עבור לתוכן

זכרון לא עובד במהירות המקסימלית (win 7)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני לא מצליח להבין מCPUZ איך הזכרונות שלי עובדים. בהתחלה הם היו מוגדרים בביוס על 1300 (מכפלה על 6) והעלתי אותם חזרה ל1600. בשום תוכנת ניטור לא רשום באיזה תדר הם עובדים עכשיו.

כמו כן, כשהוינדוס עולה המד שימוש זכרון (ניתן לראות בתמונה הראשונה) כבר נמצא על 25% למרות שכלום לא רץ ברקע, אמור להיות ככה?

אשמח אם תעזרו לי להבין את תמונת המצב.

(המעבד על OC ל3.8, לא יודע אם יש קשר).

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

הזכרון שלך עובד בתדר 800Mhz וזה תקין. זכרונות מסוג DDR עובדים בתדר בסיס מסוים (200, 333, 400 וכן הלאה) אך בגלל שהם שולחים מידע פעמיים בכל מחזור שעון משווקים אותם ככאילו עובדים בתדר כפול (400, 667, 800 וכן הלאה).

אגב, לפי לשונית ה-SPD על פי נתוני היצרן הזכרון אמור לעבוד בתדר של 667 (1333) ולמעשה עכשיו נמצא ב-OC.

25% זה בסדר גמור. זה לא נכון להגיד ששום דבר לא עובד ברקע, המערכת עצמה עובדת ברקע, ובנוסף בדרך כלל כל מיני תוכניות צד שלישי (כמו אנטי-וירוס לדוגמה) עולות גם הן. חוץ מזה שמד הזכרון הוא רק מדד כללי ודי גס שמאפשר לקבל תמונה כללית על צריכת הזכרון. אם רוצים לנטר את צריכת הזכרון האמיתית והמדויקית יש לבדוק את הפרטים ב-Resource Monitor.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר והתשובה.

Resource Monitor זה פיצ'ר של המערכת הפעלה?

אתה בטוח? כי אני יודע שקניתי (או לפחות הזמנתי..) זכרונות 1600Mhz ולא 1333. איך יכול להיות הדבר?

עריכה

לפי הריסורס מוניטור אכן יש שימור קרוב ל30 אחוזי היזכון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי לשונית ה-SPD מופיע סוג הזכרון כ-PC-10700 שזה אומר זכרון בתדר של 667 (או 1333 מבחינה שיווקית).

אין לי זמן עכשיו לחפש את הדגם המדויק באתר היצרן, אבל תחפש ותבדוק מה הנתונים שקבע היצרן.

הערת אגב: מבחינה מעשית אין שום הבדל בין התדרים אז ככה שאתה לא מפסיד כלום ואין שום צורך אמיתי להתעקש דווקא על התדר הגבוה יותר.

בכלל, אם אתה כבר מתעסק עם הזכרון:

1. תמצא את הדגם באתר היצרן ובדוק מה הנתונים המוגדרים על-ידי היצרן.

2. כנס ל-BIOS ובדוק שהמתח, תדר ותזמונים מוגדרים לפי הגדרות היצרן.

3. תבצע OC (אם תרצה) על-ידי העלאת מחלק הזכרון.

4. תריץ בדיקת יציבות עם Memtest.

בקשר לזכרון אין לך מה לדאוג, הכל תקין. בכלל מאז Vista השתנתה הדרך שבה המערכת מנהלת את הזכרון, ועכשיו הזכרון מנוהל לפי העקרון של זכרון שאינו בשימוש הוא זכרון מבוזבז. כלומר המערכת תנצל את כל המשאבים בצורה הטובה ביותר ותפנה אותם כשאין בםה צורך או כשהם נדרשים למשימה בעדיפות גבוהה יותר. כל עוד הכל עובד אצלך בצורה תקינה, אז המשאבים מנוהלים בצורה טובה ולא כל כך משנה מה מורה מד צריכת הזכרון.

פורסם
  • מחבר

אבדוק את כל זה.

קיים סיכוי שלCPUZ יש מגבלה והוא לא מסוגל להציג מעל pc3-10700 ?

פורסם

לא מגבלה שאני יודע עליה.

פורסם

ע"פ התמונה השניה ה DRAM עומד על 803MHZ - שזה 1600MHZ לסלוט.. נראה תקין

פורסם

אם קנית זיכרון 1600 אז הוא 1600, אפילו אם רשום 10700 (כלומר 1333) ב-CPU-Z.

הסיבה מוסברת בסטיקי שבראש הפורום, תקרא על SPD ותבין.

פורסם
  • מחבר

טוב קצת חקרתי על הזכרונות האלה, מתברר שבאופן אוטומטי הם עובדים בתדר של 1333Mhz, על מנת שיעבדו בתדר של 1600Mhz הם צריכים לעבור OC.

פורסם

אם הם משווקים כ-1600 ע"י היצרן אז אתה יכול להריץ אותם על 1600 וזה לא נחשב כאוברקלוק, פשוט צריך להגדיר ידנית.

פורסם

טוב קצת חקרתי על הזכרונות האלה, מתברר שבאופן אוטומטי הם עובדים בתדר של 1333Mhz, על מנת שיעבדו בתדר של 1600Mhz הם צריכים לעבור OC.

זו לא תכונה של הזיכרונות, אלא של בקר הזיכרונות שנמצא על המעבד.

פורסם

ה-BIOS אחראי על הגדרות הזיכרון, בקר הזיכרון אחראי על התעבורה.

פורסם

בקיצור ולעניין כנס לביוס ושם אתה יכול להחליט באיזה מהירות הזכרון יעבוד בצורה קבוע

פורסם
  • מחבר

^^

....בהתחלה הם היו מוגדרים בביוס על 1300 (מכפלה על 6) והעלתי אותם חזרה ל1600. ...

אגב, זה ציטוט ממייל של נציג מקינגסטון:

The reason for the discrepance betwwen CUP-Z and as stated in stores is that our HyperX

(KHX) models have to be overclocked to have a speed of 1600MHz.

Without overclocking, these models will run automathically at the lower speed

(1333 MHz).

פורסם

אני לא חושב שmemtest אפשר לבדוק בדיקת מאמץ(אים הכרטיס לא תקול ואין מסכים כחלים זה מיותר)

אבל למשל עים prim יש אפשרות לבדוק גם בדיקת מאמץ לזיכרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים