עבור לתוכן

לפטופ נדלק רק לפעמים

Featured Replies

פורסם

היי,

אחרי החלפת זיכרון בלפטופ מסוג R51 (עתיק, אני יודע) , הוא התחיל לעבוד רק לפעמים. כלומר הנורית של החשמל כלל לא דולקת ופעמים כן (ואז המחשב עובד סבבה).

היום גם התחילו רעשים משונים מכיוון הספק בזמן שהמחשב כן עובד.

כרגע הוא הפסיק לעבוד ואני חושב שהספק נדפק. יכול להיות שנדפק כתוצאה מהזיכרון החדש? (החלפתי 256MB ב- 1G שניהם PC2700).

אפשר לתקן את זה איך שהוא או שהמחשב ז"ל?

תודה

פורסם

מה היה לפני החלפת הזכרון?

וכשהוא לא עובד, הוא לא נדלק חשמלית בכלל או שנדלק ללא תצוגה?

זכרון לא יכול לגרום לתקלה בספק.

יתכן והספק דפוק או שהשקע עצמו שחוק אז פעם הוא עובד ופעם לא.

למחשב יש סוללה? היא תקינה? מה קורה שכמדליקים רק איתה?

פורסם
  • מחבר

לפני החלפת הזיכרון לא הייתה שום בעיה. כשהמחשב לא עובד הוא לא נדלק כלל , אפילו הנוריות של החשמל\סוללה לא נדלקות.

הסוללה תקינה לחלוטין - די חדשה ואף פעם לא עשתה בעיות.

אין הבדל אם מדליקים אם הסוללה או רק עם החשמל. בכל מקרה הסוללה מחוברת היטב ולא נראה לי שזה בעיה במגעים של הכבל חשמל עצמו , אולי משהו פנימי.

נראה לי מוזר שהבעיה התחילה בדיוק כשהחלפתי זיכרון. גם אם אני מחליף חזרה לזיכרון הישן או מוציא לגמרי את הזיכרון מהסלוט הזה (יש סלוט נוסף, מתחת למקלדת, עם 512MB) הבעיה עדיין נמשכת.

אני חושב אולי הייתה בעיה קלה עם הספק והטילטול הקטן של החלפת הזיכרון החמירה אותה.

כדאי לפרק ולראות שהספק מחובר כמו שצריך?

תודה

פורסם

בהחלט כדאי

תחפש סימנים של התחממות, קשת או ריתוך בחיבור איפה שהכבל של הספק מתחבר למחשב

תחפש קבלים שיש לידם סינמנים של כימיקלים שיצו החוצה בכל הלוח, אם יש שם קבלים "רגילים" תבדוק שהם לא מנופחים

אם הרעש יוצא מהספק עצמו ולא מהמחשב אז תנסה אם ספק אחר (ממחשב אחר) ש :

נותן את אותו מתח V (אם אין בדיוק אז תנסה למצוא אחד קרוב עד כדיי 0.5 V, אם אתה לא מוצא אז 1 V)

נותן את אותו זרם A כמו של המקורי או יותר (אפשר יותר בלי הגבלה)

החיבור מתאים למחשב והמקומות של ה + - אותו דבר

הספק לא חייב להיות של אותה חברה

אם החלפת הספק פתרה את הבעיה אז הבעיה היא בספק

פורסם
  • מחבר

תודה, בהחלט שווה ניסיון.

מאיפה רק אפשר להסיג ספק חדש לנייד? כל ספק לנייד יתאים מבחינה פיזית?

פורסם

מתח V : אותו דבר כמו של הספק הישן. רצוי בדיוק, אם לא אז +-0.5 V, אם לא אז +-1V (לא הכי טוב אבל רוב הסיכויים שיעבוד ללא בעיה)

זרם A : אותו דבר כמו המקורי או יותר (אפשר יותר ללא הגבלה, אבל לא פחות)

חיבור : שיתאים למחשב ויכנס עד הסוף בלי להתנדנד, ושה + - שלו לא מוחלפים ביניהם במקומות. יש ספקים שיש להם חיבור אם בקרה (נראה גדול כזה אם פין דק באמצע) אז צריך שגם הספק יהיה מתאים

אם הספק מתאים ל 3 האלה, הוא מתאים למחשב

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

כרגע רק נשארה השאלה מאיפה להשיג ספק חדש למחשב.

חנויות בדרך כלל לא מחזיקות ספקים לניידים..

פורסם

לבדיקה תשאיל מחברים

אם זה באמת הספק תזמין ספק מקורי (לא יודע מאיפה). יש בהרבה מעבדות ספק לפטופ שמתאים להרבה לפטופים (וינסו למכור לך) אבל הם בהרבה מקרים גנריים - לא מומלץ לשים גנרי

ספקים מותאמים למחשב שלך ספציפית יש מקוריים, יש תחליפים איכותיים (delta, fsp) או לפחות סבירים (lien נראה לי) ויש גנריים שלא רצוי להתקרב אליהם

פורסם
  • מחבר

שוב תודה,

הגיוני שזה הספק בכלל? המחשב גם לא עובד עם הסוללה (ידוע שהיא תקינה וטעונה). או שיש חיבור משותף לסוללה ולקו המתח לחומרה שיכול להיות שהתנתק?

פורסם

תבדוק את הספק עם מולטימטר.

במידה והוא תקין, כדאי לבדוק את פנים המחשב.

בנוגע לחיבור החשמל, ברוב הניידים שנתקלתי בהם, המחבר של המתח מחובר ישירות ללוח אם.

פורסם

אם גם הסוללה לא עובדת (בטוח שהיא תקינה ? גם סוללה לא תקינה יכולה להראות 100 %) אז כנראה שיש בעיה בתוך המחשב

תחפש בפנים קבלים מנופחים / סימנים של התחממות / קשת / ריתוך בהלחמות

פורסם
  • מחבר

אכן זה מתחבר ישירות ללוח אם. אני כבר כמעט בטוח שזה לא הספק. אני מצליח לפעמים להעלות את המחשב (כולל ווינדוס) ואז הכל בסדר אם אני מזיז קצת את המחשב (גם כשהסוללה בפנים והיא תקינה לחלוטין - אותו מצב עם הסוללה או בלי) הוא נכבה. לאחר מכן כאשר אני מנסה להדליק שוב אחד משני דברים קורים, או שלא קורה כלום או שנשמעים קליקים כאלו (אני כבר לא בטוח מהיכן הם מגיעים) ונורית החשמל והסוללה נדלקות לשניה ונכבות וחוזר חלילה (כל *קליק* הנורות דולקות ונכבות). לפעמים המחשב עושה כאילו הוא נדלק אבל המסך נשאר חשוך.

ראיתי פוסט בנושא בפורום מחו"ל:

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=5&t=79182

ממש דומה לבעיה שלי.

אציין שוב שכל המצב התחיל לאחר חיבור זיכרון חדש - בטוח תואם למחשב וסגור שעשיתי את זה כמו שצריך. עד לאותה נקודה המחשב היה בסדר.

טכנית כבר החלטנו לקנות חדש ולא משנה מה כנראה נקנה אבל אני די רוצה לסדר את המחשב הזה כי זה סתם מעצבן. גם צילמתי קצת מבפנים אחרי הפתיחה אני אצרף אם יש ביקוש (למי שמתעניין ?).

אשמח להצעות

הוספה: כל הרכיבים בפנים נראים בסדר גמור (אין קבלים מנופחים וכו').

פורסם

תעלה את התמונות, כמובן !

יש לך איפה שהוא בעיה של מגעים. אם אתה יכול תפעיל את המחשב כשהוא מפורק (לוח + מערכת קירור מחוברת אליו בצורה יציבה כך שכל הרכיבים שצריך מחוברים אליה) + המסך (תחבר אותו ללוח ותניח אל השולחן לייד) + תעשה בוט מ USB כדיי לא לחבר את הכונן הקשיח + כל זה מספק כוח וללא סוללה, אל שולחן נקי מחומר מבודד חשמל

תיתן לו לעבוד כמה זמן ככה (אתה יכול להריץ בנצ'ים כדיי להחמיר את הבעיה לבדיקה, אבל זה יכול לתת דחיפה ולהחמיר אותה באמת עד שלא תמצא ותתקן), ואז תנסה למצוא את הנקודה שיש בה את המגע הדפוק

נקודה אם מגע דפוק מתחממת לעיתים קרובות. אם במקרה יש לך ציוד ראייה תרמי - יתרון ענק. אם לא, פשוט תנסהלגעת ברכיבים באיזור של הספק אם יש משהוא שמרגיש חם מדיי

ההתחממות יכולה גם לעשות סימניםפ של שינוי צבע במעגל או ריח של שרוף

נקודה אם מגע דפוק שמעבירה זרם גדול יכולה להפוך לחיבור לוהט - מגע שריתך את עצמו חלש והוא עובד יציב (עד כדיי כמה דקות) בטמפ' שהוא תכלס מאיר באדום/כתום. נדיר שיקרה דבר כזה במחשב נייד אבל אם קרה אתה יכול לראות את זה בחושך. (זה הרבה פחות נדיר במערכות חשמל של בתים, במיוחד איפה שיש חוטים ישנים או התקנה דפוקה)

נקודה אם מגע דפוק יכולה ליצור ניצוץ כשהיא מתנתקת או מתחברת - תנסה ללחוץ או לכפכף את הלוח בחושך

אם אתה מנסה את זה - תיזהר שלא יגעו דברים מתכתיים (לוח מקשים וכו) בלוח כדיי לא לעשות קצר. אתה יכול להדביק קרטון מהצד האחורי של הלוח מקשים כדיי לבודד אותו. בחושך תעשה שהחושך לא יהיה מוחלט אלא אם אור חלש כדיי שלא תעשה נזק למשהוא. תשים למחשב רקע כהה שלא יהיה הרבה אור מהמסך שיפריע לך לראות ותן לעצמך להתרגל לחושך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים