עבור לתוכן

שאלה בנוגע לראוטר בזק

Featured Replies

פורסם

שלום, אני נמצא בתהליכי קנייה של מחשב חדש ורציתי לברר על האפשרות של חיבור שני מחשבים לאינטרנט.

כרגע אני עם תשתית בזק 2.5 ( בהתחייבות לעוד מספר חודשים , אני נמצא כבר מספר שנים עם מודם מימי הדינוזאורים של בזק ומאוד מרוצה)והבנתי שיש אפשרות דרכם לקבל ראוטר בתשלום- זיכוי לשנתיים במחיר של 20 ש"ח לחודש.

השאלה שלי היא האם זה כדאי לי כאשר השימושים העיקריים יהיו במחשב החדש והמחשב הישן יהיה רק עבור מעט גלישה ומשחקים פשוטים לילדים כמו באבלס ומשחקי בובספוג .

המחשבים יהיו במרחק קצר יחסית של 3-5 מטרים האחד מהשני, אז הייתי רוצה לקבל מושג על מה שהכי עדיף לי מבחינת אמינות החיבור לאינטרנט לשני המחשבים. אני לא פוסל אפשרות לחבר באופן חוטי את שני המחשבים לראוטר.

פורסם
  • מחבר

+ECI B-FOCOuS ROUTER 312 זה מה שרשום אז כמדומני שזה המודם.

פורסם

312 אפשר פשוט להגידר לחיבור ללא חייגן ומקסימום לשלב עם סוויטצ' זול או אפילו לגשר שני ממשקים אם יש לך שני NICים במחשב.

הרבה יותר זול ומשתלם למטרות שלך לדעתי במקום להיכנ סלהתחייבות של תשלומים עם בזק.

דרך אגב, המודם הזה מש לא דינוזאור. :)

פורסם

שלום, אני נמצא בתהליכי קנייה של מחשב חדש ורציתי לברר על האפשרות של חיבור שני מחשבים לאינטרנט.

כרגע אני עם תשתית בזק 2.5 ( בהתחייבות לעוד מספר חודשים , אני נמצא כבר מספר שנים עם מודם מימי הדינוזאורים של בזק ומאוד מרוצה)והבנתי שיש אפשרות דרכם לקבל ראוטר בתשלום- זיכוי לשנתיים במחיר של 20 ש"ח לחודש.

השאלה שלי היא האם זה כדאי לי כאשר השימושים העיקריים יהיו במחשב החדש והמחשב הישן יהיה רק עבור מעט גלישה ומשחקים פשוטים לילדים כמו באבלס ומשחקי בובספוג .

המחשבים יהיו במרחק קצר יחסית של 3-5 מטרים האחד מהשני, אז הייתי רוצה לקבל מושג על מה שהכי עדיף לי מבחינת אמינות החיבור לאינטרנט לשני המחשבים. אני לא פוסל אפשרות לחבר באופן חוטי את שני המחשבים לראוטר.

אם אתה מתכוון להשאר מחובר לבזק בשנתיים הקרובות מדובר בעיסקה לא רעה -- אתה מקבל מודם/ראוטר אלחוטי עם יציאה לדיסק חיצוני ומדפסת. סקירה עליו יש כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/DSL-2650U/DSL-2650U.htm. אם אתה לא בטוח שתשאר בבזק שנתיים, תרכוש נתב עצמאי.

פורסם
  • מחבר

להערכתי אני אשאר עם בזק לשנתיים הקרובות (נכוויתי יותר מדי מהוט בעבר בנושא שלא קשור לאינטרנט עצמו, שעבד מצויין) , ובכל מקרה יש לי עדיין התחייבות לעוד מספר חודשים אז אולי זה ישתלם.

לגבי המודם הנוכחי שהוא לא דינוזאור ;) אני צריך קצת יותר פרטים על מנת להבין איך אפשר להישאר איתו - אז אם אפשר הסבר קצת יותר מפורט להדיוט שכמותי .

פורסם

רוצה לעדכן לפני כמה שבועות לקחתי מבזק רואטר\מודם.

אז יש להם רואטר\מודם שהם נותנים בזיכוי מלא תקן G אם אתה מעל 2.5 כולל מגה.

ויש להם רואטר\מודם שהם נותנים בזיכוי מלא תקן N אם אתה מעל 8 או 10 מגה לא זוכר בדיוק.

ואני במהירות גלישה של 5M להפתעתי קיבלתי ראוטר תקן G לא של D-LINK אלא של NETGEAR דגם dgn1000. אני די מרוצה ממנו לכן לא בדקתי סיקורים וכתבות לגביו.

לגבי העיסקה באמת לא רעה כי בסוף של השנתיים האלו הראוטר נשאר שלך.

פורסם

להערכתי אני אשאר עם בזק לשנתיים הקרובות (נכוויתי יותר מדי מהוט בעבר בנושא שלא קשור לאינטרנט עצמו, שעבד מצויין) , ובכל מקרה יש לי עדיין התחייבות לעוד מספר חודשים אז אולי זה ישתלם.

לגבי המודם הנוכחי שהוא לא דינוזאור ;) אני צריך קצת יותר פרטים על מנת להבין איך אפשר להישאר איתו - אז אם אפשר הסבר קצת יותר מפורט להדיוט שכמותי .

באמצעות פרוצדורה של כניסה לתפריטי המודם ושינוי מספר פרמטרים, אתה הופך אותו לנתב אבל כיוון שיש בו רק יציאת רשת אחת תצטרך לרכוש SWICTH (מתג) של 5 יציאות -- מדובר בכ-80 שקל. לטעמי, אם אתה מתכוןן להשאר בבזק שנתיים, לך על העיסקה החינמית.

פורסם

ניתן להגדיר את ה312 כנתב, האופרצייה די פשוטה.

משם אתה יכול ללכת על סוויץ' או כ. רשת נוסף למחשב וברידג'.

אני לא ארחיב לגבי האפשרויות הללו אלא אם תבקש משום שהאופציה טובה ביותר עבורך היא אכן לקחת נתב מהסיבה שהמודם 312 נוטה להתאפס מדי פעם להגדרות ברירת המחדל שלו.

ממש לא מציק אם אתה משתמש בו עם הגדרות ברירת המחדל (כמו כרגע) אבל להגדיר אותו מחדש כל שבועיים שלושה עלול להיות יותר מקצת מציק.

ההמלצה שלי זהה להמלצה של Cheif, אם אתה מתכוונן להשאר בשנתיים הקרובות עם בזק קח את הנתב ורד מכל מני אופרציות לא סטנדרטיות שגם לא ייתמכו בספק או בתשתית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים