פורסם 2010 בדצמבר 2614 שנים שלום לכולם,כידוע לכם מיקרוגל משתמש בקרינה ע"מ לחמם את האוכל אבל השאלה היא כמה מסוכן להשתמש במכשיר הזה?אני זוכר שפעם טכנאי סיפר לי שאם מתקרבים למיקרוגל ומרגישים את השיערות סומרות - סימן שיש דליפה של קרינה..באיזה מכשיר מומלץ להשתמש כדי לחמם אוכל חוץ ממיקרוגל? מה לגבי טוסטר אובן??אשמח לקבל המלצות גם על חברות מסויימות או דגמים במחיר נורמלי,תודה
פורסם 2010 בדצמבר 2614 שנים מיקרו גל משתמש בגלי רדיו בתדר שמאוד דומה לתדרים של טלפונים אלחוטיים(1700-2400 למיקרוגלים בייתיים) וסלולאריים, אם אתה מפחד מקרינה א"מ אז תדע שהמקרר ומכונת הכביסה שלך יוצרים שדה אלקטרו מגנטי חזק פי 10 בממוצא ממיקרוגל...
פורסם 2010 בדצמבר 2614 שנים מיקרו גל משתמש בגלי רדיו בתדר שמאוד דומה לתדרים של טלפונים אלחוטיים(1700-2400 למיקרוגלים בייתיים) וסלולאריים, אם אתה מפחד מקרינה א"מ אז תדע שהמקרר ומכונת הכביסה שלך יוצרים שדה אלקטרו מגנטי חזק פי 10 בממוצא ממיקרוגל... הדבר היחיד שיש לי לשאול אותך זה כמה זמן ארכה מלחמת ששת הימים. יש לי הרגשה שאני אהיה מופתע. : ואם זה לא היה ברור, מיקרו-גל, משתמש, בצורה מפתיעה, בגלי מיקרו. לא בגלי רדיו. בנוגע לעוצמת הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל אין לך מה לחשוש, התקנים בנושא הזה מאוד מחמירים, ואם אני לא טועה מיקרוגל ממוצע פולט פחות מפלאפון ממוצע. מה גם שלא רק עוצמת הקרינה היא מה שמשפיעה, אלא התדר של הקרינה. הקרינה שפולט מיקרוגל לא מייננת (לא גורמת לנזקים לטווח ארוך), ואלא אם כן אתה מפעיל את המיקרוגל בצורה כלשהי שהדלת פתוחה, או שהסריג על גבי הדלת איננו, אין לך מה לדאוג.
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים הקרינה האלקטרומגנטית היא שם הכולל בין היתר גלי מיקרו, גלי רדיו, אור וקרינת חום, קרני רנטגן וקרינת גאמא.ציטוט ויקיפדיהhttp://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94_%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%AAקצת חיפוש נוסף מביא אותנו:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9C%D7%99_%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95בעצם כל רכיב חשמלי פולט קרינה...http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C#.D7.A1.D7.9B.D7.A0.D7.AA_.D7.96.D7.99.D7.94.D7.95.D7.9Dסכנת קרינהרבים מודאגים מסכנת החשיפה לקרינת המיקרוגל. בארצות הברית תקן הקרינה לתנורי מיקרוגל חדשים הוא 1 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 סנטימטר מהתנור. התקן גבוה פי חמישה לתנור משומש. חריגות מתקן זה הן נדירות ביותר. לשם השוואה, טלפון סלולרי בטכנולוגיית GSM עלול לפלוט קרינה של 2 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 ס"מ. שאלת הסכנה הבריאותית מקרינה אלקטרומגנטית בתדירויות אלו נתונה במחלוקת.עוד ציטוט בקשר לסכנה מתנור מיקרוגל.וקישור לאתר משרד הבריאותהשימוש הנכון במיקרוגל:http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catid=215&pageid=1693
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים הדבר היחיד שיש לי לשאול אותך זה כמה זמן ארכה מלחמת ששת הימים. יש לי הרגשה שאני אהיה מופתע. : ואם זה לא היה ברור, מיקרו-גל, משתמש, בצורה מפתיעה, בגלי מיקרו. לא בגלי רדיו. בנוגע לעוצמת הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל אין לך מה לחשוש, התקנים בנושא הזה מאוד מחמירים, ואם אני לא טועה מיקרוגל ממוצע פולט פחות מפלאפון ממוצע. מה גם שלא רק עוצמת הקרינה היא מה שמשפיעה, אלא התדר של הקרינה. הקרינה שפולט מיקרוגל לא מייננת (לא גורמת לנזקים לטווח ארוך), ואלא אם כן אתה מפעיל את המיקרוגל בצורה כלשהי שהדלת פתוחה, או שהסריג על גבי הדלת איננו, אין לך מה לדאוג. מיקרוגלים = גלי רדיו בטווח של 300 מגה הרץ עד ל-300 גיגה הרץ(בין VHF ל-EHF). אין דבר כזה "גלי מיקרו" ההבחנה בספקטרום האלקטרומגנטי עדיין מכניסה אותם כגלי רדיו לכל דבר. Legend: γ = Gamma rays HX = Hard X-rays SX = Soft X-Rays EUV = Extreme ultraviolet NUV = Near ultraviolet Visible light NIR = Near infrared MIR = Moderate infrared FIR = Far infrared Radio waves: EHF = Extremely high frequency (Microwaves) SHF = Super high frequency (Microwaves) UHF = Ultrahigh frequency VHF = Very high frequency HF = High frequency MF = Medium frequency LF = Low frequency VLF = Very low frequency VF = Voice frequency ULF = Ultra low frequency SLF = Super low frequency ELF = Extremely low frequency כשאתה מנסה לצאת "חכם" אל תצא אידיוט :
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים ידע הויקיפדיה שלך לא מרשים אותי. : אם הם היו "גלי רדיו לכל דבר" לא היו מעניקים להם שם שונה. ואתה סותר את עצמך. בCopy Paste שעשית רשום באותיות קידוש לבנה Microwave, אבל בתחילת התגובה אתה טוען שאין דבר כזה גלי מיקרו. תחליט מאיזה מקור בגוגל אתה שואב את הידע שלך. :lol:
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים אנשים יש פה אי הבנה. דובי זובי צודק הגלים שמשתמש המיקרו גל הם גלי רדיו. והם גם גלי מיקרו. כל הגלים הם גלים אלקטרומגנטיים. בספקטרום הזה אפשר למצוא גלי אור גלי מיקרו-גל גלי רדיו וכו'. האורך גל הקצר ביותר הוא גם בעל תדר גבוה ביותר כלומר אורך גל פרופורציונאלי הפוך לתדר. אינה משהו שיסביר: מצאתי את זה פה:http://www.lbl.gov/MicroWorlds/ALSTool/EMSpec/EMSpec2.html
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים מחבר אני הבנתי רק דבר אחד מכל מה שרשמתם - אוכל שמחומם במיקרוגל פחות טעים מבמחבת אנשים, אני רק שאלתי אם המיקרוגל מסכן את המשתמשים בו, אם יש תחליף בשבילו כמו טוסטר אובן, ועל איזה חברות אפשר לסמוך. בנוגע לעוצמת הקרינה הנפלטת מהמיקרוגל אין לך מה לחשוש, התקנים בנושא הזה מאוד מחמירים הבנתי את זה, אבל הבעייה היא שבשוק היום יש מלא חברות ויש הבדלים עצומים במחירים - כך שהיא אפשר להיות בטוח מה אתה קונה. יש מיקרוגלים מחברת Graetz שהם זולים וטובים אבל אני לא יכול לדעת אם אני קונה מוצר בטוח (גם אם רשום שהוא בטוח )
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים סכנת קרינהרבים מודאגים מסכנת החשיפה לקרינת המיקרוגל. בארצות הברית תקן הקרינה לתנורי מיקרוגל חדשים הוא 1 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 סנטימטר מהתנור. התקן גבוה פי חמישה לתנור משומש. חריגות מתקן זה הן נדירות ביותר. לשם השוואה, טלפון סלולרי בטכנולוגיית GSM עלול לפלוט קרינה של 2 מיליואט לסמ"ר במרחק 5 ס"מ. שאלת הסכנה הבריאותית מקרינה אלקטרומגנטית בתדירויות אלו נתונה במחלוקת.
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים המיקרו הוא כלוב פאראדיי סגור, הקרינה שיוצאת ממיקרו תקין היא אפסיתהבעיה היותר גדולה שלו לדעתי היא שהוא משפיע בצורה שונה אל מולקולות שונות שיש באוכל, וחוץ מהזזת חלקיקי מים (החימום עצמו) הוא מפרק מולקולות מסוימות אחרות. זה אומר : 1. יכול להיות שאתה מכין אוכל במיקרו וחושב שיש לו איזה שהוא סיבים / ויטמין / ואטאבר אבל בתכלס אין לו, כי המיקרו פירק אותם. 2. יכול להיות שיש מולקולות שהתוצרים שלהם אחריי פירוק במיקרו מזיקים
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים מחבר ^אתה צודק לגבי הדברים שאתה אומר, לא מזמן היה מחקר לגבי פופקורן מוכן במיקרוגל - השקית עצמה מפרקת חומרים מסרטנים ורעילים לתוך הפופקורן וכנראה יוציאו את השקיות מהחנויות מתישהו בעתיד, אחרי הכתבה נדרתי לא לאכול יותר פופקורן כזה המיקרו הוא כלוב פאראדיי סגור, הקרינה שיוצאת ממיקרו תקין היא אפסית יש חברות אמינות ויש חברות פחות אמינות, השאלה היא באיזה חברות אפשר לסמוך וגם באיזה מחיר? אולי טוסטר אובן גם יכול לחמם אוכל באותה מידה, למרות שאין לי מושג מה זה...
פורסם 2010 בדצמבר 2714 שנים הרבה תלוי במי מממן את המחקר. כל יומיים יוצאים מאמרים על טלפונים סלולריים ועוד אינספור פגיעות בריאותיות מכל מיני חומרים. את כל המאמרים האלה צריך לדעת איך לקרוא ומה להבין מהם. המיקרו הוא כלוב פאראדיי סגור, הקרינה שיוצאת ממיקרו תקין היא אפסיתהבעיה היותר גדולה שלו לדעתי היא שהוא משפיע בצורה שונה אל מולקולות שונות שיש באוכל, וחוץ מהזזת חלקיקי מים (החימום עצמו) הוא מפרק מולקולות מסוימות אחרות. זה אומר : 1. יכול להיות שאתה מכין אוכל במיקרו וחושב שיש לו איזה שהוא סיבים / ויטמין / ואטאבר אבל בתכלס אין לו, כי המיקרו פירק אותם. 2. יכול להיות שיש מולקולות שהתוצרים שלהם אחריי פירוק במיקרו מזיקיםבהכללה, אנרגיה של אורכי גל מיקרו בהם משתמשים במכשירים הביתיים (בסביבות 12 ס"מ) חלשה מדי כדי לפרק את הקשרים הכימיים בין האטומים במולקולות האורגניות במזון. על רגל אחת, כשאתה שם מזון לחימום במיקרוגל אתה עושה משהו דומה תכליתית לחימום בגז - אתה מקנה אנרגיה שהולכת לתנודות ויברציה ורוטציה של אטומים ומתפרשת בסופו של דבר בעליה בטמפ' (במיקרוגל, בעיקר ויברציות לקשרי חמצן-מימן במים). בגז (בסיר) אתה עושה זאת ע"י עלייה בטמפ' באופן איטי לכל סוגי החומרים במזון (כלומר, הקניית אנרגיה קינטית למולקולות -> "נפתחת" גישה ליותר רמות טרנסלטוריות וויברציוניות של המערכת -> טמפ' עולה. לכן בין היתר החימום יותר אחיד), ובמיקרוגל ע"י הקרנה של פוטונים באנרגיה מתאימה למרווח בין הרמות הויברציוניות של מולקולות מים, המעבירות בסופו של דבר חלק מהאנרגיה הזו לשאר החומרים במזון, ומתקבל החימום.
פורסם 2010 בדצמבר 2814 שנים קבל דוגמא איך זה אפשרי : נניח שיש באוכל (או בפלסטיק של השקית - לא משנה) מולקולה שבטמפ' 200C מתפרקת לחומרים רעילים, ויש לה מוליכות חשמלית גבוהה (לא מכיר דוגמה ספציפית, אבל תחשוב למשל מולקולה שמכילה תרכובת אם מתכת ובחימום מתפרקת למתכת נקייה)תחמם את האוכל אל ידיי אש / גוף חימום חשמלי - אתה מחמם אותו לטמפ' 100C, ולא יכולה לקרות שבאיזה שהיא נקודה באוכל יש 200C (מאיפה ?)תחמם אותו במיקרו - אתה מחמם עד שהטמפ' הכללית היא 100C, אבל זה טמפ' ממוצעת של הרבה מולקולות שונות שכל אחת הגיבה לקרינה בצורה שונה. מולקולה אחת לא מוליכה חשמל ולא התחממה, מולקולה של מים התחממה ל 100 C, המולקולה הזאת (שיש לה מוליכות חשמלית גבוהה) התחממה ל 250C ואם היית שם כדור של נייר אלומיניום הוא היה אוליי מגיע ל 1000Cתוצאה - אחריי תנור רגיל המולקולה עדיין מה שהייתה, אחריי מיקרו היא לא
פורסם 2010 בדצמבר 2814 שנים תנור רגיל משתמש בקרינה אינפרה אדומה שבכל תנור רגיל קטן אפילו אתה יכול לחמם ב200 ומעלה מעלות. וקרינה אינפרה אדומה יכולה להזיק בצורה שונה כי היא מחממת את כל המולקולות ואפשר להגיד שויטמינים שמגיעים לטמפ' מסויימת נהרסים. אז קשה להבין בדיוק לחימום על גז גם מגיע לטמפ אשר גבוהות מ100 מעלות.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.