עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לבחירת מעבד (מתחיל בתחום).

Featured Replies

פורסם

הרבה זמן אני שואל את עצמי את השאלות האלו ואשמח אם כמה חברה פה יוכלו להבהיר לי את כל נושא המעבדים.

1)מה נותן תדר יותר גבוה?

רוב ההבדל בין המעבדים זה התדר-אז מה זה באמת נותן? מהירות? (כן,אני יודע שבטאוריה עושה את המחשב יותר מהר [תדר/ממשק=מהירות בMB) אבל הכונן קשיח הוא צוואר הבקבוק היום בזמני גישה? אם כן תדר גבוהה יותר לא נותן הרבה...)

2)האם תדר יותר גבוהה יהווה שיפור במשחקים ברזולוצייה גבוהה? (הבנתי שהמעבד לי כ"כ משנה ברזולוצייות הגבוהות).

3)איך בוחרים מעבד בצורה מקצועית? קצת קשה לי להבין איך אני בוחר למשל מעבד לאינטרנט בלבד-מאיזה רמה התדר לא משנה? האם העיקר במעבד כזה זה שהוא פשוט יעבוד? מכל המדריכים שיש באתר עדיין לא ראיתי הסבר אחד על איך בוחרים מעבד בצורה מקצועית וטובה.

4)איזה אתרים מתמחים במעבדי AMD ובארכיקטורה שלהם? האם יש כתבות באתר של סדרות של INTEL vs AMD? ואם לא על אילו אתרים אתם ממליצים לנושא?

אני רוצה ללמוד קצת על מעבדי AMD לעומק.

5)אם מעבדי AMD משתלמים כמעט בכל פלח שוק-מדוע עדיין רוב המעבדים שממליצים פה במדור המפרטים בנויים על INTEL?

הבנתי שAMD משתלמים בכמעט כל פלח שוק.

6)כמה זיכרון מטמון נותן בביצועים? האם הבדל למשל של 1MB בL2 יתן ביצועים הרבה יותר טובים ששווה להוסיף עליהם 100 ש"ח למשל? אותו דבר על L3 ועל L1.

7)מה זה DMI/QPI ומה זה נותן בביצועים?

8-מה נותן הturbo boost בביצועים? איך הד'בר הזה בערך פועל (הבנתי שזה בערך OC אוטומטי-האם אני צודק?).

9)האם הטבלאות בקשר למעבדים שנמצאות בסטיקי מעודכנות?

האם יש אתר שבו יש טבלאות כמו אלה רק יותר מעודכנות?

10)מה נותנים נימים בביצועים?

11)מה זה בדיוק מעטפת חום?

תודה לעוזרים.

פורסם

לדעתי אתה מקבל תמורה יותר גבוהה לכסף במעבדי AMD

אם אתה צריך מחשב אינטרנט או אופיס אני ממליץ לבחור בסדרת AMD Athlon II x2

הרבה פרמטרים יש להם השפעה על הביצועים של המעבד: תדר, כמות ליבות, כמות זיכרון מטמון, קיום או אי קיום זיכרון מטמון L3 וגודלו,

הארכטיקטורה של המעבד (ישנן יעילות יותר או פחות), הממשק של המעבד עם לוח האם.

פורסם
  • מחבר

כן-אבל איזה פרמטרים משפיעים ואיזה לא?

ומאיזה רמה מעבד מסויים הוא overkill לנגיד אינטרנט?

וכמובן,אם אפשר אולי אתה יכול לעשות על כל שאר השאלות?

אדגיש ואומר-כל השאלות האלה הם בשביל ידע כללי ולא בשביל "המלצה למעבד בשביל מחשב חדש".

אני מכיר את סדרות המעבדים,השאלה היא בתוך הסדרה-האם עוד 4MB catch ישפרו ביצועים? האם tourbo שווה הוספה של 100 ש"ח? האם הוספה בתדר מ2.2 ל 2.4 שווה הוספת כסף? וכ"ו.

פורסם

סטיקי / גוגל

עונים על רוב השאלות שלך.

אם יש לך עוד שאלות אז אתה מוזמן לרשום מחדש.. יהיה נחמד לקרוא שאלות יותר ברורות ולא שכל שאלה תהיה בנוסחה "מה נותן XYZ בביצועים?". :)

פורסם
  • מחבר

על הסטיקי עברתי,וגם קצת בגוגל אבל לא מצאתי הרבה הסברים "נורמאליים" שסיפקו אותי.

בכל מקרה:

1)מה זה בדיוק מעטפת חום? למה משהו יצטרך מעבד אם מעטפת חום נמוכה יותר?

2)איזה דברים מעפיעים בביצועים וכדאי להשקיע בהם עוד כמה שקלים ואילה לא שווים את ההשקעה מהרשימה הזאת(את זה לא מצאתי בשום מקום):

נימים,טורבו,DMI/QPI,תדר,מטמון L2,מטמון L3.

3)איזה אתרים מתמחים במעבדים? אני רוצה ללמוד את הנושא לעמוק ואני לא מכיר הרבה אתרים מקצועיים באנגלית...

חבל שאין את הדברים האלה בסטיקי.... יש הוראות איך לבחור זכרונות בצורה טובה ואיך לבחור לוח-אם אבל אין שום מדריך איך לבחור מעבד.

פורסם

1)מה נותן תדר יותר גבוה?

5)אם מעבדי AMD משתלמים כמעט בכל פלח שוק-מדוע עדיין רוב המעבדים שממליצים פה במדור המפרטים בנויים על INTEL?

הבנתי שAMD משתלמים בכמעט כל פלח שוק.

7)מה זה DMI/QPI ומה זה נותן בביצועים?

8-מה נותן הturbo boost בביצועים? איך הד'בר הזה בערך פועל (הבנתי שזה בערך OC אוטומטי-האם אני צודק?).

10)מה נותנים נימים בביצועים?

11)מה זה בדיוק מעטפת חום?

1) מעבד עם רק תדר גבוה גרדיא לא נותן כלום - ראה למשל פנטיום 3.1GHz שהוא חד ליבתי

5) רוב המפרטים שמומלצים מבוססים על AMD, משום מה הרבה אנשים מתעקשים שיבנו להם מפרטים מבוססי INTEL, בד"כ זו טעות.

7)בארכיקטטרות NEHALEM, כל ליבה מקבלת תדר בסיס שמוכפל בפי 20 למשל, על מנת לחסוך באנרגיה מספר הליבות שמופעלות הוא בהתאם לצורך, אם נניח מעבד 4 ליבות משתמש רק בשתיים לצורך עיבוד מסויים ואז צריך עוד 'קצת' כוח חישוב אז הוא לא יפעיל עוד ליבה אלא יגדיל את המכפיל לפי 21 למשל וככה יחסוך באנרגיה.

10)נימים הם ליבות לוגיות, כלומר מעבד עם 4 ליבות ומולטי נימים יכול לשמש כמעבד עם 8 ליבוד כי כל אחת יכולה לעבוד במוד של שתי ליבות (לוגיות)

11) הספק המעבד. ככל שמעטפת החום קטנה כך חוסחים באנרגיה ובפתרונות קירור יקרים.[br]פורסם בתאריך: 24.12.2010 בשעה 08:58:41

הנה כתבה טובה שתעזור לך להבין הרבה:

http://hwzone.co.il/articles/corei7_preview/

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות!

אחדד את שאלתי:

אם יש לי מעבד 4 ליבות בתדר של 3.1 ויש לי עוד מעבז זהה לחלוטין רק שהתדר שלו יהיה 3.3 וההפרש הכספי ביניהם הוא 50 ש"ח-האם יהיה שווה להשקיע את ה100 ש"ח האלה?

כיוון שרוב המעבדים שאני רואה בטבלאות ההבדל היחידי ביניהם זה התדר-האם שווה להשקיע עוד 50 ש"ח למשל בשביל תדר? או שהתדר הוא לא חשוב פה ומה שחשוב זה המטמון+הליבות?

אותה השאלה על זיכרון מטמון ברמה L3.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לא משווים על פי נתונים טכניים, משווים ביצועים בישומים שבהם משתמשים וכך יודעים איזה מעבד עדיף ויותר משתלם בהתאם לצרכים ולתקציב.

תדר, מספר ליבות, קאש וכו'.. זה לא משנה על איזה מאפיין אתה שואל, פשוט בודקים השוואות ביצועים ברשת, לא משווים ככה (כמו שאתה שואל).

פורסם
  • מחבר

לא משווים על פי נתונים טכניים, משווים ביצועים בישומים שבהם משתמשים וכך יודעים איזה מעבד עדיף ויותר משתלם בהתאם לצרכים ולתקציב.

תדר, מספר ליבות, קאש וכו'.. זה לא משנה על איזה מאפיין אתה שואל, פשוט בודקים השוואות ביצועים ברשת, לא משווים ככה (כמו שאתה שואל).

זה מסביר הרבה דברים...

בכל מקרה,יש אתרים שאתה ממליץ עליהם להשוואות ביצועים?

אני לא מכיר כ"כ אתרים באנגלית למחשבים...

פורסם

כשאני מחפש אז זה בד"כ בגוגל ואז אני בודק כמה השוואות של כמה אתרים שונים. אני לא נשען על אתר ביקורות אחד בלבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...

כשאני מחפש מעבד למשל לאינטרנט-איך כדאי לי לחפש?

למשל אני צריך מעבד לצורך אינטרנט אני יודע שהסדרה המשתלמת והמתאימה היא Athlon II x2-מתוכה איך אני בוחר את המעבד "הכי טוב" לצרכים שלי? לבדוק ביקורות אחד אחד עליהם? לחפש השוואה כוללת של כל הסדרה? לקחת מתוך הסדרה את המעבד הכי טוב שהתקציב מאפשר לי?

אה-ומה זה לעזאזל black adition במעבדי AMD? מכפלה פתוחה? מה זה הדבר הזה בדיוק?

פורסם

כמו שאמרתי בשביל גלישה באינטרנט יספיק המעבד החלש ביותר.. נניח X2 215.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי בשביל גלישה באינטרנט יספיק המעבד החלש ביותר.. נניח X2 215.

אני מדבר בכלליות...

אם למשל אני רוצה מעבד מרובע ליבות למחשב שלי לצורך גיימינג אז אני צריך כמובן את סדרת X4 של AMD.

מה הבעיה? יש כמעט 20 מעבדים בסדרה זאת.

אז איך אני בוחר מתוך 20 האלה את המעבד הכי טוב בשבילי?

בודק אחד אחד ביקורות? לוקח את הכי יקר שאני יכול? לקחת את הכי זול בסדרה אם מכפלה פתוחה ולעשות לו OC? וכ"ו.

פורסם

אם אתה למשל מתכנן אוברקלוק גדול אז עדיף לקחת את החלשים יותר מבין משפחת המעבדים שעליה תכננת ואז לצמצם את הפערים (ואפילו יותר) באוברקלוק.

אוברקלוקרים לפעמים יתעניינו באפשרות של פתיחת ליבות /קאש אז זו גם אפשרות (לקחת כפול או משולש ליבות).

אם לא מתוכנן אוברקלוק אז יש מעבדים שהם נקודתית יותר משתלמים והם לרוב החלשים בסדרה או איפשהו באמצע.. כי לרוב היותר יקרים/חזקים הם בסה"כ בתוספת של כמה מגהרצים שלא שווים את ההפרש במחיר.

כמובן שזה גם תלוי איפה קונים ומה הפרש המחיר בחנות.

פורסם
  • מחבר

תודה,אבל עדיין-אם אני זקוק למשל לשימוש ללא OC-נגיד ניקח את אותה סימולציה שאני זקוק למעבד בעל 4 ליבות לצורך גיימינג-איזה מעבד היית לוקח?

עדיין קשה לי להבין איך אני אמור לבחור מעבד-יש כ6 אופציות-איך אני משווה אותם בדיוק?

נגיד במקרה של rsm:

http://www.rsm.co.il/Category.aspx?CatCode=3&v78=386&ftl=1&ParentID=2

איזה מששת המעבדים לקחת?

לפי מה שאמרת עד עכשיו הAMD Phenom 2 X4 965 מיותר,אז מתוך מה שנשאר-מה לבחור?

בכל מקרה-תודה רבה! עזרת לי מאוד אם הנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים