עבור לתוכן

תמונות דיגיטליות לפיתוח - באיזה סוג כדי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי במצלמה אפשרות לצלם כ-WS (מסך רחב) או כ-FS (מסך מלא).

אני רוצה לצלם תמונות בשביל פיתוח (משהו בסגנון 10X15), מה נותן לי את התמונה הכי מתאימה לפיתוח? האם FS או WS?

תודה רבה לכולם. :)

פורסם

fs

פורסם

רק לשם הבנה, זה לא "פיתוח" אלא - הדפסה דיגיטלית. ;)

פורסם

תלוי מה הנושא ומה המרחק מהתצוגה , ברחב טוב יותר יהיה לראות תמונות פנורמיות ובמלא תמונות שיש אינטראקציה בין האלמנטים בתמונה .

אבל הכל זה עיניין של מהיא התחושה שהצלם רוצה להעביר בסופו של דבר .

פורסם
  • מחבר

רק בשביל להדפיס את התמונות בפוטו.. זה המטרה.

אז זה צריך להיות FS?

פורסם

השאלה שלך לא ממש הגיונית, זה עניין של העדפה, אפשר להדפיס על כל גודל בכל יחס, אין דבר כזה 'יותר מתאים' :nixweiss:

יש את הסטנדרט שהיה נהוג פעם (10X15), לפני העידן הדיגיטאלי - אם זה מה שאתה רוצה, אז מסך מלא יותר קרוב מאשר רחב, כי זה יותר קרוב, אבל אין לזה שום משמעות בתכלס.

בלי קשר להדפסה, שווה לקחת משהו בחשבון - זה תלוי בדיוק איזה מצלמה יש לך, אז זה לא בהכרח נכון, אבל לרוב זה ככה:

החיישן בתוך המצלמה הוא לא wide, ולכן אם אתה מצלם במצב wide המצלמה פשוט מצלמת כרגיל וחותכת לך את התמונות כדי לקבל יחס רחב (אולי משלבת את זה עם זווית רחבה, תלוי מה בדיוק יש לך). מה שאומר שאתה סתם מאבד פה מידע ולא מרוויח כלום.

לכן בד"כ רצוי לצלם ב-FS, ולא ממש משנה איך אתה רוצה להדפיס את זה. אם תרצה להוריד חלקים אח"כ תעשה את זה בשניה במחשב. חבל מראש לאבד חלקים מהתמונה.

שוב, זה לא בהכרח נכון לכל מצלמה בשוק, אבל זה בד"כ המצב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך !

בכל אופן, יש לי את הדגם של קנון 210..

אז אני יצלם כ-FS כמו שאתה אומר ויהיה בסדר. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים