עבור לתוכן

דברים חשובים שיש לדעת לפני קניית כרטיס טלויזיה?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לפני קניית כרטיס טלויזיה שיחובר לממיר של HOT ולמסך 24

יש מגוון עצום של כרטיסים.. חיצוניים לא חיצוניים וכו'..

אני ממש מבולבל.. אם אפשר כמה דגשים מכם ודברים חשובים שצריך לדעת לפני קנייה של כרטיס טלויזיה

תודה.

פורסם

מצטרף לשאלה - מיותר לפתוח אותו טופיק בדיוק.

כמעט כל הכרטיסים מציגים את אותם חיבורים (מה שאני והשואל צריכים לפחות הוא אודיו אין, ווידאו אין (קומפוזיט וSVIDEO)

השאלה היא באיכות - איך אפשר לדעת מה איכותי יותר ומה פחות? יש התקנים שמתחברים ביואסבי ועולים פחות ממאה שקל, יש כרטיסים במאה חמישים, ויש בשלוש מאות - איך אפשר לדעת מהי האיכות של ההמרה שלהם? ולא לשלם 300 שקל שאולי סטיק USB במאה היה נותן אותה תוצאה..?

אשמח להמלצות למוצרים מומלצים

צחי

פורסם

^^

אי אפשר לדעת מה יותר איכותי ומה פחות עד שלא מנסים.

לי יש כרטיס PCI (MCE150) וכרטיס USB.

הכרטיס USB פחות איכותי ולא עובד עם הרבה תוכנות, הכרטיס PCI לעומט זאת עובד מצויין ונתמך בכל התוכנות. (בכל זאת הUSB עלה רק 10% מהPCI) אבל האמת שהממשק (USB או PCI) הוא לא באמת מה שמשנה, יש גם כרטיסי USB טובים, אבל הם לא עולים פחות מ100 שח.

בשני המקרים האיכות פחות טובה ממה שתקבל על הטלויזיה, לא לצפות יותר מדי.

שורה תחתונה, אם התקציב מאפשר (סביבות 600 שקל אני חושב) אז שווה להשקיע בכרטיס HD עם כניסת HDMI, ההבדל באיכות יהיה עצום, אין הרבה כרטיסים כאלו בשוק אז הבחירה קלה.

אם אין כוונה להוציא סכום כזה אז הכרטיס המומלץ בדרך כלל הוא PVR150-MCE בגלל תמיכה בכל התוכנות ואיכות סבבה וגם מגיע עם כל הערכה של מדיה סנטר, ההבדל באיכות בין כרטיסי הטלויזיה הרגילים הוא לא גדול ככה שאין טעם להשוות איכויות.

תגידו קודם כל תקציב ואז נמשיך.

פורסם

טוב אני מצטער שאני גם מתיעץ בשרשור - אולי כדאי בכל זאת לפתוח שרשור נפרד?

אני באופן אישי לא צריך כניסת HD מהסיבה הפשוטה - אין לי שום תוכן דיגיטלי שאני רוצה או צריך להכניס אל המחשב! המטרה היא רק לראות "יס" במחשב. (יס אנלוגי, לא הממירים הישנים)

סקרתי את הגזרה הזו וחיפשתי כרטיסים שמתאימים לי

באופן כללי מה שמצא חן בעיני זה

http://www.comprousa.com/en/product/c500/c500.html

כרטיס טלויזיה רק עם הכניסות הרלונטיות - בלי שלט (מיותר בשבילי) בלי כניסת אנטנה וטיונר (שוב מיותר) ובלי רדיו. אבל עם תמיכה מלאה בוינ 7 64 ביט.

מהכרטיסים, ללפחות אלו שמוכרים באיזור של אברמדיה התבעסתי -

בכל כרטיס הם משמיטים משהו אחר. פעם בלי SVIDEO פעם בלי כניסת אודיו על הכרטיס..

פורסם

סך הכל נראה כרטיס סבבה, חבל שהם לא מפרטים האם יש לכרטיס צ'יפ לקידוד וידאו (חשוב... בלי זה המעבד יטחן קידוד וידאו) והאם הכרטיס תומך במדיה סנטר של מיקרוסופט.

מצד שני אלו דברים שהם מובנים מאליו, אז סביר להניח שהם שם.

בקיצור נראה שהכרטיס מתאים, תעדכן איך הוא שתקבל אותו.

פורסם

רציתי לקנות אותו כבר אתמול אבל אז! המוכר קצת ערער לי את הביטחון:

הוא לא מבין בכרטיסי טלויזיה, והוא לא ידע להגיד לי, דבר שנראה לי טרוייאלי ברמות - האם הכרטיס הזה שהוא כרטיס לכידה, יודע להציג את מה שהוא מקבל בלייב?

הרי רוב השימוש הוא לא לכידה והקלטה אלה פשוט צפייה בלייב.

חשבתי שזה מובן מאליו! האם יש סיכוי שהכרטיס יודע רק להקליט, אבל לא יודע להראות בלייב את הדברים שהוא מקבל?

פורסם

יש סיכוי שהוא לא משדר לייב אבל אני בספק... אין לי הרבה מה להגיד לך פה, אי אפשר באמת לדעת, זו הסיבה שהלכתי בעצמי על משהו מוכר ופופולרי למרות שהוא יקר. אני חושב שכל כרטיס לכידה למשעה יכול לשדר לייב.. השאלה אם הוא תומך התוכנות המתאימות.

הכרטיס USB שלי למשל לא תומך במדיה סנטר.. הצלחתי לקבל שידור חי איתו באמצעות vlc בכלל

פורסם

אפשר קצת הסברים על מה זה בכלל המדיה סנטר? ועוד דברים שחשוב לדעת בקנית כרטיס שכזה?

פורסם

מדיה סנטר: תוכנה של מיקרוסופט, מובנת בויסטה ו7 החל מגרסאת פרימיום.

התוכנה הכי טובה היום לעבודה עם כרטיס טלויזיה, time shifting הכי טוב, הקלטה נוחה, מדריך תוכניות מלא ועוד.

כמובן שלא חייב להשתמש בה, יש גם sgaetv ועוד הרבה אחרות השאלה אם הכרטיס נתמך.

עוד משהו שחשוב שיהיה זה צ'יפ קידוד וידאו על הכרטיס, ללא צ'יפ כזה כל הקידוד יפול על המעבד וזה לא רעיון טוב.

זהו בערך.

פורסם
  • מחבר

חברייה אני מחפש כרטיס שיתמוך HD ושמיעה בסראונד אשמח לכמה המלצות. תודה.

ושאלה אידיוטיות אני רק רוצה להיות בטוח, יש מצב שאני יראה על המסך באיכות HD אם הכרטיס תומך HD אבל הממיר שלי לא HD ?

פורסם

יש לי המון זמן את הכרטיס PVR150 . האיכות סבירה . אבל הוא ממש לא נחמד בכל התוכנות

התוכנה שמגיעה איתו מעצבנת נורא

VLC לא יודע להשמיע סאונד . ואני בכלל לא מדבר עם הקלטות . פשוט צפיה

WIN7 מידיה סנטר עובד איתו נחמד . אבל יד עיכוב של כמה שניות בהעברה בין הערוצים .

95% מהשימוש שלי איתו זה רק צפייה דרך תוכנה שניקראת DScaler שיודעת "לקרוא" את הסאונד והיא חינמית ( ומסוגלת גם להקליט )

ומהירה ממש כמו צפיה בטלויזיה . הבעיה שהיא ישנה ולא תמיד נתמכת ב WIN7 ( לא תמיד אפשר לשחק עם הבהירות )

בקיצור .......... גם אני מצתרף לשאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים