עבור לתוכן

מתלבט בין Iphone 4 ל Samsung Galaxy S

Featured Replies

פורסם

אני בעל גלאקסי אס.

אין בו כל רע.

אתה מוזמן ליצור איתי קשר במייל- shay1098@gmail.com; כדי לא לזבל את השרשור. אבל גם פה זה בסדר.

• תגובות 124
  • צפיות 31k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי את הסמסונג, אני מת עליו. כנראה שהיה לי הרבה מזל אבל כבר מהעדכון הראשון ששמתי עליו שבוע אחרי שקיבלתי אותו ה-GPS עובד פרפקט (וזה היה ביולי).

מאז אני מחליף רומים כל הזמן בשביל הכיף, יש אחלה דברים תוצרת הארץ (תודה ל-PilotX וגם לחבר'ה פה בפורום שעושים אחלה עבודה) ובכלל אני מאד נהנה ממנו.

אין לי בכלל בעיות - כל הבעיות שמדברים עליהן זה GPS שאם הבנתי נכון כבר עובד די טוב כמעט לכולם, והלאגים. וגם להם יש פתרונות.

למיטב ידיעתי זה הכל, ואלו שתי הבעיות היחידות.

כמו שאמרתי בעבר בכל מיני הזדמנויות - בגלל הסיכון של ה-GPS מי שממש ממש ממש חייב ניווט, כנראה שלא כדאי לו ללכת על הסמסונג (למרות שאם זה מחנות בארץ אז די קל להחליף אם יש בעיות עם זה), כי בכל זאת יש סיכון. לכל שאר האנשים אני ממליץ עליו בחום :xyxthumbs:

פורסם

^^

ומה עם amadey?

גם לו יש רומים מעולים...

פורסם

יש עוד הרבה רומים מעולים, אבל אני יכול להמליץ רק על הרום שאני התקנתי, לא על כולם ;D

פורסם

אתה לא יכול לטעות עם אף אחד מהמכשירים, אם כי לדעתי מערכת ההפעלה של אפל עדין בשלה יותר מאנדרויד.

פורסם

אתה לא יכול לטעות עם אף אחד מהמכשירים, אם כי לדעתי מערכת ההפעלה של אפל עדין בשלה יותר מאנדרויד.

אני חושב שזאת הצהרה טיפה לא מדויקת, או לפחות חסרה בפרטים.

ה-iOs נדרשת לעשות הרבה פחות מאנדרויד. אני לא מדבר על תאימות לאינספור מכשירים - זה אמנם גורם לבעיות וחוסר יציבות באנדרויד לעומת ה-iOs, אבל זה לא תרוץ אלא עניין של החלטה. מה שמכריע פה לדעתי זה המון המון פיצ'רים בסיסיים שקיימים באנדרויד שפשוט אין ב-iOs. החל מהאפשרות לשנות את המראה של הטלפון לחלוטין וכלה ב-Tethering נורמלי ותקשורת bluetooth חופשית בין מכשירים.

האייפון מרגיש לי כמו one hit wonder (או אולי 5 hits wonder או משהו..). את הדברים שהוא עושה, לרוב הוא יעשה מצוין, בצורה מעט יותר חלקה ועם פחות בעיות מאנדרויד, ופה באמת מורגשת ה'בשלות' הזאת. אבל יש כ"כ הרבה דברים שהוא לא עושה, שזה כמעט מרגיש 'לא חוכמה'. הרי אין ספק שאנדרויד מופשטת לרמה של ה-iOS הייתה יציבה פי כמה מכפי שהיא היום (וגם היום היא בסה"כ יציבה מאד, לדעתי).

עוד דבר שמוסיף לתחושת היציבות הוא רף הכניסה הגבוה שאפל מציבה ל-App Store. אפליקציה ממוצעת לאייפון תהיה איכותית יותר, פשוט כי גוגל נותנים לכל אחד להכניס אפליקציות למרקט.. זה גם חסרון וגם יתרון, אבל אין ספק שבממוצע, אפליקציית אייפון תהיה יציבה ואיכותית יותר, ובתורה תגרום למע' להיות יציבה ואיכותית יותר.

אם לא אכפת לך שהטלפון שלך נראה כמו כולם, ואתה צריך רק פונקציות בסיסיות של סמארטפון (גלישה, מוסיקה, קצת ניווט ומשחקים פה ושם) אז ה-iOS באמת יותר 'מוצלחת' מבחינת חווית השימוש (ההבדל די קטן לטעמי, לאחר ששיחקתי לא מעט אם אייפון 3GS ו-4 וכמובן עם ה-SGS שלי).

אבל ברגע שקצת זזים מהתבנית הזאת, ה-iOS פשוט מרגישה לי כמו מע' הפעלה לילדים. כמו ההבדל בין מקלדת אמיתי לקומפי, זה משגע אותי. שלא לדבר על כל ההתעסקות כשרוצים לשים קצת סרטים או מוסיקה על המכשיר, שעות להמיר הכל לפורמט היחידי בערך שהדבר הזה יודע להפעיל :kopfpatsch:

בקיצור זה די ברור שאייפון זה ממש לא בשבילי - אבל בוודאי שזה מוצלח ומתאים להרבה מאד אנשים, ובצדק - בסה"כ 'פונקציות בסיסיות של סמארטפון' מרכיבות 99% מהשימוש של 99% מהאנשים ;D

פורסם

לא ... ממש לא צריך לשכנע אותי.

והשוואות אני יכול לראות לבד מכאן ועד שכחתי ( כמו שאמרתי אני לא USER .. ).

מה שרציתי הוא לשמוע דעות אישיות של אנשים, כי הכיוון שלי היה יותר SGS ... פשוט שמעתי יותר מדיי דברים לא טובים.

ואני לא רוצה להשקיע בטלפון שישמש אותי ל 3-4 שנים הקרובות בלי שאני בטוח ב 100%.

ושוב כמו שאמרתי ביקורות אני יודע למצוא לבד (לא חסר ב YouTube ו Google.. ) העניין הוא ההתרשמות של האנשים יותר חשובה לי.

תשמע, בעקבות הדיון ודברים שרשמת אני משנה את המלצתי.

אני חושב שאתה צריך ללכת על הגלקסי ועכשיו :)

אם אתה רוצה מכשיר עם אורך חיים יותר גדול, יותר אפשרויות, יותר שכלולים. יותר טוב בסך הכל לדעתי לך על הגלקסי מכשיר מדהים ויחודי עם קהילת משתמשים ענקית בעולם (מעל 10 מליון יחידוצת נמכרו) ודי גדולה גם בארץ.

גרסה 2.3 תגיע לגלקסי בפברואר לפי מה ששמעתי אבל יש סיכוי לא רע שכבר בשבועות הקרובים נקבל גרסה לא רשמית.

קח בחשבון שאנדרויד הוא יותר "מחשב" מאיפון ולכן אפשר הרבה יותר "להתעסק איתו". אם לא תתעסק איתו לא אמור לקרות כלום אבל גם יהיה משעמם יותר. מכיון שאמרת שאין לך בעיה לחקור ולהתעסק עם המכשיר אז זה המכשיר בשבילך, הכיף לא נגמר :)

המכשיר עובד מצוין לטעמי גם בלי התעסקויות אבל עם התעסקויות אתה יכול להוציא ממנו הרבה הרבה יותר. בגרסה של פילוט לדוגמא שהתקנתי לפני שבועיים בערך המכשיר שלי נותן תפוקה של 250% לטעמי וכל הצורה שלו השתנתה לגמרי (תפריטים, צלילים...הכל) וזה כיף אחרי חצי שנה שאני עם המכשיר להרגיש שקבילתי מכשיר חדש.

אין לך את האפשרויות האלו באיפון. נקודה!

חשוב לציין שבניגוד לאיפון לקבל הרשאות מנהל (ROOT) לצפיה בכל קבצי המערכת פה לא מדובר ב"פריצה". המרקט ימשיך לעבוד לך, תוכל להמשיך להוריד עדכונים, גוגל לא יהפכו לך את המכשיר ללבנה.לא תהיה שום בעיה.

לגבי בעיות ששמעת, תגדיר בדיוק מה ואנחנו יכולים לעדכן אותך האם הם קיימות, באיפון לדוגמא היתה בעיה שהמסך לא נכבה כשאתה מדבר אבל היא תוקנה בזמנו. כך גם בגלקסי, היו כמה בעיות אבל רובם נפתרו...

פורסם

NJMAN, אני לא מרחיב בדרך כלל כי זה תמיד נגרר לויכוחים פרו ואנטי איפון שחורגים מהנושא המקורי :P

אני רק רוצה לציין שה"התעסקות" במערכת שכולם פה מציינים באור כ"כ חיובי היא לא תמיד כל כך כייפית. במיוחד שאין לך זמן לזה.

אז בשבילי עדיף לוותר על פיצ'רים מינוריים כגון ערכות נושא והעברת קבצים ב BT, כדי לקבל משהו שעובד מהקופסא כמו שצריך.

(אגב אני על אנדרויד)

פורסם

NJMAN, אני לא מרחיב בדרך כלל כי זה תמיד נגרר לויכוחים פרו ואנטי איפון שחורגים מהנושא המקורי :P

אני רק רוצה לציין שה"התעסקות" במערכת שכולם פה מציינים באור כ"כ חיובי היא לא תמיד כל כך כייפית. במיוחד שאין לך זמן לזה.

אז בשבילי עדיף לוותר על פיצ'רים מינוריים כגון ערכות נושא והעברת קבצים ב BT, כדי לקבל משהו שעובד מהקופסא כמו שצריך.

(אגב אני על אנדרויד)

אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, ניסיתי לתת יתרונות וחסרונות של שתי המערכות, אבל קשה לתת חוות דעת אובייקטיבית כשיש לי העדפה ברורה למשהו. אני מקווה שהצלחתי, לפחות חלקית, לתת איזה review אינפורמטיבי ולא משהו שיישמע יותר מדי מוטה לצד אחד.

ואכן, כשאין זמן להתעסק עלולות לצוץ בעיות. יום אחד החלטתי באמצע עבודה לנסות לצרוב עליו איזה רום אקספרימנטלי ואז נקראתי בדחיפות לישיבה + תקלה והיה בלאגן, בקיצור - נתקעתי עם טלפון שאי אפשר לענות בו לשיחות (הוא היה נתקע לחלוטין כשמישהו צלצל...) למשך חלקו הגדול של אותו היום :lol:

פורסם

:lol: :lol:

קרה לכולנו נדמה לי.

פורסם

אין מה לעשות ,שום דבר לא משולם ,במיוחד לא iOS או אנדרואיד .

למרות שiOS מקבל עידכונים בצורה יציבה הרבה יותר ,כמעט כול חודש-חודש וחצי לדעתי .

מצד שני לאנדרואיד יש את XDA , שדיי עוזרת מבחינת עידכונים .

פורסם

לדעתי האישית, כטלפון, ה SGS הרבה יותר מוצלח מהאייפון 4.

נתחיל מבעיות הקליטה של אייפון 4 , שנפתרות אמנם עם הקייס, אבל בכל זאת...

נמשיך עם חיישן הקרבה שעושה את המוות לחלק מהמשתמשים (אם כי יש הרבה שלא סובלים מהתופעה).

אח שלי למשל, כמעט אין לי שיחה איתו שלא מתנתקת אחרי כמה זמן או שהאייפון שם אותו על MUTE סתם ככה פתאום.

ולכל החכמים שאומרים "שישדרג ל4.2" אז הוא כבר על 4.2 והבעיה לא נפתרה...

מעבר לכך, כמות השיחות שהאייפון שומר (לא מאוד קריטי אבל שווה לציין) היא ממש קטנה, נדמה לי 30 שיחות או פחות.

ב SGS כתובה לך כל שיחה והודעה שקיבלת מאז שיש לך את המכשיר, גם אם עברה חצי שנה! זה די עוזר כשאתה רוצה לאתר מספר מסויים שדיבר איתך, בעוד שבאייפון הוא נמחק מהזיכרון אחרי כמה ימים ברגע שיש לך עוד הרבה שיחות.

בקיצור, אני ממש לא מתייחס פה לשאר התכונות כי אחרים כבר ציינו את רוב הדברים, אבל אם אתה שואל לגבי טלפון, לדעתי אין בכלל ספק שה SGS הוא טלפון הרבה יותר טוב מאייפון 4 .

פורסם

יש לי SGS ואני מרוצה עד הגג, גם אני התלבטתי בינו לבין האייפון 4 וזה מכשיר מצויין ואתה צריך לזכור שהביטוח על האייפון יותר

יקר וצריך לשלוח אותו למעבדות בח"ול במקרים מסויימים... אין על הגלקסי אס.

פורסם

כולם שוכחים שבשביל קוסטומיזציה אמיתית של אנדרואיד צריך רוט

ולמעשה הרבה דברים בסיסיים הרבה יותר מtethering צריכים רוט כמו פאקינג גיבוי

גם באייפון פרוץ אפשר לעשות הרבה שינויים במראה

באייפון פרוץ אפשר לעשות ממש הכל למען האמת...

פורסם

לא ... ממש לא צריך לשכנע אותי.

והשוואות אני יכול לראות לבד מכאן ועד שכחתי ( כמו שאמרתי אני לא USER .. ).

מה שרציתי הוא לשמוע דעות אישיות של אנשים, כי הכיוון שלי היה יותר SGS ... פשוט שמעתי יותר מדיי דברים לא טובים.

ואני לא רוצה להשקיע בטלפון שישמש אותי ל 3-4 שנים הקרובות בלי שאני בטוח ב 100%.

ושוב כמו שאמרתי ביקורות אני יודע למצוא לבד (לא חסר ב YouTube ו Google.. ) העניין הוא ההתרשמות של האנשים יותר חשובה לי.

תראה, אני פשוט לא רציתי להכניס את הדעה המשוחדת שלי לכאן. אבל היא משוחדת כפליים.

א. אני לא אוהב את Apple, רכשתי גם Macbook וגם Ipod 20GB 4G וזה היה פשוט סיוט של שימוש.

בשניהם זה פשוט לא זה, עם Apple אני מרגיש כמו העובדים שלי באירגון שעובדים על מחשבי מסוף.

שהם מתחברים ב-RDP לשרת טרמינל ויש להם 4 אייקונים על המסך של התוכנות שהם צריכים

ואם אני במצב רוח טוב, אז אני מאפשר להם לשנות את הרקע לתמונה עם התינוק שרק נולד :smile1:

(סתם, אני לא באמת כזה Sys Admin רשע, אבל אתה מבין את הנקודה).

כמו כן, הביצועים המהוללים שלהם שהם מבטיחים שבגלל שהמחשב ומערכת ההפעלה באים מאותו בית הכל עובד חלק.

זה בולשיט מוחלט, לגבי מוצרי Apple בכלל ולגבי ה-Iphone בפרט. לפחות אצלי כשיש כשל מערכתי,

אז הוא מציג לך הודעה על המסך שאפליקציה ספציפית נכשלה, אתה מבצע Force Close ונגמר הסיפור.

ב-iPhone? לא לא לא, המכשיר קופא...לחלוטין, רק כיבוי והדלקה פותרים את זה ולפעמים זה בא בשוונג של מס' פעמים ביום.

ב. אני אישית ממש התרשמתי לטובה מה-SGS, במיוחד שהיה לי לפני זה מכשיר Samsung Blackjack מהעבודה שהיה זוועתי

ובכלל הייתה לי מן סטיגמה רעה לגבי Samsung ואיכות מוצריה.

אבל מהרגע שהדלקתי את המכשיר הזה, רק מהמסך שלו נדהמתי. 4 אינץ' של צבעים חיים ותצוגה מדהימה,

כמו כן, התגובה שלו בהרבה מקרים גם מהירה יותר מה-Iphone, וזה משהו שאמרו לי משתמשים של Iphone 4.

סרטי HD רצים עליו חלק, באיכות מדהימה. כאשר אני מעתיק אותם דרך ה-WiFi מהמחשב באמצעות אפליקציה

שמתממשקת לתיקיות השיתופיות שיש במחשבים ברשת.

מאז שיש לי אותו, אני לא מוציא את המחשב הנייד שלי מהתיק, כל צרכי הקריאה, ה-IMים, ה-Facebook ועוד

פשוט ממולא ע"י המכשיר הזה באופן מלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים