עבור לתוכן

מעבדי אינטל i7-860 i5-760, מה עדיף לגרפיקה דו מימדית? לוחות תואמים עלות-תועלת?

Featured Replies

פורסם

שאלה פשוטה לכאורה,

מהו הלוח האם הזול ביותר של אסוס שמתאים למעבד i7-860 ?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אך אני חושב שהלוחות הללו מתאימים למארז מיקרו ATX, לפי האות M בסוף שמות הדגמים.

תקן אותי אם אני טועה.

אבל אני מבין משהו אחר מתשובתך.

לוח עם הצ'יפסט H55 הוא הזול ביותר נכון?

אם כן מהי המגבלה (אם יש כזו) שלו ביחס ללוח עם צ'יפסט P55?

פורסם
chipsets-table-s.jpg
פורסם

תודה רבה,

אך אני חושב שהלוחות הללו מתאימים למארז מיקרו ATX, לפי האות M בסוף שמות הדגמים.

תקן אותי אם אני טועה.

אבל אני מבין משהו אחר מתשובתך.

לוח עם הצ'יפסט H55 הוא הזול ביותר נכון?

אם כן מהי המגבלה (אם יש כזו) שלו ביחס ללוח עם צ'יפסט P55?

אכן, מיקרו ATX.

אכן H55 בד"כ יותר זולים.

המגבלה העיקרית של H55 היא שיש רק סלוט PCIEx16 יחיד. הסלוט השני (אם קיים) שנראה כמו הראשון הוא בעצם x4.

להבדיל מ P55, אין אפשרות לעבוד עם זוג כרטיסי מסך במערך SLI או CROSSFIRE במהירות חיבור x8 כ"א.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

רוב תודות על המענה המפורט.

ושאלה נוספת, אם אני אחליט ללכת על מעבד i5-760, מהו הלוח אם הפשוט והזול ביותר שאני להתאים למעבד הנ"ל?

פורסם

אתה רוצה דגם ספציפי?

בכלליות ה-H55 יותר זולים אז פשוט תיגש לאתר של חנות כלשהי ואחרי מיון לפי מחיר תמצא את הלוח הכי זול (שכמובן יהיה LGA 1156).

פורסם

רוב תודות על המענה המפורט.

ושאלה נוספת, אם אני אחליט ללכת על מעבד i5-760, מהו הלוח אם הפשוט והזול ביותר שאני להתאים למעבד הנ"ל?

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6980

http://tms.co.il/product/8993

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=10813

http://www.skypc.co.il/pl_product~BLKDH55PJ~10~0.htm

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6119&CatCode=601

פורסם

מה השימושים שלך במערכת?

מאופי שאלתך אני מבין שאתה עובד עם תקציב מוגבל ולכן מנסה ל"חסוך" בלוח.

אולי אם תספר קצת יותר על השימושים במערכת יהיה ניתן לבנות לך מפרט משתלם יותר מבוסס AMD.

פורסם
  • מחבר

הי לכולם,

ראשית,

תודה רבה על התשובות, לדניאל, מתן, ABOUT ושאר החברים...

שנית,

אני מנסה להיצמד לחוקי הפורום (מתוך ידיעה שניסוח לא נכון או שאלות כוללות מידי לא יעזרו לנוחויות השימוש) ולנסח אשכול ושאלות בצורה נאותה.

שלישית, אני חושב שלא ניסחתי היטב את שאלותיי.

רביעית, קראתי המון מידע באתר, בפורומים בביקורות וכדומה, רק לאחר מכן אני מנסה לסגור פינות אחרונות אתכם מומחי הפורום.

בגדול אני מנסה להרכיב מחשב לשימושי גרפיקה, אך מנסה בכל כוחי לקחת את הדבר הסביר במחיר מינימאלי ודוגמה לכך המעבד.

אני יודע שזה לא המקום לבקש מפקט למחשב לכן אני מנסה לברר כאן רק על המעבד ולוח האם וכמובן הזכרונות.

ניקח את המעבדים שדיברתי עליהם, i7-860 VS i5-760.

שניהם על תושבת 1156, ושניהם מרובעי ליבה אמיתיים, כשהמהירויות כמעט זהות וכן שאר המאפיינים הפיזיים.

יש עוד כמה תכונות שקיימות ב860 ולא קיימות ב760 (כך על פי האתר של אינטל) - לעניות דעתי לא כל כך רלונטיים לצרכיי.

יש לציין שקראתי בלא מעט מקומות שבמקרה של גרפיקה ובמיוחד מי שעובד עם אדובי CS4-CS5 יש עדיפות לעבוד עם דור המעבדים החדש של אינטל עקב התאמות שאדובי עשו עימם.

לכן אני מסתפק בין שני המעבדים הללו כך שלאט לאט אני נוטה לרכוש את ה-760 משיקולי יעילות וחיסכון.

שאלתי הראשונה, האם אני חושב נכון?

שאלה נוספת, במידה ואני לוקח את ה-760 ולא את 860, מה הלוח אם הכי מתאים שכדאי לקנות, אך לא יוריד לי את מהירות העיבודים ולא יפחית את הביצועים?

בגדול הבנתי משהו נוסף על הבדל בין לוחות האם בעיקר כמות היציאות ותכונות ה-PCI, הבנתי נכון?

אני לא אצטרך ל-CF או ל-SLI, מה גם שכרטיס מסך כבר בחרתי (כך נראהלי על כל פנים) - GT220 DDR3 1GB, כנראה של GigaByte, אגב גם פה יש עדיפות לכרטיסי מסך של Nvidia ובמיוחד בדגם הזה בגלל התאימות של ייעול עבודה עם אדובי עם טכנולוגיית ה-CUDA.

שאלה אחרונה, אחרי שקראתי לא מעט גם על זכרונות, החלטתי ללכת על 4G במהירות 1333 הכי זולים שיש מיצרן סביר, השאלה שלי מהו יצרן סביר? (יש שמועות לא כל כך טובות על קינגסטוןן למשל) ומהם הזכרונות הכי זולים שניתן לרכוש?

לבסוף אני יודע להיכנס לאתרים של ציוד מחשב ולחפש את הזכרון או הלוח הכי זול אך אינני יודע אם אני בוחר בלוח אם טוב, סביר, עמיד לאורך זמן ומתאים לכלל המערכת.

לעזרתכם אודה מאוד, מקווה שלא הכבדתי ולא סיבכתי.

פורסם

בקשר למה שאתה אומר על עדיפות של מעבדי Intel לעבודות גרפיקה, זה נכון אך לא מדויק לגמרי. זה נכון מכיוון שהתוכנה עצמה עבור אופטימיזציה למעבדים הללו, וזה לא מדויק כי כתלות לשימושים שלך בתוכנות עצמן אתה כן יכול להגיע לביצועים זהים עם מעבדים של AMD. ייתכן שבפעולה מסוימת תהיה עדיפות ל-Intel, ייתכן שאפילו בחתך רוחב תהיה עדיפות למעבדים של Intel, אך השאלה מהו ההפרש והאם הוא מצדיק את התוספת במחיר.

בשביל לענות על זה קצת יותר טוב צריך שתפרט על השימושים עצמם בערכת התוכנות Adobe CS.

אם נמשיך לרגע בכיוון של מעבדי Intel אז:

1. ה-Core i5-7xx משתלם יותר מה-Core i7-8xx. למעשה שתי סדרות המעבדים הללו הם בבסיסם מעבד זהה (ארכיטקטורת Nehalem ליבת Lynnfield), כאשר ההבדל הכי משמעותי ביניהם הוא 8 נימים לסדרת ה-Core i7. לא בטוח שזה משהו שמצדיק את ההפרש במחיר.

2. לוח-אם אינו רכיב "אקטיבי" ואינו משפיע על הביצועים. כל עוד הלוח מבוסס על ערכת שבבים שמתאימה למעבד שלך ומכיל את כל החיבורים והתכונות שלהן אתה זקוק, אין שום הבדל בין הלוח הזול ביותר והלוח היקר ביותר מבחינת מה שתוכל להפיק מהמערכת. לוחות המבוססים על ערכת השבבים H55 הם לרוב הלוחות הזולים ביותר לפלטפורמה הזאת ומתאימים מאוד למי שאין לו דרישות מיוחדות מהלוח. זה המקום לציין גם מהן הדרישות שלך מהלוח (האם יש חשיבות לחיבורי USB 3.0, נפח זכרון מסוים וכו')

דוגמאות ליצרני זכרון מוכרים יש בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום. אין שום בעיה עם Kingston. בקשר למחיר זה משתנה בהתאם לחנות. ייתכן שבחנות מסוימת זכרון אחד יהיה הזול ביותר ואילו בחנות אחרת זכרון אחר. לכן תבחר מתוך המלאי בחנות שאתה קונה ממנה.

פורסם
  • מחבר

ד"א, הנה הגיע לוח זול במיוחד של ASUS, לעומת הקודמים:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=11741

הי נתן,

תודה רבה לך, איטיות התגובה שלי עקב עבדוה מאומצת כך שלא נותר לי זמן לכניסה לפורום בתדירות גבוהה.

בדקתי כמעט את כל לוחות שהצעת,רובם עם הסיומת M מה שלפי דעתי מכוון ללוח תואם מיקרו ATX - מה שאומר שכמעט תמיד יש פחות מקום לסלוטים של זיכרון (בדר"כ 2 במקום 4 בלוחות הרגילים), וכיוון שאני מתכוון להגדיל את הזיכרון בעתיד אני צריך ארבעה סלוטים (ולא שלוש בכדי לשמור על הדואליות).

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אם תצטרך יותר מ-8GB (לאחר שדרוג) אז כן, תצטרך יותר משני חריצים לזיכרונות.

אם המקסימום שתצטרך יהיה 8GB אז שני חריצים יספיקו שהרי תוכל לקנות כעת מודול בודד של 4GB (במחירים המגוחכים שיש כרגע) ומאוחר יותר להוסיף מודול 4GB שני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים