עבור לתוכן

EDIT: בעייה בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה, בזמן האחרון יש לי לא מעט בעיות במחשב

לקחתי אותו לחנות די אמינה ומקצועית, שם הבעיה נפתרה באורח פלא, מבלי שהיה אפשר לשחזר אותה.

LONG STORY SHORT

הגענו למסקנה שהבעיה היא באחד מהסטיקים של ה RAM, או בכרטיס מסך.

מדובר על שני זכרונות של Mushkin, 2GB כל אחד.

האם יש איזה תוכנה או אפילו אפליקציה מקוונת שיכולה לעזור לי לקבוע האם אחד מהם גורם לי לבעיות, ואיזה אחד בדיוק?

פורסם

MEM TEST ניתנת להורדה חינם. צורבים על דיסק ומאתחלים את המחשב מהדיסק.

תן לזה לרוץ כששני הסטיקים מותקנים. אם אתה מקבל שגיאות, נסה עם סטיק בודד. בקיצור כל עוד אתה לא מגיע לסיטואציה שזה נופל זה כנראה לא הזיכרון.

גם אם זה כן נופל בגלל הזיכרון, שווה לראות שהכל מוגדר כראוי - מתח ותזמונים.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה אני אנסה ויעדכן את הפוסט במידת הצורך :xyxthumbs:

פורסם

תן לזה לרוץ אבל לכמה שעות טובות... 3-4 שעות.

ולטעמי עדיף להריץ על סטיק בודד, ואז לבדוק סטיק שני.

וכמו שyz101 אמר אם יש שגיאות תבדוק נכונות ההגדרות בביוס. מתחים תזמונים וכו'.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה נתתי לזה לרוץ איזה שעתיים שלוש, על שני הסטיקים ביחד, זה לא מצא שום ERROR

אז הגיע הזמן קצת להיכנס לפרטים:

יכול להיות אולי שהבעיה היא בכרטיס מסך

מה שקורה זה אחרי שאני מדליק את המחשב והווינדוס עולה, יש "סיכון" שאם אני אפעיל איזה משהו "כבד", זה קורה עם וורלד אוף וורקראפט בעיקר אבל גם OUTLOOK ו גוגל כרום, יש מצב שהמסך פשוט יחשיך, ברוב הפעמים. הוא לא נכבה אלא פשוט לא מקבל קלט מהמחשב עצמו. יענו הודעת NO INPUT.

תמיד זה קורה כאשר יש "הרגשה של עומס" ואני נמנע מזה ע"י כך שאני פותח לפעמים דברים ככה לאט לאט. מריץ איזה סרט ביוטיוב, פותח איזה תוכנה, ורק אז מפעיל את המשחק. בקיצור, בדרך עקומה לפעמים זה נמנע אבל גם לא תמיד.

לעיתים רחוקות כשהתופעה מתרחשת היא שונה, ואז המסך במקום להחשיך מראה לי מעין "רעש לבן" סטטי שכזה, פשוט תמונה מוזרה של קוים אנכיים צבעוניים.

הקישור שעשיתי הוא עומס יותר=RAM דפוק, וזו אולי הייתה הבעיה שבגינה לקחתי את המחשב לתיקון.

אבל הבדיקה יצאה בסדר.

חשוב לציין שזה קורה כבר תקופה די ארוכה, ובמקרה בזמן האחרון זה התגבר. גם קרה על מערכת הפעלה XP קודמת, עם תוכנות אחרות,

אבל עכשיו על WIN7.

אז שתי שאלות:

האם למישהו יש רעיון יותר טוב מה גורם לבעיה?

האם יש תוכנה לבדיקת תקינות מערכות במחשב, בפרט כרטיס מסך או הזכרון של הכרטיס מסך?

תודה למי שענה כבר, ויענה בהמשך.

HELP!

פורסם

נשמע כמו בעיה עים הזיכרון, גם לי היה פעם משהו דומה תריץ memtes ותן לה לרוץ כ-6 שעות או כל הלילה,

לי זה נישמע כמו זיכרון דפוק.

פורסם

נשמע כמו כרטיס מסך תקול אבל זה גם יכול להיות בלי בעיה ספק כוח

איזה ספק יש לך ?

תתקין את התוכנה OCCT

יש שם בדיקת GPU:OCCT

הבדיקה הזאת מאמצת את הכרטיס מסך לכמעט 100% אני ממליץ להריץ את הבדיקה איזה 3-4 שעות

ובנוסף גם יש בדיקת זיכרון של הכרטיס מסך, תעשה 10 PASSים

פורסם

זה באמת יכול להיות בעיה של ספק כוח או כ.מסך.

איזה ספק יש לך את הדגם במדוייק לא רק כמה W הוא.

ותן גם את כל הפרטים של הרכיבים שיש לך מעבד כ.מסך וכו'.

ואם חיברת לכ.מסך כבל מתח אם צריך?

אחרי שתתן לך את המידע... נראה אם שווה לעשות ב OCCT בדיקת PSU שמפעיל לך מעבד + כ.מסך על 100%. אך אם הספק שלך ג'נרי זה יכול להיות מסוכן לרכיבים.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון הספק הוא חלק מהמארז הזה:

http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=NSK4482B

עם המפרט הטכני הזה:

Power supply:

- EarthWatts 380D Green - 380 watts of Continuous Power

- ATX12V v2.2 with Universal Input and Active PFC

- 80 PLUS® Bronze certified

- Meets 2010 EUP requirement: 5Vsb < 1W

ואני לא יודע מה הכוונה בכבל מתח לכ. מסך, אולי יש משהו שונה, אבל כן הוא לא מחובר -רק- ללוח האם, אלא גם יש לו כבל קטן שנכנס מהספק.

[br]פורסם בתאריך: 29.12.2010 בשעה 18:55:07

דבר שני הנה המפרט של הדברים שחשבתי שרלוונטיים- אם צריך עוד איזה פרטים אז תבקשו ואני אעלה:

cpux.png

ramu.png

graphicss.png

פורסם

לא מכיר את החברה הספציפית הזו, אבל בד"כ לפי מה שאני יודע ספקי כוח שבאים ביחד עם מארז הם לא בדיוק שיא האמינות, ועוד רק 380W, כשיש לך מעבד Q6600 וכרטיס מסך 4830... לא הייתי מופתע עם הספק כוח שלך פשוט לא מספיק טוב בשביל החומרה שיש לך. כדאי לך לבדוק בדיוק כמה הכרטיס והמעבד האלה דורשים (או שתקווה שיש פה משהו שמכיר את הפרטים יותר טוב), ואם יש לך אפשרות להשאיל ספק כוח חזק יותר ממישהו ולנסות אותו.

עוד מידע שיכול להועיל:

האם המחשב נתקע לגמרי או שרק התמונה על המסך נתקעת? סאונד ממשיך, נתקע או מפסיק לגמרי?

האם כשזה קורה המחשב חוזר לעבוד או שאתה חייב לכבות אותו לגמרי ולהפעיל אותו מחדש?

פורסם

^^

לא ולא. הספק הזה בסדר גמור הוא לא מהטובים אך באיכות בינונית עם ההורים שהם SeaSonic.

המעבד אני מבין ללא OC לכן לא צורך יותר מ 95W לפי נתוני יצרן. (מעבד זללן בOC).

כ.מסך ללא OC בסביבות 110W. תוסיף לחומרה מסביב מקסימום עוד 100W ונגיע ל300W צריכה.. הספק יתמודד עם זה בקלות וזה גם רק PEAK שכמעט ולא קורה.

אז במקרה והספק תקין זה לא הוא.

תנסה להריץ עכשיו OCCT בדיקת GPU.. ותעקוב אחרי טמפ' תנסה לא להגיע לטמפ גבוהה מידי אני לא זוכר בדיוק אבל נראה לי שתתרחק מ 90 מעלות.

אם יעבור טוב תן איזה כמה דקות להגיע חזרה לטמפ' רגילה ואז תנסה להפעיל OCCT בדיקת PSU זה מאמץ את הCPU וGPU בו זמנית וצורך מקסימום מספק. הבדיקה הזאת יכולה להיות מסוכנת. אם זה יעבור אז ככל הנראה הספק שלך עומד בעומס.

אם לא יכול להיות שהספק ידפק\ישרף ו\או יקח איתו חלקים אחרים במחשב.

לכן לא לוקח אחריות על מעשיך.

על אחריותך בלבד!

פורסם
  • מחבר

את מפרט המחשב בניתי בעצמי דרך חנות SKYPC, ובזמנו שאלתי ספציפית לגבי הספק, ונאמר לי שאין איתו בעייה בעבודה עם הרכיבים האחרים.

על אחת כמה וכמה, דווקא כן מצאנו כל מיני בעיות במקומות אחרים, ונאלצתי להחליף כמה דברים, אז אני מאמין שאם הייתה בעייה עם הספק היא הייתה עולה.

לגבי הבדיקות של OCCT ברגע שהפעלתי פעם ראשונה את התוכנה הייתה הערה שבדיקת GPU:MEMTEST לא אפשרית מכיוון שהכרטיס שלי לא תומך באופציה הזו.

אני כן מתכוון לבדוק כרגע GPU:OCCT ואני אעדכן בהמשך,

לגבי העמסת יתר על הספק.. וואלה, אני לא הכי בטוח שאני רוצה לעשות את זה..

פורסם

שווה בזמן הבדיקות גם לנטר את הטמפרטורות של כרטיס המסך והמעבד. תוכנה חינמית כמו HWMONITOR תהיה כלי נוח.

פורסם
  • מחבר

בתשובה ל- galzohar

המחשב תמיד נתקע לגמרי, לא במובן שהוא עושה "פריז" מיידי אלא:

-ברוב המוחלט של הפעמים המסך פשוט מחשיך.

-ברוב המוחלט של הפעמים הסאונד ממשיך כמה שניות ואז מופסק גם כן

-הרוב המוחלט של הפעמים קורה בהפעלת משהו "כבד". WoW, תוכנת מייל, אפילו אתר "עמוס"

-אין דרך לפתור את זה, רק RESET. כיבוי המחשב מהכפתור לא גורם לווינדוס לכבות את עצמו כרגיל. (לחיצה ממושכת כמובן מכבה בסופו של דבר)

-כשזה קורה אז שום דבר לא מגיב. גם עם מוזיקה מתנגנת ברקע ב WMP, אז לחיצה על לחצני המולטימדיה במקלדת לא יפסיקו/יעבירו שיר

-רוב הפעמים זה מתרחש כאשר המחשב "לא מחומם". ז"א אחרי הדלקה ראשונית. אבל גם אחרי RESETים חוזרים ונשנים.

-בחלק מאוד קטן של המקרים אני כן מקבל איזשהו "פריז" מסויים, והמסך במקום להחשיך מראה לי קווים אנכיים צבעוניים.

-לעיתים רחוקות קורה שגם אחרי RESET המסך נותן אינדיקציה של NO INPUT, למרות שאני שומע את המחשב עולה מחדש, במקרה הזה רק כיבוי מוחלט לכמה שניות יעזור.

חפרתי.[br]פורסם בתאריך: 30.12.2010 בשעה 17:49:08

לגבי GPU:OCCT

בשתי בדיקות של

Shader Complexity: 3-0

הכל עבד סבבה, לא היו ERRORS, והטמפ' התייצבה תמיד בין 75-70, בלי לטפס מעל 76 אף פעם אחת.

כל בדיקה 10 דקות.

פורסם

אני ממליץ להריץ את הבדיקה איזה 3-4 שעות

תריץ ללא ERROR CHECK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים