עבור לתוכן

כמה אמפ אני צריך על המסילות 12 שלי בספק כוח בשביל לשים 6850?

Featured Replies

פורסם

אני כבר שלוש שנים עם ספק 650W של ANTEC במחשב שמאז עבר שידרוג.

את החלקים הישנים (שעדיין עובדים כמובן) הרכבתי במארז אחר שקניתי (קטן וזול יותר) ושמתי לו ספק איכותי במחיר לא יקר.

אם קצת מזל ה650W גם יספיק לעוד שידרוג או שניים.

אני לא אומר שאתה צריך 650W אבל קח משהו שיחזיק בקלות גם אם תרצה לשדרג לוח/מעבד ולעשות לו OC.

• תגובות 35
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הכנסתם את הבן אדם לסרטים?

תקח את הכרטיס ותדליק עם הספק שלך, אם לא יעבוד כמו שצריך תקנה ספק אחר.

מה שניסו להגיד לך שאתה נוסע עם מכונית מירוץ וגלגלים במבצע. כשתרצה להתחרות, כדאי להחליף... :smile1:

בפועל במשחקים עם דרישות גבוהות, הספק עלול לעשות בעיות וגם זה לא בטוח - אבל אם זה קורה, לא להמשיך (ספק מת עלול לקחת איתו את כל המערכת).

פורסם

סתם לשם השוואה היה לי ספק של 600 וואט לא ידוע במחשב הישן שלי E4300 וכרטיס מסך חלש, OC היה מפיל לי את המערכת כשהיתי מעלה את המעבד ל 3GHZ.

החלפתי ל 425 של אנרמקס מודו, ושום בעיה לא חזרה מאז.

סתם לשם השוואה.. ספקים גנרים הם מעפנים ולרוב נותנים לך 60- אחוזים ממה שבפועל רשום עליהם, ספקים איכותיים כמו אנרמקס מתחייבים לתת לך לפחות 85% תפוקה מלאה של הספק ובטחון למערכת שלך...מה שכן גם הם לרוב מונעים קפיצות חשמל לתוך המחשב שלך בכך שהספק עצמו חוטף את זה, עדיף לך ספק שרוף מאשר מחשב שרוף.

פורסם

ואם כבר מדברים על הנושא.

לפני כמה ימים עד שבוע היתה נפילת מתח באזור לחלקיק שניה.

המנורות בבית כבו ונדלקו, הטלוויזיה והמערכת סאונד גם כן.

המחשב עבר את זה חלק תוך כדי משחק (והוא לא מחובר לUPS).

ממש נדהמתי מזה.

זה כנראה אפקט משני להגנות שעליו.

Industrial grade protection circuitry prevents damage resulting from short circuits (SCP), under voltage protection (UVP), power overloads (OPP), and excessive voltages (OVP)

ואם כבר אז על הדרך.

MTBF: 80,000 hours

זה יוצא 9 שנים.

שימו לב גם להבדלים באחריות בין הספקים.

בין שלושת הלינקים שאלקטריק הביא לאחד יש שנה, לשני יש 3 שנים, ולשלישי יש 5 שנים.

ההבדל במחיר הוא לא רק בהספק ובאיכות, הוא גם באחריות (בהתאם לאיכות כנראה).

זה לא חכם לקחת ספק עם שנה אחריות בשביל חיסכון של כמה עשרות שקלים.

וסתם כי בא לי לחפור:

מסתבר שמשלושת הדגמים האלו של ANTEC רק הTRUE POWER TRIO 550W עם ה5 שנים אחריות (שירש אותו דגם חדש ונראה שאנטק הפסיקו לייצר) מוצהר זמן ממוצע בין תקלות (MTBF).

וגם שם זה 80000 שעות (9 שנים) כמו בספק שלי.

על הדגמים האחרים לא רק נותנים פחות אחריות (היצרן והחנות) אלה גם לא מצהירים על MTBF.

בTRIO גם מוצהר

550 Watt Continuous Power
מה שאומר שהוא מסוגל גם יותר במאמץ כל עוד זה לא על בסיס קבוע.

החיסרון היחידי שאולי יש לו זה שהוא מיועד לSLI ויש לו שלושה מסילות.

מה זה אומר בדיוק לגבי פותח הדיון לא ברור לי עדיין, צריך לבדוק (אולי זה יתרון אם הוא צורך יותר מחיבור חשמל אחד).

אחרי בדיקה מצאתי שהכרטיס אמור לקבל רק חשמל אחד מהספק (ה6870 כבר צריך 2 חיבורים).

ועוד מצאתי שהBP500U הוא שני מסילות 12V של 18 אמפר.

הTRIO 550W הוא שלושה מסילות של 18 אמפר.

והEARTHWATTS 500W הוא שני מסילות של 22 אמפר.

בכל מקרה כל עוד יש מסילות נפרדות לא צריך יותר מ14-16A לכרטיס הזה, כי הרכיבים האחרים לוקחים חשמל ממסילה אחרת.

אם היה מדובר בספקים עם מסילה אחת בלבד אז היה צורך באולי 30A.

כך שהמסילה השלישית תוכל לשמש בעתיד לחיבור כרטיס נוסף בSLI או כרטיס חזק יותר שדורש חיבור חשמל נוסף.

לגבי מעבד, I7 950 צורך מקסימום 130W ללא OC אז גם שם 18A x 12V = 216W אמור להספיק תיאורטית לכל אפשרות בעתיד.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

^^ אבל יש לי עליו 4 מסילות של 12V ובכל אחת מהם 18 אמפ

איך אני בודק לפי מה שאמרתה שזה באמת נכון ולא זיוף?

בכל מקרה מכל הספקים שהבאתם לי עד עכשיו מה נראה לכם יחזיק הכי טוב מערכת של 6850 ומעבד E6300 עם אוברקלוק רציני

ואפשרות לשדרוג של מעבד בעתיד כנראה אחד מסדרת הQ בגלל הסוקט של הלוח שלי סדרת הE כבר עבר זמנה לא שסדרת הQ היא צעירה וחייה אבל לפחות היא לא עברה כבר 7 מדורי גיהנום כמו סדרת הE

בכל מקרה אני מחפש משהו זול עם אחריות גבוהה של 3 שנים לפחות ויותר מחירים של 300 שקל זה מחירים נחמדים ביותר

אם אני מחליף מעבד אני כנראה יצתרך להוסיף גם בעתיד עוד כונן של 500GB בגלל ששלי כבר דיי חנוק ואז כבר צריך ספק יותר חזק

אני רוצה לחשוב קדימה לעתיד לראות מה שווה לי זאת אומרת נניח והמערכת שלי היא כזאת:

Q9505

HD6850

500GBX2 SAMSUNG

X46-DQ6 של גיגה ביט

מבחינת ספק של 300 שקל בערך

פורסם

אין לי מושג לגבי הספק הקיים שלך.

מישהו ציין כאן שזה גנרי.

כמה זה גרוע אני לא יודע.

האם זה אפשרות שזה יחזיק את המערכת ויעבוד טוב שנתיים שלוש ? יכול להיות.

לפי הנסיון שיש לאנשים שמבינים קצת יותר ממני באלקטרוניקה, בספקים גנרים הרכיבים לעולם לא משקפים את מה שרשום.

הרכיבים הם מאיכות ירודה.

חסרים בהם כל מיני רכיבים שקשורים לעבודה בהספק סביר להספק המוצהר בדגם, כמו גם לבטיחות יציבות אורך חיים וכו...

תעיף מבט פה ותבין על מה מדובר גם בלי להיות מומחה אלקטרוניקה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=484535.msg4146964#msg4146964

אז השאלה היא האם אתה רוצה לקחת צ'אנס עם הספק שלך בכל זאת.

גם אם הוא יעבוד הכל יכול לקרות עם ספק כזה.

קח בחשבון את הזמן והנזק שיכול לנבוע מסיבוכים בהמשך.

אתה באמת רוצה לעבוד עם ספק שאי אפשר לסמוך עליו ?

אומנם על אף ספק אי אפשר לסמוך ב100%, אבל יש סטנדרטים מינימלים שמאוד משתלם לשמור עליהם כשמדובר בספק כוח.

ושוב רק כדי לא לסגור לגמרי את האפשרות, אני ידגיש שאני לא באמת יודע מה יקרה אם....

אולי הספק שלך יעבוד שנים גם עם הכרטיס וגם עם מעבד QUAD בלי שום בעיה של ממש.

פורסם
  • מחבר

טוב עזוב עכשיו תדבר הזה

עכשיו אמרתי לכם מה אני צריך מהבחינה של אולי שידרוגים עתידיים

בכל מקרה שאלה

התדר של המעבד הוא 1.8 המעבד הוא 6300 כמה התדר צריך להיות בשביל שלא יהיה לי צוואר בקבוק כמה בערך התדר צריך להיות בשביל שלא יהיה צוואר בקבוק

עוד שאלה קטנה

נניח ויש לי צוואר בקבוק האם הוא פוגע בביצועים של המחשב או שהוא מביא אותו רק למקסימום שהוא יכול?

זאת אומרת יצא לי ב3DMARK תוצאה של 8000-9000 לא זוכר ועם 8800GT יצא לי יותר אז אני מתכוון האם הוא מוריד מהביצועים של המחשב אם יש צוואר בקבוק או שהוא כאילו מעלה אותו ל12,000 למרות שאם אני מעלה את התדר של המעבד הוא יוכל להגיע גם ל16,000 נקודות

זו הכוונה שלי

ותזכרו לענות לי גם על הספק זה גם חשוב לי מאוד אם כבר קניתי כרטיס כזה יקר ואני מתכוון לבצע OC למעבד אני מעדיף שהספק יהיה מעולה+ אחרת שלא יתחילו לההרס לי חלקים

ולהוא שרשם שקפיצת מתח יכולה לשרוף תמחשב בגלל שאין לספק הגנות

אם המחשב שלי מחובר לשקע בעזרת מונע נזק כזה שעלה לי 200 שקל? זה מונע קפיצות מתח מסוכנות למכשירים כעיקרון קניתי את זה לLCD כי זה מסוכן להם אבל המחשב גם מחובר לזה רציתי לדעת אם נניח ותיהיה קפיצת מתח או הפסקת חשמל שמזיקה למחשב האם המכשיר יגן על המחשב שלי אפילו שלספק עצמו אין את ההגנה הזאת

פורסם

תדר של 3GHZ יהיה אידיאלי.

פחות מזה יכול גם להיות בסדר, אבל ככל שיורדים הצוואר בקבוק יגדל יותר.

OC יפה למעבד שלך יפתור את הבעיה במידה רבה, ואולי יספיק לך בנתיים.

ולא מדובר על ביצועים של המחשב אלה על ביצועים של הכרטיס גראפי בעיקר במשחקים.

כי אם המעבד לא מחשב את הבסיס של המשחק מספיק מהר אז הכרטיס גראפי יאלץ לחכות ולכן לא ינצל את כוחו.

אפשר להשוות את המשחק למנוע בערה, את המעבד לחמצן, ואת הכרטיס גראפי לדלק.

אם תחליף לדלק שיכול לבעור בחום יותר גבוה אבל לא תתן לו מספיק חמצן הוא לא יבער טוב, ואפילו יבער פחות טוב מדלק זול יותר באותם תנאים.

פורסם
  • מחבר

תדר של 3GHZ יהיה אידיאלי.

פחות מזה יכול גם להיות בסדר, אבל ככל שיורדים הצוואר בקבוק יגדל יותר.

OC יפה למעבד שלך יפתור את הבעיה במידה רבה, ואולי יספיק לך בנתיים.

ולא מדובר על ביצועים של המחשב אלה על ביצועים של הכרטיס גראפי בעיקר במשחקים.

כי אם המעבד לא מחשב את הבסיס של המשחק מספיק מהר אז הכרטיס גראפי יאלץ לחכות ולכן לא ינצל את כוחו.

אפשר להשוות את המשחק למנוע בערה, את המעבד לחמצן, ואת הכרטיס גראפי לדלק.

אם תחליף לדלק שיכול לבעור בחום יותר גבוה אבל לא תתן לו מספיק חמצן הוא לא יבער טוב, ואפילו יבער פחות טוב מדלק זול יותר באותם תנאים.

אוקיי בו נעשה מה שנקרא to do list:

קניית ספק חדש כנראה של חברת corsair של 500-600W לפחות ככה עולה בסביבות ה500 שקל

עשיית OC למעבד E6300 מ1.8 ל3.0+ לפחות

המעלות של המעבד במנוחה הם 35-40 ובמאמץ זה עולה עד ל50 אבל לא יותר כאילו שזה נחמד ביחס לזה שהכי הרבה שהמעבד יכול לסבול זה 61 מעלות וזה רק מומלץ אבל תכלס מעבד יכול לשרוד הרבה יותר מהמומלץ של החברה

ואולי בחופש הגדול שנעבוד נקנה מארז נורמאלי יש לי סתם מארז ממש פשוט ג'אנרי נחליף לאיזה משהו נורמאלי כשנעבוד בחופש ואולי נקנה גם מעבד מסדרת Q

תגידו מעלות של הכרטיס החדש הם 40 במנוחה זה טוב מאוד לא?

פורסם

OC למעבד אם תשיג 50% אתה צריך להיות מאוד מרוצה.

יותר מזה זה לא ראלי לשים כמטרה אבל אפשר לנסות אם התנאים מתאימים.

אני מנחש שתגיע ל2.6-2.8 מקסימום.

וזה לא רע בכלל בתור התחלה ובאופן זמני.

אומנם 3 זה אידיאלי אבל גם 2.6 זה עדיף על המצב.

וההבדל בין 2.6 ל3 הוא הרבה יותר קטן מ2.2 ל2.6.

והכל תלוי גם במשחק שאתה מפעיל.

יש משחקים שדורשים יותר כוח עיבוד מאחרים.

ברובם אולי לא יהיה הבדל מורגש בין 2.6 ל 3.

לגבי מעלות של הכרטיס לא הייתי דואג.

הכרטיסים גראפים מסוגלים להתמודד עם טמפרטורות גבוהות יותר מכל רכיב אחר במחשב.

יש מנגנונים ששומרים על הטמפרטורה.

ואם תהיה בעית התחממות אתה בדרך כלל כבר תראה את הסימנים לפני שיהיה נזק.

ובכל מקרה יש לך אחריות.

פורסם
  • מחבר

Corsair 750TX 60A ב 408 ש"ח עם 5 שנות אחריות

בהנחה שהספק הג'אנרי שלי לא מזייף תוצאות יש לו יותר אמפ מאשר לספק הזה וזו רק הנחה כי הוא כנראה מזייף את זה כמו שאמרו ב60% אבל עדיין לספקים שראיתי יש הרבה יותר מ60 אמפ :nixweiss:

פורסם

הספק שלך רחוק שנות אור מהיכולת לתת את מה שמוצהר עליו, ספקי 350W איכותיים חזקים יותר לשם השוואה.

פורסם

היי

הספק שלך לא מוכר , אני ממליץ לך מכל הלב שתחליף את הספק הזה, ביחוד שאני רואה שאתה רוצה גם אובר קלוקינג למעבד, שתדע שספק גנרי לא בנוי מרכיבים שעמידים בעומס ולכן יש סיכוי גדול שרכיב יקרוס ויגרום לעליית מתח גבוה ללוח האם ומישם גם למעבד, חבל שביגלל חיסכון של כ250ש"ח לא תיקנה ספק אמין, חבל...

רוני

פורסם
  • מחבר

היי

הספק שלך לא מוכר , אני ממליץ לך מכל הלב שתחליף את הספק הזה, ביחוד שאני רואה שאתה רוצה גם אובר קלוקינג למעבד, שתדע שספק גנרי לא בנוי מרכיבים שעמידים בעומס ולכן יש סיכוי גדול שרכיב יקרוס ויגרום לעליית מתח גבוה ללוח האם ומישם גם למעבד, חבל שביגלל חיסכון של כ250ש"ח לא תיקנה ספק אמין, חבל...

רוני

וואו תודה על העצה

לו רק אמרתה לי את זה כשפתחתי את האשכול

או כשאמרתי בעמוד השני שאני רוצה לקנות ספק חדש בשביל אוברקלוק למעבד

ממש קורא מחשבות אחלה עצה

אתם ממש לא עונים לי על השאלה אתם סתם עונים בכלליות

תענו על השאלות לא רוצה שתענו לי מה יש לי ומה אין דיי לזיין תשכל ולחפור לי על הספק שיש לי מסבירים לכם שאני רוהצ ספק שיחזיק גם לשדרוגים במקום זה אתם מזיינים לי תשכל כמו רוני על זה שהספק שיש לי חרא

אז תספר לי משהו שאני לא יודע כבר מתחילת האשכול ומשקניתי תספק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים