עבור לתוכן

צירצורים ו"חריקות" בזמן העבודה - לא ברור עדין מהיכן.

Featured Replies

פורסם

לוח GIGABYTE X58

דיסק היטאצ'י 500G

ספק ANTEC NEO HE 430W

מעבד I7-930

קירור MUGEN2

3 מאווררי TriCool

מארז P180

כרטיס מסך פאסיבי.

ב-IDLE המחשב שקט כמו קבר אבל בכל פעולה הכי קטנה שלי או של מערכת ההפעלה נשמעים צרצורים ומעין חריקות בטון גבוה מאוד מהמחשב.

אני עדיין מנסה לברר מהיכן זה נובע - הניחוש שלי זה הדיסק או הספק אבל קשה מאוד לקבוע.

עצירת המאווררים לא משפיעה ולא נראה לי שזה מלוח האם (בעיה שחוזרת מדי פעם עם לוחות X58 של גיגבייט לפי מה ששמעתי).

כל עזרה/עצה תתקבל בברכה.

תודה,

גונן.

פורסם

השיטה הכי נכונה זה לפתוח את המארז ולחפש עם האוזן את מקור הרעש

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שעשיתי - די קשה לאתר את המקור...

פורסם

לעיתים קרובות הספק (המעבל מיתוג בפנים - לא המאוורר) או המייצבי מתח של המעבד בלוח / של ה GPU בכרטיס מסך

רעש כזה יכול לאמר שיש בעיה ויכול לא לאמר כלום - יש תוכנה שאם פותחים אותה גורמת להרבה לוחות לעשות רעש כזה (מהמייצבים של המעבד) והלוחות תקינים לגמרי ולא נדפק בהם כלום. (התוכנה אגב היא server של remote desktop - לא קשורה בכלל לדברים כמו וולטים ואוברקלוקים. הרעש הוא תוצאה של איך היא מעמיסה את המעבד)

פורסם
  • מחבר

יש איך לאבחן את זה בוודאות?

אם זה המקרה, יש איך לתקן את זה או שזה דורש החלפת רכיבים?

פורסם

תשמע דרך צינור (כמו צינור ירוק גמיש של חשמל בניין) ותדחוף את הקצה שלו למקומות שאתה רוצה לבדוק

אם כן אתה יכול לנסות לשחק אם מהירות של המעבד כדיי לשנות את הצריכת חשמל שלו, אבל לא נראה לי שיעבוד כי אצלי התוכנה הזאת עושה את אותו דבר בדיוק בכמה לוחות שונים (שאגב לא עושים רעש באף מצב אחר). ליותר מזה תצתרך להחליף רכיבים

פורסם
  • מחבר

תשמע דרך צינור (כמו צינור ירוק גמיש של חשמל בניין) ותדחוף את הקצה שלו למקומות שאתה רוצה לבדוק

:lol:

אהבתי! רעיון גדול :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים