עבור לתוכן

המלצה להימנע מכונני 1T במחשבים שקטים

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה מחשב חדש ולמרות שבהתחלה חשבתי על כונן 500GB בהמלצת הפורום החלפתי לכונן Samsung 1TB F3 HD103SJ מכיוון שהמחירים היו כמעט זהים.

בבית גיליתי שיש הבדל מהותי בין כונני 500GB ו 1T וזה הרעש שהם מוציאים. בהתחלה לא הרגשתי הבדל משמעותי אבל כשמתחילים להעמיס על הכונן (למשל ביצוע disk check מחלון המאפיינים של הכונן ) עוצמת הרעש עולה.

הנה לינק להשוואת רעשים

Sound Level - during Database-Type I/O [dBA]

http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1032.html

מסתבר שתחת עומס כונני 500MB רועשים בסביבות 40-43db וכונני 1T בסביבות 47-49db

אני יכול לומר מנסיון שאני כמעט לא שם לב לרעש של 41db אבל 48db ממש מציק לי באוזן. (יש לציין שעוצמת הקול היא לא לינארית וההבדל בין 41 ל 42 קטן יותר מ 48 ל 49 )

לסיכום למי שמתכנן מחשב שקט עדיף שיקח את עוצמת הרעש בחשבון למשל לדעתי עדיף שני כוננים של

Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS ,500GB,16 MB Cache

על כונן אחד של 1T למרות ההבדל במחיר.

פורסם

אתה מדבר על הרעש הכללי כאשר הכונן פועל, או בשעת כתיבה/קריאה שבה אתה שומע תקתוקים ממנו?

יש ברשותי את הסיגייט (500 ג'יגה ברקודה 7200.11) ומבחינת רעש הוא לא משהו בכלל- אני גם שומע אותו עובד אם מקריב את הראש שלי למארז (ויש לי אנטק 1200 עם שישה מאווררים עליו), שלא נדבר על תקתוקים חופרים בשעת עומס. לשניים מחברי יש את הF3 (נפח 1TB) כאשר לאחד הוא רועש יחסית בעיקר תקתוקים ולשני הוא חרישי לחלוטין, הרבה יותר משלי.

להמליץ לקחת 2 כונני 500 ג'יגה במקום אחד של טרה זה שטותי לדעתי (שלא למטרות רייד) כי אתה גם משלם בממוצע 100 שקלים יותר (נעזוב בצד) , גם גדלים הסיכויים לקבלת כונן כושל ו/או רועש. אם מישהו רוצה כונן שקט אז יש לו כמה ברירות עיקריות, לפי דעתי. הוא יכול להסתכן ולקחת דיסק קשיח רגיל ולקוות שקיבל אחד שקט. לחילופין, יכול להוסיף כמה שקלים ולקחת כונן "ירוק" אשר בד"כ שקט יותר אך איטי יותר או במקרה הקיצוני ביותר לקחת SSD עם נפח מוגבל ובמחיר קיצוני.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע בדיוק מה משמיע את התקתוקים הרועשים, אני חושב שזה בעיקר כתיבה ביחד עם seek. אם אתה אומר שאתה צריך לקרב את הראש למארז כדי לשמוע את הברקודה שלך אז אין לך בעיית רעש. נשמע מוזר שלחבר אחד שלך ה F3 מרעיש ולשני לא. האם בדקת את הרעש באותו העומס? תנסה אצל שני החברים שלך להפעיל check disk לדעתי הרעש יהיה זהה.

אגב ציינתי ששני כוננים של 500GB יותר יקרים אבל אז אתה מקבל שקט עם מהירות ולא שקט עם בעיות ביצועים בכוננים האקולוגים.

פורסם

כמו שאמרתי, אם אתה מתכוון לרעש של התקתוקים- אין לך מה לחפש ברשת כי זה משתנה מכונן לכונן.

זה ממש לא מוזר וזה משהו שהוא ידוע (תראה אנשים גם בפורום אמצעי איחסון שמתלוננים על כונן אחד שהוא רועש וכל השאר לא יודעים על מה הוא מדבר או שרשום בכלל בסטיקי שהוא שקט) יכול מאוד להיות שתקנה שני כוננים מאותו הדגם, אחד מהם חרישי והשני מרעיש. בקשר לברקודה שלי התכוונתי שאני שומע אותו עובד (כלומר מסתובב) כאשר אני מקרב את ראשי, את התקתוקים אני שומע מכול מקום בחדר, הם מתגברים בשעת עומס של קריאה/כתיבה. בקשר לחברים שלי עשינו בדיקות עם HDTune וגם עשינו איחוי (שגם כן מרבה את תזוזת המחט ויש R/W מרובה)- יש הבדל בין שני הכוננים. כמובן ניסינו להשתיק עם מספר תוכנות אך ללא הצלחה (מבחינת תקינות, שני הכוננים תקינים כמובן). בנוגע ל2 הכוננים- אני מדגיש את העובדה שיכול להיות שיהיה לך כונן שירעיש יותר מהשני, סיכוי שאחד מהם יהיה תקול אחרי פרק זמן מסויים ומבחינת רעש 2 הארד-דיסקים יהיו רועשים מאחד וכל זה אם נעזוב בצד את העניין הכספי.

פורסם
  • מחבר

גם אם נניח יש דיסקים מרעישים יותר מאחרים אתה לא יכול להתעלם מהבדיקות האובייקטיביות באתר של טום. רואים שם במפורש שהרעש של כוננים 500 נמוכים משמעותית מאילו של 1T.

פורסם

כונני הטרה מעט רועשים יותר אבל את ההבדלים אתה לא שומע, אתה עד כה דיברת איתי על התקתוקים וגם עשיתי את ההפרדה הזו. בכללי, אני מניח שהם מעט רועשים יותר כדי יש יותר פלטות לסובב ויותר ראשים. אל תקח למה שהאתרים שמים באופן מובן מאליו, כי יכול להיות שבטעות נפלו על דגם דפוק ורועש והנה נדפק לו כל ה"מוניטין".

אני אמרתי לך עובדה מנסיון אישי על ההבדלים- הF3 1TB של אחד מבחרי שקט בהרבה מאשר הברקודה 500GB שיש לי, יכול להיות משום שנפלתי על דגם רועש משום שעובדה שיש אנשים שאומרים שהדגם שלי אמור להיות שקט לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

מכיוון שכבר קניתי את הדיסק אין לי ברירה אלא להסתדר איתו ומצאתי פשרה של ביצועים ורעש.

ברוב כונני Samsung מובנת טכנולוגית SilentSeek

http://www.samsung.com/global/business/hdd/learningresource/whitepapers/LearningResource_SilentSeek.html

לפי הפרסומים שלהם היא מורידה את הביצועים בין 3-5%

אפשר לשלוט ברמת הרעש בעזרת שינוי AAM Mode בתוכנה לניהול דיסקים של סמסונג ESTOOL

אני שיניתי את ה Automatic Acoustic Management Mode ל medium במקום fast והרצתי בדיקות בעזרת HD Tune

לפי התוצאות ההבדל היחיד היה של 1ms ב seek time כל שאר הפרמטרים של קצב העברה היו זהים ורמת הרעש באמת פחתה.

פורסם

אני בעיקר משתמש בQuietHDD שפועלת על אותו עיקרון, ברוב המוחלט של הפעמים אין כמעט שום שיפור לצערי.

פורסם

לסיכום מומלץ להימנע מת'רדים שעיקרם "המלצה להימנע מ - X" כאשר X הוא:

1. משהו כוללני מדי.

2. משהו שלא בהכרח נכון.

3. משהו שלא נבדק כיאות.

פורסם

באופן טבעי כונן עם יותר פלטות (וראשים) ירעיש יותר.

זה לא אמור להיות הבדל של יותר מכמה עשרות אחוזים.

לגבי כוננים מאותו דגם שאחד מרעיש יותר מהשני זה גם יצא לי להיתקל.

אני לא חושב שזאת סיבה לא לקנות 1TB, אבל מי שהרעש כל כך חשוב לו בכל מקרה יקנה מסדרות הGREEN.

דרך אגב ה1.5TB של SEAGATE שיש אצלי מאוד שקט. :smile1:

לא שאני ממליץ לקנות, אני סתם מציין עובדה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים