עבור לתוכן

מחשב לא מזהה צורב SATA חדש בהעלאת המחשב, דיסק SATA מזוהה

Featured Replies

פורסם

הוספתי דיסק SATA של WD מדגם WD5000AAKS. מדובר בסדרת BLUE.

המחשב הוא עם לוח אם של MSI, דגם P8T Neo מודל MS-6799.

כשאני מחבר את הדיסק הקשיח הוא מראה שהוא עושה SCAN בביוס של ה SATA ולא מוצא רכיבים. הוא אומר ללחוץ TAB ל USER WINDOWS אבל כשלוחצים לא קורה כלום, ואז מבקש ללחוץ על g להמשך. את הדיסק הקשיח הוא לא מזהה. מישהו נתקל בבעיה?

*** יש עדכון בהמשך ***

פורסם

כשאתה נכנס לתפריט הביוס עצמו הדיסק מופיע ?

חיברתה לדיסק כבל DATA וכבל חשמל ?

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה על ידי ג'ימפור של פינים 5 ו 6, לפי ההוראות שבקושי מוצאים של WD. מסתבר שבחלק מהלוחות היותר ישנים הבקר לא יודע להחליט בצורה אוטומטית על המהירות ולכן דיסק קשיח שהוא SATA2 לא מזוהה על ידי הבקר שתומך רק ב SATA1. בחלק מהלוחות גם אם הבקר ישן הוא עדיין יכול לתקשר עם הדיסק הקשיח בצורה נכונה ולעבוד במהירות SATA1.

הג'ימפור פותר את הבעיה. עכשיו יש בעיה חדשה: יש דיסק קשיח SATA וצורב SATA ולמרות שהוא מזהה את שניהם כשהמחשב עולה, הוא לא מצליח לעשות BOOT מה SATA. בביוס בכלל אין אפשרות לכונן הזה לדעתי.

פורסם

יש אפשרות בביוס להגדיר מהו סדר הבוט מבחינת התקנים(דיסק קשיח, צורב וכו)

ובנוסף אפשר להגדיר מבין הדיסקים הקשיחים ממי יעשה ה- BOOT

פורסם
  • מחבר

מוגדר CDROM

פורסם

לפעמים (בלוחות ישנים) CDROM הכוונה ל IDE CDROM. תנסה להגדיר בוט מ SATA לפי הפורט אם יש אם יש אפשרות או להגדיר ש SATA יעבוד כמו IDE

פורסם
  • מחבר

לפעמים (בלוחות ישנים) CDROM הכוונה ל IDE CDROM. תנסה להגדיר בוט מ SATA לפי הפורט אם יש אם יש אפשרות או להגדיר ש SATA יעבוד כמו IDE

אין אפשרות להגדיר בוט מ SATA ולא ראיתי את האפשרות להגדיר ש SATA יעבוד כמו IDE. דרך אגב, ההרד דיסק SATA עובד מצוין. וגם הוא חדש מהיום.

פורסם

הלוח יכול לעשות בוט מ usb ? אם כן אז אתה יכול להתקין את מערכת ההפעלה מכונן usb (תשאל את החברים אם הנטבוקים אם למישהוא יש) או בחלק מהמערכות הפעלה מ usb flash drive פשוט

פורסם
  • מחבר

התקנתי את מערכת ההפעלה מכונן CD שמחובר ב IDE. אבל אחרי שאני אסיים את ההתקנה אני רוצה לחבר את ה SATA ותוהה אם זו בעיה קבועה, או הגדרה שאפשר לשנות. אם מחר נצטרך להתקין את המחשב שוב, זה לפרק את ה DVD וללחבר אחד אחר של IDE. אם זה לא בר תפעול, אני פשוט אחליף את זה לכונן IDE חדש. אבל אני רוצה להיות בטוח שאני לא מפספס משהו.

פורסם

אני לא ממש מכיר איך פותרי את זה לגמרי (אם ה cd לא עובד אני מתקין מ usb ) אז לא יכול להציע משהוא בוודאות

עכשו שיש לך מערכת הפעלה מותקנת אתה יכול לעשות ממנה אימג' ולשחזר אותו מתיי שבא לך במקום התקנה מחדש (אגב המלצה שלי לכל מחשב שיש לו מספיק מקום בכונן הקשיח)

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב.

מה שמדאיג אותי זה בעיות עם הצורב הזה אחר כך מבחינת הSATA.

אני רואה באתר של MSI שיש עדכונים ל BIOS הזה שמעדכנים גם את ה BIOS של ה SATA RAID אולי זה יעזור. ה BIOS של המחשב הזה הוא כמה וכמה גרסאות אחורה.

פורסם

אם הוא עובד עכשו הוא יעבוד גם בהמשך. אפשרות לעשות בוט מהכונן לא קשורה לזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים