עבור לתוכן

קונה מחשב בחלקים - מה דעתכם על המפרט הבא?

Featured Replies

פורסם

אשמח לתגובות + הסברים אם יש צורך בשינוי של חומרה כלשהי.

motherboard: IntelP55WB

CPU: INTEL CORE I7 870

memory: KINGSTON KVR1333D3N9/2G x2

video card: GIGABYTE/ASUS GEFORCE GTS450 1GB DDR5

hard drive: HDD WD 1TB WD10EARS

DVD RW LG

case: HEC COMPUCASE 6K31

power supply: HEC 500W

מחשב מיועד לעבודה עם הרבה יישומים במקביל.

קצת משחקים אבל זה לא השימוש העיקרי.

התקציב שלי הוא עד 3,500 ש"ח בלחץ....! (כמובן אחרי מע"מ)

תודה אנשים!

פורסם

קשיח SAMSUNG HD103SJ באותה נפח ובאותו סדר גודל של מחיר עשוי להיות מהיר יותר.

פורסם

ובמארז בהחלט עדיף לקחת משהו קצת גדול יותר, ה6K31 דחוס נורא.

בנוסף, סביר בהחלט שCI5 760 יהיה בחירה הרבה יותר חכמה, שכן הCI7 יקר יותר ותוספת הביצועים השולית שלו לא מצדיקה את זה ברוב המקרים.

לגבי לוח האם, לא רשמת מחיר, אבל ייתכן מאד שניתן למצוא משהו יותר משתלם לצרכייך.

פורסם
  • מחבר

1. קודם כל שים לב שלוח האם שבחרתי הוא מיקרו ATX אז המארז אמור להספיק.

2. אני מוכן להשקיע במעבד + לוח אם - עד 1700-1800 שקל.

3. למה הכוונה "תוספת ביצועים שולית" ?

4. האם ה core i5 760 הוא QUAD ? ואם כן, לאיזה לוח אם (לא יקר כמובן) הוא מתאים ?

5. לגבי הHD של סמסונג - כשאתה אומר מהיר יותר, אתה מתכוון לRPM ? או בכלל, זאת אומרת עובד מהר יותר ?

פורסם

3. למה הכוונה "תוספת ביצועים שולית" ?

4. האם ה core i5 760 הוא QUAD ? ואם כן, לאיזה לוח אם (לא יקר כמובן) הוא מתאים ?

5. לגבי הHD של סמסונג - כשאתה אומר מהיר יותר, אתה מתכוון לRPM ? או בכלל, זאת אומרת עובד מהר יותר ?

3. תוספת ביצועים שולית במקרה הזה זה ההפרש בביצועים בין i5-760 לבין i7-870.

4. כן, גם הוא מרובע-ליבות, והוא מתאים לאותו לוח בדיוק כמו i7-870.

5. לא RPM, אלא בכלל. פשוט עובד יותר מהר.

פורסם
  • מחבר

3. תוספת ביצועים שולית במקרה הזה זה ההפרש בביצועים בין i5-760 לבין i7-870.

לא הבנתי אחי..

אתה מתכוון בבנצ'מרק מסוים הבדלי הביצועים יהיו מזעריים?

כלומר, אני לא ארגיש את זה בכלל? לא בהרצת מס' יישומים במקביל ולא במשחקים?

או מה לגבי חיי חומרה?

פורסם

1. המארז שבחרת גדול מספיק כדי להכיל את הלוח, נכון אבל זה ייצור מערכת דחוסה למדי, מארז MIDI רגיל שהוא לא יקר בהרבה יאפשר למערכת להיות מרווחת במקום דחוסה. זה לא שאי אפשר להכניס אותה למארז כזה, השאלה פה היא למה לעשות את זה?

2. אתה מוכן להשקיע 1700-1800 ש"ח בלוח ומעבד, ומה אם לשימושיך גם 1400 ש"ח יספיקו (ואולי אפילו פחות) וההבדל בשימושיך מה300-400 ש"ח הנותרים האלו יהיה בלתי מורגש?

3. הכוונה בתוספת הביצועים השולית - היא תוספת הביצועים במעבר מCI5 לCI7. כלומר תוספת הביצועים שתקבל מהשקעת הההפרש במחיר בין שני המעבדים הנ"ל ואלא אם אתה מתכוון לשלוף אילושהם שימושים מפתיעים למערכת, אני כבר אומר לך שתוספת הביצועים שתקבל פה היא ממש קטנה, תוספת העלות היא במאות שקלים.

4. CI5 760 הוא אכן מרובע ליבה. אולי בבנצ'מרקים סינטטיים אלו או אחרים יהיו הפרשים יותר ממזעריים, אבל בשימושים בפועל לא ממש. לגבי הלוח, אני לא יודע מהו המחיר שבו הוא מתומחר בהצעה אז קשה להתייחס לזה. עקרונית בכל מקרה ה

Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET, יחידות 1

₪488

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1506

בדרך כלל בחירה משתלמת יותר.

5. יש עוד פקטורים למעט הROM והCACHE שמשפיעים על מהירות העבודה של קשיח הF3 הוא דיסק שבמבחני הביצועים מראה עליונות, והוא גם זול למדי ולכן מאד משתלם.

פורסם
  • מחבר

1. קודם כל תודה על העזרה, בנוסף למידע שמצאתי בtomshardware, אני נוכח לראות שיש טעם בדבריך, אני כנראה אשנה את הבחירה לi5-760.

2. מבחינת הלוח זה צ'יפסט P55 סוקט 1156 עולה בסביבות ה 500 ש"ח, די בסיסי ומספיק לצרכים שלי. (אף פעם לא הייתי חובב גדול של ג'יגהבייט).

3. לגבי הF3 - הלכתי (כהרגלי) על WD בגלל סיבות של רעש, חום, אמינות. מעדיף לקנות HD בחברה שכל עיסוקה הוא התמחות במוצר הנ"ל.

4. לגבי המארז לא הבנתי משהו.. האם הכוונה שעלולות להיות השלכות למערכת דחוסה? (האם זה עלול להיות דחוס מדי בתוספת של גוף קירור למעבד?)

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים