עבור לתוכן

התלבטות בקניית מסך : E2240T או 2333T ?

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני עורך וידאו (ומעצב גרפי בקטנה),

וקניתי לפני כמה חודשים מחשב חדש (כרטיס מסך GTX470).

יש לי מסך אחד CRT ישן של 17 אינץ' והוא מצויין לי (משמש כמוניטור לוידאו),

ומסך נוסף CRT ישן של 19 אינץ' - הוא המסך הראשי וקשה לי לראות את הטקסט במסך (הוא כאילו לא בפוקוס)...

אז התלבטתי איזה מסך לקנות כדי להחליף את המסך הראשי,

בחנות ראיתי את ה E2240T של LG שנראה סבבה,

ופה בפורום ראיתי שמדברים על ה 2333T שהוא איכותי.

הפרשי המחירים לא בשמיים ,

אבל האמת שהיה בא לי לקנות מסך לא יותר מ 22 אינץ' בגלל שיש לי עוד מסך ואני לא רוצה מסך גדול מידי,

בכל מקרה,

איזה מסך מבינהם עדיף?

העובדה שה E2240T הוא מסך LED לא גורמת לו להיראות יותר טוב (עזבו שנייה זוויות צפייה) מה 2333T ?

ומה לגבי זמן התגובה (בLG הוא 2 ובסמסונג הוא 8, זה לא אומר שזה פחות טוב?)

תודה רבה מראש

פורסם

העובדה שה E2240T הוא מסך LED לא גורמת לו להיראות יותר טוב (עזבו שנייה זוויות צפייה) מה 2333T ?

אפשר גם לשאול ככה: העובדה שה2333T הוא PVA עם זוויות צפייה רחבות לא גורמת לו להיראות יותר טוב מהE2240T (עזבו שנייה LED). :)

ומה לגבי זמן התגובה (בLG הוא 2 ובסמסונג הוא 8, זה לא אומר שזה פחות טוב?)

יש הבדל בין תאוריה לבין פרקטיקה. אני אשאל אותך ככה - לרכב אחד מהירות מקסימלי 220 קמ"ש ולשני 250 קמ"ש. האם זה אומר שהשני בהכרח יותר טוב, אפילו שאין שום אפשרות בכבישים שאתה נוהג בהם להגיע אפילו קרוב למהירות המקסימלית? ;)

הכל עניין של מה חשוב לך. יש יתרונות למסך עם תאורת LED, יש יתרונות למסך עם זוויות צפייה רחבות. יש יתרונות למסך גדול, ואם אתה מוגבל במקום, אז גם למסך קטן יש יתרונות.

לגבי זמן התגובה, ההבדלים ברמות האלה הם די זניחים, זה לא כמו פעם כשהיה 16MS ו20MS ו25MS, ששם ההבדלים היו יכולים להיות מאוד גדולים (ולעיתים הרבה יותר גדולים, כתלות בטכנולוגיית הפאנל). המצב בLCD היום הוא כזה שזמן התגובה כמעט לא מהווה פקטור משפיע, וכמעט בלתי-אפשרי להבחין בהבדלים בין מסך למסך בעין בלתי-מזוינת, אלא רק בעזרת ציוד מדידה.

בסופו של דבר - ההתלבטות היא שלך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון תודה על התשובה.

לסיכום -

איזה מהמסכים הוא טוב יותר מבחינת איכות הצפייה הכללית,

האם LED טוב יותר בצבעים,

ו PVA טוב יותר בזויות צפייה?

לגבי גודל מסך,

האמת שאם אני אקנה את ה 23 אינץ' אז אולי אני אשתמש במחשב רק עם מסך אחד,

כי השני ממילא מוניטור לוידאו,

ובמצב כזה יכול להיות מאוד שעדיף לי את הסמסונג...

בקיצור אשמח לתשובה לגבי האיכות כי הפרשי המחירים באמת לא גדולים...

המון תודה מראש!

פורסם

איזה מהמסכים הוא טוב יותר מבחינת איכות הצפייה הכללית,

האם LED טוב יותר בצבעים,

ו PVA טוב יותר בזויות צפייה?

אם היה אפשר לענות חד-משמעית על שאלה זו ודומות - היה אפשר לסגור חצי מהפורום. :)

אני לא יכול לענות, כי למרות שיצא לי לראות מסכי LED וכאלה שלא (מסכי CCFL רגילים), אף פעם לא יצא לי להשוות בין צמד מסכים דומים שLED הוא כל מה שמבדיל ביניהם, על מנת שיכולתי לומר - "כן, זה תורם משהו" או "לא, זה לא תורם כלום".

גם אגב, חשוב להבין שתאורה אחורית (LED או CCFL) וסוג פאנל (PVA, IPS, TN) הם דברים בלתי-תלויים. אפשר לייצר מסך עם כל שילוב של תאורה ופאנל, רק שמסיבות כאלה ואחרות, תאורת LED טרם נכנסה חזק לשוק הפאנלים האיכותיים (קרי, לא TN) במסכי מחשב, המצומצם ממילא. ככל הנראה, משום שבשלב זה תאורת LED מוסיפה למחיר, ויחד עם המחיר הגבוה של הפאנל עצמו, הדבר כנראה יהפוך אותם לפחות תחרותיים בשוק. אבל זו רק השערה.

אני הייתי הולך על הPVA, אבל אני משוחד - אני שנים רבות עובד עם מסכי PVA/IPS, וההבדלים בזוויות הצפייה (וכנגזרת מכך - בצבעים) חשובים לי, גם אם הם קטנים. עם זאת, אני מאוד נזהר לא לכפות את העדפותיי האישיות על אחרים - זה לא מן הנמנע שמה שחשוב לי לא חשוב בכלל למישהו אחר, ולעומת זאת דברים שלא מעניינים אותי בכלל אצל מישהו אחר יכולים להיות בראש סדר העדיפויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים