עבור לתוכן

חיבור LPT ב-XP

Featured Replies

פורסם

שלום.

טפלתי לאחרונה במחשב משרדי בו עומדת מדפסת לייזר ישנה המחוברת בפרללי.

המחשב החדש כולל לוח אם INTEL DH55PJ שאינו כולל יציאה פרללית, לכן התקנתי לו כרטיס PCI נפרד של MOSCHIP לLPT.

וכאן החלו הבעיות...

הוינדוס (XP, כפי שציינתי) מזהה משום מה את היציאה כ LPT3. ורק 3. בשום אופן לא LPT1. דוקא נסיתי להגדיר ידנית במאפיינים את היציאה כLPT1, אך במקרה זה המחשב לא מצליח לשלוח כלום להדפסה. לא מתקבלת הודעת שגיאה, אלא פשוט הוא כותב שמדפיס... אך לא מציין ב"נשלחו למדפסת" אפילו ק"ב אחד.

רק אם הפרללי מוגדר כברירת המחדל המוזרה של LPT3 הוא מוכן להדפיס.

תאמרו, מה רע לך בLPT3?

אז זהו, רע מאוד. המשרד הזה עושה שימוש בתוכנות משרדיות עתיקות (למשל חשבשבת, ועוד) העובדות בDOS. התוכנות אמנם רצות יופי על XP בלי VM (אחרי אקרובטיקה קטנה בהגדרות) אך כל תוכנות הDOS אינן מכירות שום יציאה פרללית חוץ מLPT1. מבחינתן - אין דבר כזה LPT3.

מה עושים? למה הוינדוס מזהה את הפרללי דוקא כLPT3?

לחילופין, האם קיימת דרך כלשהי לשכנע את התוכנות של DOS בXP לשלוח להדפסה למשהו שאינו LPT1??

(הפתרון של להחליף מדפסת \ להשתדרג לתוכנות עדכניות יותר אינו רלוונטי. לא אני קובע).

נ.ב. אמנם הלוח אם אינו כולל יציאה פרללית בREAR PANEL, אך מותקנת עליו עצמו יציאה כזו (רק שאין לי צמה לחבר ללוח יציאה חיצונית. חיפשתי על המאדים - יוק. ענתיקה). דיסבלתי אותה בBIOS, וזה עוד לפני ההתקנה של וינוס, כך שמבחינתו יש רק יציאה אחת - ונאדה...

פורסם

תעשה קליק ימני על המחשב שלי , מאפיינים ,

תיכנס לחומרה ---> מנהל התקנים

תמצא את הכרטיס שהתקנת --> קליק ימני -->> מאפיינים ,

באחת הכרטיסיות אמורה להיות אופציה לשנות זאת ,

דווח לי מה קורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים