עבור לתוכן

מהירות נמוכה מהצפוי ברשת ביתית - עזרה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי רשת עם נתב TPLINK1043 ושלושה מחשבים:

HTPC שמחובר קווית לנתב עם כבל באורך 5 מטר.

מחשב "ראשי" שמחובר אלחוטית לנתב בעזרת כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7727IN.

מחשב נייד LENOVO יחסית ישן עם כרטיס רשת תומך תקן G לא יודע איזה סוג.

התחדשתי בנתב והכרטיס רשת תקן N בשבוע האחרון.

ציפיתי להעביר קבצים בין המחשב הראשי ל HTPC בקצב של 10-20 מגה לשנייה.

בפועל אני מעביר ב 1-2 מגה לשנייה.

עשיתי בדיקה וחיברתי את הנייד באופן קווי והמהירות העברה בינו לHTPC היא בערך 10-12 מגה לשנייה.

בבדיקה האחרונה ציפיתי להעביר בהרבה יותר...

המהירות נראית לכם נורמלית?

יש הצעות איך לשפר?

פורסם

מה רמת הקליטה של הנתב במחשב הראשי?

נסה לעביר את הקבצים בלי הצפנה על הרשת (רק לשם הבדיקה), ובדוק אם המהירות השתפרה.

פורסם
  • מחבר

אני ללא הצפנה, מסתפק בסינון MAC - אז כל ההעברות היו ללא הצפנה.

רמת קליטה - 4 מתוך 5 קווים, 135Mbps, יורד ל50-60 כשאני מעביר קובץ אבל הקובץ עצמו מועבר במקסימום 2 מגה לשנייה שזה כמה? 16Mbps?

פורסם

קרב את שני הרכיבים אחד לשני -- האם המהירות משתפרת?

איזה כרטיס רשת קווי יש בנייד? נראה לי שהוא תומך רק ב-100Mbps.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס בנייד הוא realtek rtl8139.

לא יודע מה המהירות שלו אבל אם הוא באמת מוגבל ל100Mbps אז הגיוני שהוא העביר ב 10-12 מגה.

אני אקרב את שני הרכיבים מחר ואבדוק אם זה משתפר משמעותית.

פורסם

כשאתה רושם 1-2,מדובר על הבדל שלמאה אחוז. כמה בדיוק?

אם הנייד אכן דגם G כמו שרשמת, אז הוא אמור להעביר במהירות מקסימלית 2.8-2.9, אתה בטוח שזה בהרבה פחות?

איך ביצעת את המדידה?

פורסם
  • מחבר

ירח:

את הנייד חיברתי בצורה קווית לראוטר, אבל לא משנה מה הקצב העברה ממנו, אני לא מתכוון להעביר ממנו או אליו דברים.

הבעייה היא בהעברה מהמחשב ה"ראשי" לHTPC.

את הבדיקה ביצעתי בצורה די חובבנית, פשוט העברתי קבצים בגודל של 500-700 מגה בין 2 מחשבים עם WIN7 ואפשר לראות בWIN7 מה הקצב העברה.

CHIEF:

קירבתי היום את המחשב הראשי למרחקים של 2 ו 5 מטר מהנתב.

מהירות החיבור (עפ"י WIN7) עלתה מ135 ל150Mbps, קליטה 5 קווים מתוך 5 וקצב העברה השתפר משמעותית מ1-2 ל 8-10 מגה לשנייה.

כנראה הכרטיס רשת בHTPC(מובנה לוח אם) הוא רק 100Mbps וזה הגביל אותי הפעם.

אני אבדוק את העניין ואם זה נכון אני אחליף אותו.

בכל מקרה הקצב העברה מהמיקום המקורי מאוג מטריד.

סה"כ 10 מטר מהנתב עם קיר אחד בדרך (לא ממד) והמהירות יורדת ל1-2 מגה לשנייה.

אתמול גם חוויתי ניתוקים "מקומיים" כלומר הנתב עבד כמו שצריך אבל המחשב ה"ראשי" נקלע למצב שהוא מאבד את החיבור עם הראוטר וצריך לעשות REPAIR לחיבור כדי שזה יחזור להיות כרגיל.

ניתוקים כאלה לא היו לי עם הנתב אלחוטי הקודם (DLINK של בזק) וכרטיס רשת בתקן G, אפילו שהקליטה/קצב העברה היו הרבה יותר נמוכים.

יש הצעות לשיפור? חוץ מההצעה הברורה לקרב את שני הרכיבים :)

[br]פורסם בתאריך: 23.12.2010 בשעה 10:43:53

חדשות מאכזבות:

לוח אם של HTPC (כן כן זה מחשב ישן שפשוט הוסב)

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2676

הכרטיס רשת המובנה כן תומך 1000.

משהו מסריח פה ברשת תקן N.

N מצב שלאחר ששמתי המחשב הראשי ליד הנתב הצלחתי להעביר רק ב8-10 מגה לשנייה דרך האלחוטי לנתב וממנו בקווי לHTPC!!

פורסם

לגבי הבעיה בחיבור הקווי -- תחליף כבל רשת. או שהכבל פגום או שיש בו רק 4 גידים במקום 8 מה שמביא את הנתב והמחשב להסתנכרן ב-100 במקום ב-1000.

לגבי הבעיה באלחוטי -- תגדיר בנתב בחירת ערוץ אלחוטי על AUTO כך שהנתב ינסה לאתר את הערוץ האלחוטי הפנוי ביותר. בנוסף אם יש בסביבה טלפון אלחוטי או התקן BT - תרחיק אותם. בכל מקרה, הדרך הכי נכונה לחבר HTPC לרשת זה בכבל ולא באלחוט.

פורסם
  • מחבר

ה HTPC מחובר קווית, ה"ראשי" באלחוט.

-בדקתי דרך WIN7 את המהירות חיבור ב HTPC והוא מראה 1Gbps, זה מדד מספיק טוב לזה שהכבל בסדר או כדאי להחליף בכל זאת ולנסות?

-למה המקסימום שאני יכול להיות מחובר בו בתקן N זה 150Mbps? חשבתי שאפשר עד 300, מה אני מפספס פה?

דרך אגב תודה רבה על הסבלנות ועל כל העזרה עד עכשיו!

פורסם

זה מדד טוב אבל יכול להיות שבעת עומס על הכבל, אם הוא לא במצב טוב, המהירות תרד ל-100M. מציע שתבדוק באמצעות IPERF כפי שמוסבר אצלי כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/HomeNetPerf/HomeNetPerf.htm

לגבי ה-150 וה-300 יש לך הסבר מלא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm בפרק "איחוד ערוצים (Channel Bonding)".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים