עבור לתוכן

מנסה לקבוע ערכי TJ Max אמיתיים - אבל לא מבין איזה מעבד יש לי

Featured Replies

פורסם

שלום.

מצאתי את הטבלה הבאה שמראה את ערך ה Tj Max האמיתי של המעבד.

הבעיה - בטלבה מופיעים שני עמודות (ראו תמונה), ואיני יודע איזה מן העמודות מייצגת את המעבד שלי. לכן אני מצרף גם תצלום של CPU-Z.

nm.PNG

nm2.PNG

פורסם

G0 - עמודה ימנית.

פורסם
  • מחבר

G0 - עמודה ימנית.

אבל מעל זה כתוב Stepping B. זה לא קשור?

תודה

פורסם

במקרה הזה לא, כי הנתון שכותרת הטבלה מתייחסת אליו הוא ה-Revision.

חוץ מזה שאם אתה משתמש בגרסה האחרונה של RealTemp אז היא מגיעה כבר כשהיא מכוילת בצורה מספיק טובה ואין ממש צורך אמיתי להמשיך ולכייל אותה בשביל לקבל מדד מספיק אמין על הטמפרטורה.

פורסם
  • מחבר

במקרה הזה לא, כי הנתון שכותרת הטבלה מתייחסת אליו הוא ה-Revision.

חוץ מזה שאם אתה משתמש בגרסה האחרונה של RealTemp אז היא מגיעה כבר כשהיא מכוילת בצורה מספיק טובה ואין ממש צורך אמיתי להמשיך ולכייל אותה בשביל לקבל מדד מספיק אמין על הטמפרטורה.

תודה!

אבל כשאתה אומר שהיא מגיעה בצורה מספיק טובה, הרי שבפועל ה TJ Max של התוכנה מצביע על 100 מעלות, כאשר בפועל אנחנו רואים כאן שהאמיתי הוא 90.

אז..... האם 10 מעלות הם לא הבדל חשוב? :D

פורסם

אני חושב שהטבלה הזאת לא בדיוק מדויקת, כך אני זוכר במעורפל.

אם איני טועה טמפ' של 90 היא נמוכה מדי ולא מדויקת והטמפ' שאושרה לבסוף עבור מרובעי הליבה היא 100.

אפשר לעשות ניסוי קטן. תוריד את הערך ל-90, אם הערך הזה אכן אינו לגמרי מדויק התוצאה תהיה קרוב לוודאי שהטמפ' שתוצג בתוכנה תהיה נמוכה מטמפ' הסביבה. מכיוון שקירור אוויר לעולם לא יכול לקרר את המעבד לטמפ' הנמוכה מטמפ' הסביבה, תוכל לקבל מדד גס לדיוק המדידה.

פורסם
  • מחבר

הרעיון מבריק. רק אני לא יודע אם יכול להעשות כרגע, כי די חמים אצלי.

לאחר הורדת הערך המקסימלי של ה TJ ל 90, הטמפרטורה ירדה מ 46 מעלות ל 36 (כצפוי).

אבל בסביבה כרגע 25 מעלות (כך לפי תחזית מזג האוויר המקומית - אין לי נתונים ספציפיים עבור הדירה).

אז אולי צריך חורף בשביל להחיל את הרעיון שלך? :D

פורסם

במצב מנוחה ההבדל בין טמפ' החדר לטמפ' המעבד צריך להיות כמה מעלות בודדות, בהתם לקירור כמובן.

ולכן הבדל של 10+ מעלות, זה די מוזר, תבדוק מהה טמפ' עם RPM MAX ;D

פורסם

90 מעלות צלזיוס זה תקין ב-TJMax של המעבד שלך בגרסה הספציפית, כמו אצלי.

חיישני DTS הם מאוד לא אמינים במצב Idle ולכן הטמפרטורות שאתה רואה במנוחה הן לאו דווקא מדויקות. ככל שהטמפרטורה עולה ההפרש מהניטור לטמפ' האמתית מצטמצם.

Inaccuracy.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים