עבור לתוכן

למה יש פה רק מפרטים של AMD?

Featured Replies

פורסם

::) למה אתם מפרסמים רק מפרטים של AMD? יש לזה סיבה טכנית מהותית?

אני משער שכן, אבל הייתי רוצה לקבל תשובה ממש מקצועית.

אני מחפש מפרטים לשני סוגים של מחשבים: זול לשמוש כמכונת כתיבה , איכותי לעריכת תמונותץ עד וידאו דיגיטלי בייתי.

תודה רבה

פורסם

על הAMD אנחנו ממליצים כשהתקציב הוא לא גדול (5000 ומטה- בערך) בגלל שהוא הרבה יותר זול, ולא בהרבה פחות טוב מהאינטל.

לגבי המפרטים הם התעדכנו שלשום אז אתה יכול להיכנס למפרטים המומלצים של האתר.

פורסם

ציטוט מהודעה פרטית שלי היום ל-Vinyl Driver, שגם כן תהה בקשר להמלצות על AMD:

בו נהיה יותר מדוייקים.

אינטל:

CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1194.16 ] 1

Motherboards for Intel : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) [ ¤ 651.08 ] 1

Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 274.14 ] 2

Subtotal : ¤ 2393.52

AMD:

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 628.23 ] 1

Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 588.25 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 514.01 ] 1

Subtotal : ¤ 1730.49

שני לוחות מומלצים בימינו, בעלי פיטצ'רים דומים. ל-AMD ה-DualDDR לא משפר הרבה ולכן לא הכרחי, לאינטל הוא כן.

הפרש של 663 ש"ח, כאשר לאינטל כנראה יהיה יתרון קטן בביצועים (לא משהו שיהיה ניתן להבחין בו!), ול-AMD יש כרטיס קול מובנה יותר איכותי (Soundstorm).

כאשר התקציב של המערכת שלך הוא 4000-5000 ש"ח בלבד, ה-660 ש"ח האלו הם סכום כסף שמאוד משמעותי לחלקים האחרים במערכת!

בין אם מסך יותר איכותי, או אולי כרטיס מסך שיחזיק לך יותר זמן (בדיוק ההבדל בין Radeon9600P לעומת Radeon9800 לדוגמא), או אולי ציוד היקפי יותר משובח.. כונן קשיח יותר גדול, צורב DVD במקום צורב רגיל.. וכו'...

לכן תמצא את אינטל במפרטים המומלצים רק כאשר אתה נכנס לתחום הגבוה יותר של התקציב.. כלומר 6000+ ש"ח.. כאשר רוב החלקים מסביב כבר משופרים מספיק בכדי להרשות לעצמנו אינטל.

באשר להפרשי הביצועים בין המעבדים השונים, ל-AMD פשוט ארכיטקטורה יותר מוצלחת שמצליחה להוציא יותר מהמעבד.. (אם תרצה תשווה את זה למנוע טורבו משופר לעומת מנוע עם נפח גדול והספק נמוך).

ההבדלים בטמפ' הם לא ממש נכונים, בימינו טמפ' המעבדים לא שונות בהרבה.

באשר לטכנאי, כמעט כולם מנסים למכור אינטל.. הם מרוויחים עליהם יותר כסף.. רוב ה"טכנאים" בארץ גם דיי אטומים והולכים עם הראש בקיר, ות'אמת לא הייתי סומך בערך על 85% מהם.

אני מאמין שהבעיה עם מעבדים שנדפקים היא דווקא אלו שמנסים להרכיב לבד ושוברים את הליבה של המעבד בטעות (AMD התחילה לשים מן מכסה מעל הליבה רק במעבדים הכי חדשים שלה, ה-Operton, בניגוד לאינטל שעובדים ככה מאז ה-P4).

המאוורר שמגיע בגירסת הקופסא של ימינו הוא מספיק חזק ואין צורך במאורר חלופי.

פורסם
  • מחבר

תשובה יפה והרבה תודה לכם.

שמתי לב שלתצורת אינטל יש רק 256 מגה זכרון ולAMS יש 512. מה הסיבה?

כמו כן מה אתם אומרים על השואה בין לוח של ג'יה בייט למשל S800 כלשהוא לעומת אביט?

איפה אפשר למצוא מבחנים משווים אוביקטיבים?

תודה רבה

פורסם

שים לב שהוא שם 2 סטיקים של 256 ולא 256 אחד ... תראה בסוף השורה רשום 2 שזה מספר המוצר שנלקח

ו"בתצורת אינטל" הוא לקחת 2 - כדי שתכונת הdual תפעל ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים