משחקים רק מהדור החדש (משחקים מהדור הישן עשו בעיקר באגים), אעשה עדכון ל-DX11, ואוריד את כל העדכונים של מיקרוסופט, האם יתוקנו כל הבאגים? נקודה חשובה שצריך לציין שאני עושה עוד דברים אחרים על המחשב חוץ ממשחקים, שקרוב לודאי יעבדו טוב יותר על ה-XP מאשר על ה-7. אני די מתלבט. מה דעתכם?

נ.ב. ויסטה לא בא בחשבון.

פורסם

אם נוח לך עם XP אז אין סיבה לשדרג סתם בשביל השדרוג.

לדעתי, Win 7 לא באמת מציע שום דבר ששווה לשדרג בשבילו ולהתרגל אליו יכול להיות מציק.

כמובן שיש בו דברים מסויימים טובים יותר, אבל יש בו גם דברים שפחות טובים מאשר XP (לפחות לפי דעתי) ולכן אין העדפה אמיתית ל-7 לדעתי.

בנוגע למשחקים, המשחק היחיד שהיה לי בעיה איתו ב-7 זה Heroes 3 (וגם זה בגלל מוד לא רשמי כלשהו), אז כל עוד

המשחקים שלך עובדים בשניהם (וסביר שהם עובדים בשניהם, אלא אם כן הם מאוד ישנים) אז פשוט תבחר מה שיותר נוח לך.

ואם יש לך תוכנות שמעדיפות את XP אז כנראה שעדיף להישאר איתו במקום לעבור ל-7.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה להשתמש היום בXP, במיוחד עם החומרה שיש לך במפרט.

פורסם
  • מחבר

ב-WIN7, בשתי הגרסאות גם X86/X64, המשחק GTA SAN ANDREAS למשל, עשה לי שמות ממש במע' ההפעלה, דבר שלא קרה ב-XP. (ודרך אגב, ישנו משחק מאד ישן, שאולי תתפלאו על כך שאני ממש חולה עליו ופשוט לא מוכן לוותר עליו: DOOM 3, אבל לא ניסיתי אותו על ה-7).

פורסם

לXP יש בעייה קטנה, והיא העדר מוחלט של תמיכה בDX10 (שלא לדבר על 11). ברוב המשחקים החדשים זה אומר הגדרות שאינן מקסימליות, אבל יש משחקים שלא מתוכננים לעבוד על DX9 בכלל ולכן הם לא יעבדו על XP, לא משנה מה תעשה. מצד שני, הבעיה ההפוכה אינה חד משמעית - לפעמים הפעלת "מצב תאימות" עוזרת, לפעמים קיים למשחק פאץ' שפותר את הבעיה, ובמקרים הכי גרועים ניתן להפעיל על מערכת WIN7 מכונה וירטואלית של XP.

פורסם
  • מחבר

מס' שאלות: אם יש כל כך אהדה גדולה ל-WIN7, אז למה מיקרוסופט כבר מדברת על WINDOWS 8, בעוד של-7 אין אפילו SP1?

ואם כל כך מהר ממהרים להספיד את ה-XP, אז למה מסתובבות שמועות ברשת ש-SP4 בדרך? ומדוע מיקרוסופט מצהירה על תמיכה ב-XP עד שנת 2014?

והדבר הכי תמוה: היא מצהירה שהיא תתמוך בשנמוך (DOWNGRADE) ל-XP עד שנת 2020!! שמע' הפעלה תחיה 20 שנה?? ה-OS הזאת תכחד בכלל אי פעם??

פורסם

אתה יכול להירגע.

אמנם דובר על windows 8 אבל מרגע שמדברים עד שמשווקים מערכת הפעלה לוקח שנים.

windows 7 מערכת מצוינת, הכי טובה שהשתמשתי מעולם. ל-windows xp היו המון באגים בהתחלה והרבה חששו לשדרג מ-98 הותיק.

אין שום סיבה שמשחק כמו doom 3 לא יעבוד על 7. כל הבעיות שאתה מדבר עליהם לא קשורות למערכת ההפעלה, אולי לדרייברים או תקלות אחרות.

אתה יכול בשקט לשדרג ל-7, אלא אם כן אתה לא מוכן להוציא סכום (נכבד) על שדרוג.

פורסם
  • מחבר

זה נכון שב-XP היו הרבה באגים בהתחלה, וגם הרבה מתקפות וירוסים, עד שיצא SP2 שסגר לה את כל הפינות, ואז היא היתה מצויינת. כנ"ל לגבי ה-7: היא עדיין לא סגורה, צריך לחכות לפחות עד שייצא SP1, ואז נוכל לדעת יותר תמונת מצב. כשיוצאת מ"ה חדשה, לא ישר עוברים אליה, אלא מחכים שהיא תשתפשף, ולא מחליפים מ"ה כמו גרביים.

ובלי כל קשר, ובלי כל קשר אליך, ובלי כל קשר לאתר HWZONE, ישנם הרבה אתרים ברשת, שלא חסר בהם מגיבים, שהם יחצ"נים של מיקרוסופט, שהוטלה עליהם המשימה לקדם את WINDOWS 7.

ועובדה שעד היום ה-XP היא מ"ה הכי פופולארית בעולם.

פורסם

אני לא מקשיב לאף אחד. מאז אוקטובר 09 לא פירמטתי אף אחד מהמחשבים שלי.

כשהיה לי XP פירמטתי מאות פעמים.

פורסם
  • מחבר

מה לעשות, הויכוחים הללו לעולם לא ייגמרו :) (XP VS VISTA VS 7) כל אחד יגיד משהו אחר :)

פורסם

לא הבנתי, פתחת דיון ואתה מביע את דעתך, או שמא, אתה עומד בפני דילמה ואתה שואל את דעתנו?

פורסם

העניין הוכרע כבר מזמן.

וינ7 הרבה יותר טוב, אין כאן בכלל שאלה.

אם אין לך ציוד ישן ללא דריוורים שעוברים ב7, ואין לך תוכנות מלפני 15 אז אם אתה בוחר להתקין XP במקום 7 אתה סתם טמבל.

תתקין 7 כמערכת הפעלה משנית.

נסה להתקין את כל הדברים שלך על זה שלב שלב עד שתגיע למצב שכולנו הגענו שבו אין לך שום סיבה לעלות עם הXP.

ואין כזה דבר מערכת הפעלה למשחקים, גם אם אתה בעיקר משחק על המחשב וגם אם יש הבדל של כמה אחוז בודדים לטובת הXP (שזה לא ממש נכון ברוב המקרים ובכל מקרה לא רלוונטי עם ציוד מודרני) זאת שטות להתקין מערכת הפעלה מלפני 10 שנים.

עד מתי תפגר מאחור עם היושנים בעמידה ? עד שיעברו 15-20 שנה לXP ?

תתעורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים